- wt sty 10, 2012 10:01 pm
Pracuję zdalnie, oceniając nowe produkty, spoty reklamowe, nowe seriale telewizyjne itp. dla kilku firm badawczych z komputera w domu. Za te badania otrzymuję wynagrodzenie (od 0,75 € do 15,-€ w zależności od czasu poświęconego na nie). W zeszłym miesiącu zarobiłem na tym nawet 141,-€. Oczywiście nie można na tym zdobyć wielkiego bogactwa. Ale ta praca jest przynajmniej darmowa i nigdy nie jesteś zobowiązany do udzielania odpowiedzi na ankiety. Dodatkowo, badania można wygodnie wykonywać zarówno z domu, jak i z biura. W naszym forum przedstawiamy firmy badawcze oferujące najwyższe wynagrodzenie. Przedstawiamy tylko zweryfikowanych i godnych zaufania dostawców, u których udział jest zawsze całkowicie darmowy i niezobowiązujący.
Oferty pracy zdalnej w naszym forum
Nagrody można otrzymać albo w gotówce, albo w postaci bonów do sklepów takich jak Amazon, H&M, Douglas, New Yorker itp. To przydatne, gdy nie posiada się np. konta bankowego.
Jeśli chce się z tego stworzyć prawdziwe źródło dodatkowego dochodu, trzeba jednak zarejestrować się w kilku firmach badawczych, ponieważ nie otrzymuje się ankiety każdego dnia.
Od pewnego czasu wykonuję również w domu skanowanie produktów dla firm badawczych Nielsen i GFK. W ten sposób, poprzez moje zakupy, decyduję w imieniu tysięcy gospodarstw domowych, czy produkt się sprawdzi, stanowiąc tym samym ważne wsparcie decyzyjne dla handlu i przemysłu.
Jeśli zostanie się wybranym/ą jako uczestnik tego procesu, instytut badawczy przydzieli zupełnie za darmo skaner ręczny, za pomocą którego można skanować swoje zakupy i przesyłać dane przez Internet do instytutu. Dane są oczywiście anonimowo traktowane. Ostatnio skanowanie przejął mój 5-letni syn i jest z niego bardzo zadowolony. Moja mała córka odkryła w skanerze nową zabawkę i używa go do udawania sklepiku. Relacje z doświadczeń można znaleźć w powyższym forum lub tutaj
Badania rynkowe Nielsen Homescan Premie