Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Zbyt wysoki udział własny w przypadku wynajmu samochodu za granicą.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam nadzieję, że tutaj, na forum, będzie ktoś, kto swoim doświadczeniem może mi pomóc. Mój syn wziął wypożyczony samochód dostawczy za granicą - studiuje we Francji - i musiał zostawić depozyt w wysokości 1600 euro w formie czeku. Zgodnie z umową najmu, wysokość współuczestnictwa w przypadku szkody wynosi tyle samo. Niestety faktycznie spowodował uszkodzenie auta i teraz musi zdobyć 1600 euro w ciągu tygodnia, czego oczywiście nie ma na koncie. Czy ta wysokość współuczestnictwa nie jest już granicą lichwy??? Co może zrobić, aby zmniejszyć kwotę? Niestety, my również nie możemy mu pożyczyć ani podarować pieniędzy. Pozdrowienia, Bergamotte

Re: Zbyt wysoki udział własny w przypadku wynajmu samochodu za granicą.

Napisany przez leihwagenschutz
Cześć, po zaistniałej szkodzie oczywiście nie można już zawrzeć ubezpieczenia. Dla przyszłych zdarzeń zaleca się jednak: 1) Wykupienie specjalnego ubezpieczenia, na przykład takiego jak www.leihwagenversicherung.de, przed przejęciem pojazdu. Pozwala to całkowicie wyeliminować własną udział w szkodzie we wszystkich rodzajach szkód. Twój syn miałby ochronę przed szkodami w wysokości do 2.500 euro dzięki polisie wynajmu furgonetki od Leihwagenversicherung.de! 2) Zazwyczaj istnieje możliwość wykupienia podobnego (ale zazwyczaj znacznie droższego i o niższych korzyściach) ubezpieczenia wyłączenia bezpośrednio u wypożyczalni na stanowisku obsługi. Należy jednak dokładnie sprawdzić, co dokładnie obejmuje ochrona, ponieważ te ubezpieczenia bezpośrednie zazwyczaj jedynie zmniejszają własną udział, ale nie całkowicie go wykluczają (np. zmniejszają z 1.500 euro do 350 euro). Ponadto najbardziej podatne na uszkodzenia części (dach, przednia szyba, opony, zawieszenie) zazwyczaj są wyłączone z tych ubezpieczeń bezpośrednich. Oznacza to, że w przypadku pęknięcia w przedniej szybie może nie być wypłaty. 3) Jako klient masz prawo do przedstawienia kosztorysu warsztatu celem sprawdzenia proporcjonalności własnej udziału. Jednakże ponieważ wypożyczalnia sama wybiera warsztat, jest to jedynie słaba ochrona... Więc najlepiej ubezpieczyć się wcześniej następnym razem. Mam nadzieję, że wszystko jakoś się udało...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata