Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: 07-2006: Analiza pojedynczych komponentów SMI

Napisany przez ADMCI4
07-2006: Analiza poszczególnych wartości SMI: Najlepsze wybory: NESN: Piątkowa sesja z dobrym wolumenem, wszystko w zielonym obszarze, nie jest nadkupione. Cel: podwójny szczyt na poziomie 400.- CLN: Wyraźny trend wzrostowy, wspierany dużym wolumenem z ostatnich 3 dni handlowych, wszystko w zielonym obszarze. Następny większy R na poziomie 21.50 (mniejszy na poziomie 20.90). Wsparcie na poziomie 20.- i nie powinno być już przekraczane przez SK. Następne tytuły mogą dołączyć w ciągu następnych dni do najbardziej interesujących: RUKN Wskaźniki przed KS (poniedziałkowa sesja to zweryfikuje), Cel 103.- (grudzień 2005). Gotowość do działania.. CIBN: Górna krawędź flagi byka na poziomie 83.30. Wszystkie wskaźniki są pozytywne. Następny R na poziomie 86.30 (wysoki styczeń 2006), potem 87.35 oraz strefa 90:91. Tytuły w trendzie wzrostowym, ale lekko do znacznie nadkupione: SLHN Jest tuż przed lekko nadkupionymi wskaźnikami. Strefa R 244:245.-, potem wzrost (open-End). HOLN Trochę nadkupiony, w przeciwnym razie stabilny trend wzrostowy. ADEN Nadkupiony, w solidnym trendzie wzrostowym, kolejny cel 83:84. ZURN Prawdopodobnie potrzebuje krótkiej przerwy, aby zmniejszyć nieco nadkupiony stan. Nie powinien spaść poniżej poziomu 294.70 przez SK! W przeciwnym razie trend wzrostowy jest nietknięty. Tytuły w korekcie/konsolidacji: NOVN Negatywne wskaźniki, malejący wolumen sprzedaży w piątek, silna strefa wsparcia na poziomie 70.- wielokrotnie skutecznie przetestowana, w przypadku przebicia kolejne wsparcie na poziomie 69.30 oraz 67.45. Poczekaj! ROG Negatywne wskaźniki przy dużym wolumenie sprzedaży, jednak daje pierwsze oznaki stabilizacji. Następne wsparcie na poziomie 187.50. Poczekaj! MASN Silna sprzedaż w piątek (publikacja wyników), wskaźniki techniczne silnie negatywne. Poczekaj na utworzenie dna, możliwe na poziomie ok. 38.70. Jednak potencjał wzrostowy potem atrakcyjny. Długoterminowe perspektywy obiecujące. Poczekaj! Sytuacje specjalne/Obserwowane: LOGN Wyjątkowo silny wskaźnik MOM przy rosnącym wolumenie. Wygląda na to, że tytuł (wspierany dobrym otoczeniem) chce zamknąć lukę. SYST Piękny symetryczny trójkąt, przebicie powyżej 154.50. Następnie jednak musi pokonać strefę R na poziomie 155.- lub 156.-. Potem kolejny cel na poziomie 161.20. Obserwuj! PS: Zazwyczaj piszę głównie na warrants.ch

Napisany przez Dany1
Oekonom pisze: 07-2006: Analiza wartości pojedynczych spółek w SMI: Top-Faworyci: NESN: Handel piątkowy z dobrym wolumenem, wszystko w zielonej strefie, nie jest przekupiony. Cel: podwójne dno przy 400.- CLN: Czysty, ustalony trend wzrostowy, wsparty dużym wolumenem z ostatnich 3 dni handlowych, wszystko w zielonej strefie. Następne większe R na poziomie 21,50 (mniejsze na poziomie 20,90). Wsparcie na poziomie 20.- i nie powinno być już przekraczane. Następujące tytuły mogą dołączyć w ciągu następnych dni do najlepszych: RUKN Wskaźniki przed KS (handel poniedziałkowy to pokaże), Cel 103.- (grudzień 2005). Broń gotowa.. CIBN: Górna krawędź flagi byka na poziomie 83,30. Wszystkie wskaźniki są pozytywne. Następny R na poziomie 86,30 (wysoki styczeń 2006), potem 87,35 i strefa 90:91. Tytuły w trendzie wzrostowym, jednak w lekko do znacznie przekupionym stanie: SLHN Jest tuż przed lekko przekupionymi wskaźnikami. Strefa R 244:245.-, potem wzrost (bez górnej granicy). HOLN Trochę przekupiony, w przeciwnym razie solidny trend wzrostowy. ADEN przekupiony, w solidnym trendzie wzrostowym, kolejny cel 83:84. ZURN Prawdopodobnie potrzebuje krótkiego odpoczynku, aby zmniejszyć nieco przekupiony stan. Nie powinien już spaść poniżej 294,70! W przeciwnym razie trend wzrostowy jest nietknięty. Tytuły w korekcie/konsolidacji: NOVN Negatywne wskaźniki, malejący wolumen sprzedaży w piątek, silna strefa wsparcia na poziomie 70.- wielokrotnie udanie przetestowana, w razie przełamania następne wsparcie na poziomie 69,30 i 67,45. Czekaj! ROG Negatywne wskaźniki przy dużym wolumenie sprzedaży, jednak pokazują pierwsze oznaki stabilizacji. Następne wsparcie na poziomie 187,50. Czekaj! MASN Wielkie sprzedaże w piątek (publikacja danych), wskaźniki techniczne silnie negatywne. Czekaj na formowanie dna, możliwe około 38,70. Następnie jednak ma atrakcyjny potencjał wzrostowy. Długoterminowe perspektywy obiecujące. Czekaj! Sytuacje specjalne /Lista obserwowanych: LOGN Wyraźnie silny wskaźnik MOM przy wzrastającym wolumenie. Wygląda na to, że tytuł (wspierany przez dobry rynek) chce zapełnić lukę. SYST Ładny symetryczny trójkąt, wybicie powyżej 154,50. Następnie jednak musi pokonać strefę R 155.- lub 156.-. Następnie kolejny cel na poziomie 161,20. Warto obserwować! PS: Zazwyczaj piszę głównie na stronie warrants.ch
Dziękujemy za jasne wskazówki! Chętnie będę śledzić wspomniane przez Ciebie firmy i kursy. Mówisz, że głównie piszesz na stronie warrants.ch, czy to oznacza, że zajmujesz się tylko lub głównie handlem warrantami? Bylibyśmy wdzięczni, gdybyś mógł od czasu do czasu publikować swoje prognozy dotyczące akcji tutaj.

Napisany przez Karat
Cześć ekonomisto Bardzo dobry post. Czy tak się stanie, to inna sprawa. Ale to jasne stwierdzenie. Każdy może / musi z tym zrobić, co chce / może. W każdym razie jest to kolejna pomoc w podejmowaniu decyzji. Karat

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję za klarowne wypowiedzi! Chętnie śledzę wspomniane przez Ciebie firmy i kursy. Mówisz, że głównie piszesz na warrants.ch, czy to oznacza, że tylko handlujesz warrantsami w większości? Bylibyśmy zadowoleni, gdybyś od czasu do czasu mógł zamieszczać tutaj swoje prognozy dotyczące akcji.Cześć Dany,poniżej kilka dodatkowych wyjaśnień: Zazwyczaj zajmuję się tylko warrantami, ale nie w sposób spekulacyjny. Powyższa analiza została przeprowadzona na podstawie wskaźników analizy technicznej, wykonanej w piątek. Jest ona oczywiście głównie interesująca dla krótkoterminowych inwestorów.Swoje decyzje podejmuję w dużej mierze na podstawie psychologii rynku. Jak można przeczytać na stronie warrants.ch, moje oceny zwykle są dość trafne.Jeśli ktoś chce dowiedzieć się więcej, wystarczy od czasu do czasu zajrzeć na wspomniane forum.PS: Oekonom, który pisze na forum cash (Borsalino), nie jest tożsamy ze mną.

Napisany przez Karat
Cześć Oeconom Jak na pewno zauważyłeś, mamy tutaj w portalu giełdowym również dział poświęcony instrumentom pochodnym. Oznacza to rubrykę, w której pisze się o warancjach, itp. Co powiesz na skopiowanie swoich ważnych wpisów, które publikujesz na forum dotyczącym warantów, krótko tutaj do naszego działu Instrumenty pochodne? Jak z pewnością zauważyłeś, mamy tutaj bardzo czyste i uporządkowane forum z wpisami powyżej przeciętnej, w porównaniu do innych miejsc, gdzie panuje chaos (Borsalino). Forum dotyczące warantów nie jest tematem, który dokładnie oceniam, byłem tam tylko raz czy dwa. Ale wygląda na to, że mi się nie spodobało. Chciałbym na przykład dowiedzieć się o korzyściach i zastosowaniu długoterminowych warantów. Być może mógłbyś coś na ten temat napisać. Serdeczne podziękowania. Karat

Napisany przez ADMCI4
Jak by było, gdybyś skrócił swoje ważne wpisy dotyczące warantów, które piszesz na forum warantów, tutaj, w naszym dziale Instrumenty pochodne. Cześć Karat! Nie wiem, czy ma sens, ani czy jest zgodne z zamiarem odpowiedzialnego operatora, kopiowanie postów z jednego forum na drugie. Skopiowałem analizę poszczególnych wartości tutaj dzisiaj, ponieważ zauważyłem, że tutaj wielu zajmuje się akcjami średnio- i długoterminowo. Na warrant.ch z zasady tak naprawdę NIE daję zaleceń dotyczących warantów. Ponieważ mam możliwość aktywnego uczestnictwa w wydarzeniach na giełdzie cały dzień, czasami trzeba działać naprawdę szybko. Ponadto ocena sytuacji dokonana dzisiaj może wyglądać zupełnie inaczej jutro. Dlatego ograniczam się przede wszystkim do oceny techniki rynku, ale także psychologii rynku. To, co z tego wynika, musi decydować każdy sam. Myślę, że jeszcze przez jakiś czas możemy obserwować powolny wzrost kursów, ale potem zrobi się przerwa. Istnieje kilka ryzyk w horyzoncie średnio- i długoterminowym. Dlatego od pewnego czasu mam inwestycję w sektorze metali (XAU/XAG) w formie pozycji strategicznej i tradingowej. Ta ostatnia jest aktywnie zarządzana. Na tyle w tej chwili.

Napisany przez ADMCI4
Jeszcze jedna uwaga dotycząca mojej analizy lub oceny: „Technika” nie determinuje przebiegu kursu, ale stanowi jakościową ocenę rynku i jego skłonności do wykonywania raczej jednej niż drugiej czynności.

Napisany przez speedskater
MASN silne sprzedaże w piątek (publikacja danych), wskaźniki techniczne silnie negatywne. Oczekiwać formowania dna, możliwe około 38.70. Następnie jednak atrakcyjny potencjał wzrostowy. Długoterminowe perspektywy obiecujące. Czekaj! To była przewidywana. MASN dzisiaj głęboko czerwony. Najniższy poziom to 38.50Fr. Spóźniłem się na optymalny moment, ponadto jestem narażony na ryzyko skupione, ponieważ dokonałem dodatkowych zakupów na podstawie danych. :twisted: Byłoby świetnie, gdybyś publikował swoje oceny każdego piątku! :roll: Na pewno będę obserwować dalej i przy najbliższej okazji kupić jeszcze raz po 38.5. Jeśli limit nie zostanie osiągnięty, to też mnie zadowoli!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata