Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy sprzedać czy zabezpieczyć kapitałowe ubezpieczenie na życie?

Napisany przez Hufi
Cześć, mam pytanie dotyczące mojego ubezpieczenia na życie. Mój dziadek zawarł 01.01.2007 r. dwie polisy ubezpieczenia na życie z kapitałem, gdzie on był ubezpieczającym, a ja osobą ubezpieczoną. Ubezpieczenia mają czas trwania do 31.12.2026 r. z miesięczną składką w wysokości 100,00 euro każda. Mój dziadek zmarł niestety w lutym 2009 r., po czym skontaktowałem się z ubezpieczycielem w sprawie dalszej płatności składek. Powiedziano mi, że należy opłacić tylko bieżący rok składek, a następnie ubezpieczyciel przejmie opłacanie składek do końca okresu ubezpieczenia. Teraz do mojego właściwego pytania - chciałbym zastawić lub sprzedać jedno z tych ubezpieczeń, jakie są możliwości i gdzie mogę uzyskać najlepsze warunki. Nie zamierzam ich anulować, byłbym wtedy głupi. Dziękuję za odpowiedzi.

Re: Czy sprzedać czy zabezpieczyć kapitałowe ubezpieczenie na życie?

Napisany przez Gerd
Cześć Jeśli rzeczywiście tak jest, że ubezpieczenie płaci składki do 2026 roku, to wszystko jest w porządku. Sprzedaż w tym momencie jest kompletnie absurdalna. Możliwe są pożyczki policyjne. Ich wysokość zależy od wartości wykupu. Po 3 latach nie będzie ona zbyt wysoka.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata