Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Cel cyfrowego numeru kontrolnego przy płatności kartą kredytową w internecie.

Napisany przez ADMCI4
Kiedy posiada się kartę kredytową i płaci się nią, zawsze słyszy się o sensie numeru kontrolnego na odwrocie karty. Ale jeśli moja karta kredytowa zostanie na przykład skradziona i ktoś spróbuje z nią zapłacić w internecie, jaki sens ma wtedy numer kontrolny? Osoba, która ma kartę w ręce, ma logicznie rzecz biorąc również numer kontrolny przy sobie. Może więc przynajmniej w internecie płacić nią w dowolnym momencie. Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć, dlaczego numer kontrolny ma służyć bezpieczeństwu?

Re: Cel cyfrowego numeru kontrolnego przy płatności kartą kredytową w internecie.

Napisany przez Doso
Ponieważ trzeba mieć kartę właśnie w dłoni. Czysty numer karty kredytowej musi być przechowywany w wielu systemach do rozliczeń, a cyfra kontrolna nie jest przechowywana. To zapewnia dodatkowe bezpieczeństwo, oczywiście nie chroni przed wszystkimi atakami - ale przynajmniej przed wieloma z nich.

Napisany przez 2Escorpio
Na przykład, zapisałem numery seryjne w telefonie komórkowym i zamazałem markerem na karcie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata