Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Potrzebuję pilnej pomocy.

Napisany przez redsevers
Cześć wszystkim, potrzebuję pilnie kilku wskazówek od was! To nie jest żadne oszustwo, proszę o to również pamiętać! więc co do tematu: Mam do dyspozycji od teraz 300 000€! Szukam dochodowej i bezpiecznej inwestycji. Jednak musi być zawsze dostęp do niej! Mam nadzieję, że szybko i pewnie mi pomożecie! Nie musi to być koniecznie Niemcy, myślałem o Szwajcarii lub Liechtensteinie.........tylko moja myśl...... Mam nadzieję na liczne i korzystne pomysły... pozdrowienia red

Napisany przez Brayn
Cześć Brayn! Nigdy nie stawiaj wszystkiego na jedną inwestycję! Wymagaj pisemnego potwierdzenia wszystkiego, mam na myśli fakty. I nie zapomnij: Kto ma pieniądze, jest królem, a nie odwrotnie. ;-)

Napisany przez redsevers
Cześć, dzięki za radę! Niestety, nie bardzo mi ona pomaga.... Pilnie potrzebuję opcji inwestycyjnych!!! Pozdrowienia, red

Napisany przez EuroPaule
Cześć, to pytanie jest trudne do sensownej odpowiedzi, dopóki nie poznajemy Twoich celów. Dochodowy i bezpieczny to obie strony tej wagi. Jeśli jedna wzrasta, druga maleje. Twoją własną równowagę musisz znaleźć sam. Jeśli pieniądze muszą być zawsze dostępne, chodzi raczej o parkowanie niż inwestowanie. W takim przypadku pozostaje praktycznie tylko lokata terminowa. Szwajcaria lub Liechtenstein nie oferują żadnych korzyści. Jedynie więcej zachodu i prawdopodobnie wyższe koszty. Pozdrawiam, Paule

Napisany przez KellyH
Natychmiast przychodzi mi tylko do głowy konto oszczędnościowe. Moim zdaniem w tej chwili oferuje największe bezpieczeństwo. Poza tym, jak sugeruje sama nazwa, masz codzienny dostęp do swoich pieniędzy. Musisz po prostu znaleźć ofertę, która oferuje w miarę dobre oprocentowanie. Aktualnie trudno je znaleźć, ale mamy nadzieję, że stopy procentowe niedługo znów wzrosną. To nie jest już ładne. Pozdrowienia Kelly.

Napisany przez redsevers
Cześć, dzięki najpierw za wasze informacje! No dobrze, przyjmijmy teraz inne założenia! Inwestycja na 5 lat - jakie zyski można osiągnąć i jakie są najlepsze możliwości? Pozdrawiam, red

Napisany przez ProperSoul
Kup Dom lub zbuduj go... i wynajmij go... albo kup mieszkanie na własność i je wynajmij.... W przeciwnym razie, jeśli chcesz zainwestować na 5 lat, znajdź dobre konto z lokatą terminową z ochroną depozytów. Powodzenia

Napisany przez redsevers
hallo, Dom kupować negatywnie! również nie chcę wynajmować, bo nie mam ochoty walczyć z najemcami! Miałem już dosyć z 2 domów!! Chcę po prostu rozsądną i poważną inwestycję bez bólu głowy... przecież to nie może być takie trudne??? pozdrowienia red

Napisany przez EuroPaule
redsevers pisze: chcę po prostu rozważną, solidną inwestycję bez żadnych kłopotów... nie może być to takie trudne, prawda???
Cześć, pytanie brzmi, jakie ryzyko jesteś gotowy podjąć. Bez ryzyka są uważane obligacje skarbowe. Aktualne stopy zwrotu znajdziesz tutaj: https://www.bundesbank.de/download/kr...lle_072010.pdf Jeśli uważasz, że to za mało, musisz wziąć większe ryzyko. Jaką stopę zwrotu sobie wyobrażasz? Pozdrowienia, Paule

Napisany przez zauberelke1
cześć, mogę Ci coś zaproponować - jest to sprawdzone, bezpieczne i wysoko oprocentowane, ale nie napiszę o tym tutaj wprost. wyślij mi wiadomość prywatną pozdrawiam zauberelke

Napisany przez EuroPaule
zauberelke1 pisze: cześć, mogę ci coś zaproponować, co jest solidne, bezpieczne i przynosi wysokie zyski, ale nie napiszę tego tutaj ot tak. wyślij mi wiadomość prywatną pozdrowienia zauberelke
Sprawdź tutaj: https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=32919

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata