Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłacić kredyty zmarłego.

Napisany przez stechus kaktus
Jak jest w przypadku, gdy zmarły miał jeszcze kredyty do spłacenia? Więc dziedzictwo jest przyjęte, zadłuzenia również, to jasne, ale jakie warunki wtedy obowiązują? Takie same jakie miał zmarły? Czyli ta sama wysokość rat, oprocentowanie, dodatkowe spłaty itp.? Oprócz aspektów prawnych, które mnie interesują, mam pytanie do osób, które miały z tym doświadczenie: Czy banki zazwyczaj zgadzają się na wcześniejszą spłatę? Czyli dziedzic spłaca od razu. Jakie dodatkowe opłaty można spodziewać się przeciętnie? Przy np. 10 000 zł pozostałej kwocie do spłaty raczej nie akceptują 10 000 zł, ponieważ straciliby na odsetkach, ale z drugiej strony, kto wie, eliminuje się wtedy też niepewność i nie ma pewności co do inflacji, ale szacunkowo można się spodziewać, że wzrośnie szybko więcej...

Napisany przez 2Escorpio
To wszystko zależy od negocjacji z bankiem... zarówno wysokość kolejnych rat, okres kredytu, natychmiastowa spłata itp... nie ma oficjalnego konceptu, do którego banki się zobowiązują.

Napisany przez stechus kaktus
Czyli nie ma prawa do prowadzenia warunków danej umowy? Myślałem, że może jednak tak, ponieważ dziedziczymy w zasadzie wszystko, wszystkie majątki, długi, umowy, więc być może warunki, czyli wyższe oprocentowanie, nie mogą być gorsze myślałem. Ale ok, chciałem zapytać, jak wygląda sytuacja z wcześniejszą spłatą, jak to jest, np. przy pozostałym zadłużeniu 10 000, ile musiałoby być zapłacone od razu, 12 000 czy coś w tym rodzaju? Tylko dla orientacji, co jest powszechne, jeśli zgodzą się na to.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata