Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Reklama karty prepaid bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej

Napisany przez ADMCI4
Znam to świetne forum jeszcze niedługo, dlatego może jeszcze nie wszystko rozumiem. Ale moja niewiedza z pewnością może zostać tutaj rozwiana. W ostatnim czasie zauważyłem kilka reklam kart kredytowych prepaid. Musisz je doładować z góry, jeśli chcesz nimi płacić. Innej możliwości po prostu nie ma. Dlatego nie rozumiem, dlaczego reklamy zwracają uwagę na fakt, że nie jest wymagane sprawdzenie w Schufa. Skoro pieniądze muszą być już wcześniej na koncie, to przecież nie potrzeba sprawdzenia w Schufa. Nikt nie ponosi ryzyka, prawda?

Re: Reklama karty prepaid bez sprawdzania w Biurze Informacji Kredytowej

Napisany przez 2Escorpio
Hej... das Lockmittel Ohne Schufa jest raczej przeznaczone dla osób z negatywną historią kredytową.... w innym przypadku przeczytają Karta kredytowa prepaid i osoby, które się tym nie interesują pomyślą wtedy aha karta kredytowa.... i tak nie mogę mieć (historia kredytowa)... to po prostu reklama. Więc bank ponosi pewne ryzyko np. przy transakcjach Ritsch Ratsch... tak, teraz wszyscy będą krzyczeć Ale te karty nie są wyszarpane ... zgadza się - ale są też sprzedawcy, np. restauracja w pociągu, który wpisuje numer karty ręcznie w formularz Ritsch Ratsch... czy są wystarczająco przeszkoleni... aby nie robić tego, jeśli karta nie jest wyszarpana... nie mam pojęcia... nie wierzę *g* - a jeśli na karcie nie ma salda... oczywiście można ją przekroczyć, za co odpowiada bank... i w zależności od sprzedawcy, który robiłby to także ręcznie... może się nazbierać całkiem spora suma. Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata