Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Prawo do ofert „pokusowych” banków kredytowych

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Ponieważ niestety wpadłem w zeszłym roku w trudną sytuację finansową i zostałem oszukany przez bank, który nałożył na mnie oprócz drogiego kredytu także debet bez konta bieżącego, teraz ciągle poszukuję tańszego kredytu, którym mógłbym spłacić stary. Często natrafiam na oferty zawierające informację: od 3,99% RRSO. Jednak gdy wprowadzam dane do internetu, okazuje się, że RRSO wynosi już 7,99%... To nie może mieć nic wspólnego z moją zdolnością kredytową, ponieważ po prostu najpierw pytają o kwotę i pożądany okres kredytowania. Czy mogę zmusić bank do przestrzegania tej reklamy i domagać się 3,99%? Pozdrawiam, Goldesel

Re: Prawo do ofert „pokusowych” banków kredytowych

Napisany przez 2Escorpio
Procenty nie są wiążące... jeśli bank reklamuje się z od 3,99%, to musi to również oferować, w przeciwnym razie byłoby to nieuczciwe działanie w konkurencji. Duże ALE: 3,99% mogą dotyczyć na przykład kredytu w wysokości 2000 euro i okresu spłaty w ratach wynoszącym 12 miesięcy. Oznacza to, że jeśli chcesz pożyczyć 3000 euro i spłacić w ciągu 15 miesięcy, możesz mieć zupełnie inny oprocentowanie. Oczywiście dochód gospodarstwa domowego oraz miesięczne zobowiązania, a na koniec historię kredytową w Biurze Informacji Gospodarczej/ Creditreform i inne również odgrywają rolę. Podsumowując: Nie możesz nic zrobić oprócz próby negocjacji zmiennej stopy procentowej dopasowanej do twoich potrzeb... to, co wskazuje kalkulator kredytowy, nie zawsze musi być ostatecznym słowem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata