Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy wszystko zadziałałoby tak z pieniędzmi podczas wspólnego zamieszkania?

Napisany przez jacky1402
Jesteśmy oboje w wieku 20 lat i uczymy się zawodu. Ja zarabiam netto 644 € + 184 € zasiłku rodzinengo = 828 €. Mój chłopak zarabia netto 543 € + zasiłek rodzinny 184 € = 727 €. Razem mamy 1555 € miesięcznie. Przygotowałem listę tych wydatków: - czynsz 400 € (mieszkamy wtedy w Krefeld) - prąd 40 € - telefon/internet 30 € - samochód 150 € - bilet autobusowy 50 € - jedzenie 300 € - inne (ubezpieczenie sprzętu domowego, opłata medialna GEZ, itp.) 60 € - telefon komórkowy 10 € (mamy flate AldiTalk) - Oszczędzamy 2 x 30 € = 60 € (na prezent lub na wypadek awarii itp.) Łączne wydatki to 1100 €. Pozostanie nam do dyspozycji (na fryzjera, ubrania, imprezy) więc: 455 € dla każdego, czyli 227,50 €. Czy wszystko pasuje? P.s.: Zastanawiamy się również nad wydatkami na meble, remont, kaucję itp. Mamy do dyspozycji około 4000 €.

Re: Czy wszystko zadziałałoby tak z pieniędzmi podczas wspólnego zamieszkania?

Napisany przez KellyH
jacky1402 pisze: Jesteśmy oboje w wieku 20 lat i uczymy się zawodu. Więc pozostaje nam do dyspozycji (na fryzjera, ubrania, imprezy..): 455 € dla każdego, czyli 227,50 €
Oczywiście, że tak. Niektórzy byliby szczęśliwi, mając tyle pieniędzy do dyspozycji każdego miesiąca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata