Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt w Sparkasse zawsze wymaga drugiego kredytobiorcy?

Napisany przez ADMCI4
Witajcie! Chciałbym wziąć kredyt w moim banku, ponieważ chcę kupić nową kuchnię. Mieszkam sam i chciałbym wziąć kredyt tylko dla siebie. Jednak pewna znajoma powiedziała mi, że bank udziela kredytów tylko dwóm kredytobiorcom. Nie mogę sobie tego w ogóle wyobrazić, ponieważ istnieją przecież ludzie, którzy nie są w związku. Jak w takim razie mieliby oni dostać kredyt? Czy nie wystarczy, że dochód w stosunku do kredytu jest wystarczająco wysoki? Nie chciałbym musieć pytać rodziców o to... Dziękuję za odpowiedzi

Napisany przez yamahama
Tak więc stwierdzenie, że zawsze potrzebujesz poręczyciela lub drugiego kredytobiorcy, uznałbym ogólnie za kompletną głupotę. Jeśli jesteś kredytowalny, to dostaniesz kredyt samodzielnie (pod warunkiem, że wysokość kredytu jest adekwatna do Twoich dochodów / majątku), jeśli nie, to po prostu potrzebujesz poręczyciela. Taka jest praktyka we wszystkich uczciwych bankach, również w Sparkasse. Wszystko inne byłoby bardzo dziwne.

Napisany przez 2Escorpio
yamahama pisze: Tak więc twierdzenie, że zawsze potrzebujesz poręczyciela lub drugiego kredytobiorcy, nazwałbym ogólnie biorąc kompletną bzdurą. Jeśli jesteś kredytowalny, to dostaniesz kredyt samodzielnie (oczywiście zakładając, że wysokość kredytu jest adekwatna do twoich dochodów/majątku), a jeśli nie, to po prostu potrzebujesz poręczyciela. Tak to działa we wszystkich poważanych bankach, także w Sparkasse. Wszystko inne byłoby naprawdę dziwne.
*dołącza się*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata