Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Cash select Bestlife select SAM AG UCM AG - kto ma doswiadczenie

Napisany przez interessierter
Cześć, czy ktoś ma doświadczenia z produktem Cash Select? Produkt ten jest dystrybuowany przez duże i zazwyczaj wiarygodne platformy. Jednak zapewniona stopa zwrotu jest tak niewiarygodnie wysoka, że budzi duże wątpliwości, czy firma nie zniknie wkrótce z pieniędzmi klientów. Zasada działania: Klient przekazuje umowę SAM AG, na przykład ubezpieczenie na życie z wartością wykupu. SAM AG wykupuje umowę po znacznie wyższej cenie (różne modele). W najprostszym modelu zawartość umowy jest wykupowana w dwukrotnej cenie, płatność następuje w ciągu 6 lat (co daje zwrot około 12%). Inne modele opierają się na natychmiastowej wypłacie maksymalnie 40%, miesięcznych ratach przez 10-15 lat oraz ostatecznej spłacie. Wszystko jest uzgodnione w umowie. Zacznijmy: Wydaje się to zbyt piękne, by mogło być prawdziwe. Czy są tu klienci, którzy zawarli takie umowy, czy ktoś ma doświadczenia z firmą SAM AG lub Cashselect? Czy ktoś wie, ile kapitału własnego ma firma, czy pracownicy mieli już problemy w innych dziedzinach, takich jak schematy piramidowe czy coś podobnego? Będę wdzięczny za doświadczenia i wiedzę, proszę unikać komentarzy w stylu nic nie wiem, ale muszę coś powiedzieć i chętnie ostrzegam ogólnie...

Napisany przez Gerd
Cześć Nie mam doświadczenia z tymi firmami, ale chcę wysłać kilka wskazówek do przemyślenia. - Otrzymasz do dwukrotności wartości wykupu dlaczego do dwukrotności? - Przejście do rentownej inwestycji jaka to inwestycja? - Firma SAM AG ma siedzibę w Szwajcarii wszelkie pozwy są beznadziejne - 12% zysku jak to ma być osiągnięte? niski zysk, niskie ryzyko wysoki zysk, wysokie ryzyko

Napisany przez Svewa
W jakich dystrybucjach produkt Cash Select został dodany do portfolio?

Napisany przez Mike Spezi
Cześć, moja rekomendacja w sprawie! Proszę przeczytać tutaj: https://life-coaching-finance.de/wp-c...c0722decc5c15f Pozdrawiam, Mike

Napisany przez franzkraibacher
Witaj

Produkt cashselect firmy Bestlife Select AG jest dystrybuowany przez znane organizacje maklerskie.
W Austrii na przykład kraibacher.com w Salzburgu jest jednym z partnerów dystrybucyjnych firmy Bestlife Select AG.
O co chodzi? Pokazujemy pośrednikom ubezpieczeniowym sposób na uwolnienie środków finansowych klientów tkwiących w nierentownych umowach.
Następnie pośrednik pokazuje klientowi, co może zrobić z nową płynnością.

Pozdrowienia
Kraibacher

Napisany przez Gerd
O.K. Jeśli nadal potrafisz udowodnić cudowne mnożenie pieniędzy matematycznie, skontaktuję się z Tobą.

Napisany przez Svewa
Cześć Panie Kraibacher, Szkoda tylko, że usunąłeś wideo reklamowe SAM AG ze swojej strony internetowej. Było ono bardzo pouczające pod względem tego, jak SAM AG postępuje z powierzonymi środkami klientów. 30% środków klientów jest rzetelnie inwestowane w Szwajcarii, i to w 100%! Oznacza to, że SAM AG nie musi podwajać kapitału, a potrafi go siedmiokrotnie podwoić w ciągu 6 lat!

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Moja żona i ja sprzedaliśmy nasze dwa ubezpieczenia na życie z funduszem inwestycyjnym Aachener und Münchener (wartości wykupu polis były o prawie 3 000 euro poniżej opłaconych składek po 23 latach trwania) dla UCM. Zdecydowaliśmy się na wariant z miesięczną wypłatą przez 10 lat. Zgodnie z umową otrzymujemy teraz każdego miesiąca 1,2% zainwestowanej wartości wykupu 2 x 20 000 euro, czyli 2 x 240 euro. Na koniec okresu otrzymamy również gwarantowaną płatność końcową w wysokości 56% zainwestowanej sumy. Oznacza to łącznie 200%. Przed podpisaniem umowy dokładnie się zorientowaliśmy i nie znaleźliśmy żadnych negatywnych opinii w internecie ani gdziekolwiek indziej. Ponadto informacje od doradcy były zrozumiałe. Wystarczy przypomnieć wypowiedź Pana Ackermanna na konferencji prasowej Deutsche Bank kilka miesięcy temu, w której mówił o stopie zwrotu kapitału własnego na poziomie 25% w ciągu kwartału. Z taką logiką wszyscy sceptycy musieliby zarzucić Deutsche Bank nielegalne metody lub ucieczkę z pieniędzmi klientów. Wierzymy w ten system i nie żałujemy tej decyzji.

Napisany przez ADMCI4
Pracuję teraz dla UCM AG od prawie dwóch lat, która jest w 100% spółką zależną SAM AG (zarządzanie majątkiem)! W tym czasie, pośredniczyłem w sprzedaży 39 klientów. Wszyscy otrzymują swoje pieniądze punktualnie! Ponieważ wykupione polisy nie należą już do klienta, ale do SAM AG, środki te są zarządzane jako kapitał własny, a nie kapitał obcy, który umożliwia udział sprzedawcy na mocy umowy! Umowa sprzedaży stanowi zresztą znacznie większe zabezpieczenie niż polisa ubezpieczeniowa! Tam bowiem otrzymuje się zyski poniżej 2% po odliczeniu wszystkich kosztów. To doprowadza do ubóstwa! To jasne, że Niemcy od lat są ogłupiani przez instytucje! W żadnym innym kraju ludzie nie godzą się z tak niskim zwrotem jak w Niemczech! Dlaczego? Ponieważ dziedziczyliśmy przez pokolenia przekonanie, że inwestowanie jest trudne! Profesjonalista

Napisany przez ADMCI4
Jestem klientem od 1 roku i radzę tym, którzy próbują wywoływać zamieszanie, aby sami się dokładnie zorientowali i nie pisali tutaj bzdur! Z tego co wiem, SAM AG jest obecna na niemieckim rynku od 2 lat. UCM AG informuje na swojej stronie internetowej, że ma już ponad 1300 klientów. Gdyby coś poszło nie tak, na pewno w mediach, gazetach, w internecie pojawiłyby się doniesienia o niezadowolonych klientach! Klient

Napisany przez Jakob Cyll
Kilka pozytywnych opinii na temat tej kwestii. To rzadko się zdarza w przypadku produktów finansowych. I jest oferowany przez usługę pośrednictwa maklerskiego Fonds Finanz. Faktycznie dobry znak - chcę bliżej przyjrzeć się temu produktowi, gdy tylko znajdę na to czas.

Napisany przez Gerd
Co to znaczy być 2 lata na rynku. Nic. Każdy system piramidalny działa przez pewien czas. Ci pierwsi zawsze odzyskują swoje pieniądze. Przypomnę tylko o bankructwie Phoenix. Tutaj przez kilka lat wszystko szło dobrze. Ostatecznie straciło pieniądze 30 000 inwestorów. Kto chce konkurować tu z panem Ackermannem i Deutsche Bank jest naprawdę megalomanem. Wystarczy posłużyć się zdrowym rozsądkiem. Ten, kto narzeka, że jego polisa na życie wciąż nie przynosi zysku, nie zrozumiał sensu polisy na życie. Tutaj jest ubezpieczona suma w przypadku śmierci. Po uiszczeniu pierwszej składki, ta suma zostanie wypłacona w razie śmierci. Jeśli dodatkowo są jeszcze gromadzone pieniądze, cóż. Nie cenię tego produktu. Jest drogi i bez sensu. Dodatkowo jest on zabezpieczony funduszami inwestycyjnymi. Aktualnie mamy nadal kryzys gospodarczy, więc fundusze nie radzą sobie dość dobrze. Kto sprzedawał taki produkt w tej fazie, nie zrozumiał rynku. Ale wracając do UMC. Nie trzeba być geniuszem matematycznym, aby zrozumieć, że gwarantowane wypłaty wymagają stopy zwrotu na poziomie 12%. To samo w sobie jest dość absurdalne. Tutaj nie uwzględniono nawet prowizji i innych kosztów. Aby ten produkt się opłacał, potrzebne są stopy zwrotu między 16 a 20%. Jeśli ktoś mi sensownie wytłumaczy, jak to jest możliwe, to natychmiast się dołączę.

Napisany przez ADMCI4
Gerd pisze: O.K. Jeśli nadal potrafisz matematycznie udowodnić cudowne pomnażanie pieniędzy, to się z Tobą skontaktuję.
Cześć Gerdzie. Proste przykłady z obszaru bankowości. Obecnie na niemieckich książeczkach oszczędnościowych z ustawowym okresem wypowiedzenia znajduje się około 600 miliardów euro z oprocentowaniem od 0,25 do 0,75%. Średnio około 0,5%. Banki pobierają odsetki od przekroczenia stanu konta na poziomie 11,5 - 13% (w ramach przekroczenia limitu, który klient otrzymuje od banku; powyżej można to być nawet ponad 20%), średnio 12,5%. Jaki jest zatem zysk banków??? Wizualnie 12%. Jednak obiektywnie jest to 24-krotność, czyli 2400% rocznie. Nieuczciwe??? Nielegalne??? Oszustwo??? Ależ skądże!!! To całkowicie normalna działalność bankowa!!! Teraz dochodzi jeszcze efekt dźwigni kapitału własnego banków, dzięki któremu banki mogą zdobyć od Bundesbanku wielokrotność środków pożyczkowych po stopie procentowej około 1% i, nawet jeśli pożyczają dalej z oprocentowaniem około 3%, osiągają zysk rzędu 200% (handel międzybankowy). Jeśli teraz np. bank nie ma wystarczającego własnego kapitału, pożycza pieniądze np. od zarządców majątku, takich jak SAM AG, jednakże o znacznie wyższym oprocentowaniu. SAM AG osiąga swoje wysokie zwroty w dużej mierze w ten sposób. Jednym z największych dłużników SAM AG był do niedawna Commerzbank. Obecnie, o ile mi wiadomo, szwajcarski UBS. Bankier

Napisany przez Klaus DD
Tylko kilka uwag: 1. Jeśli zawierasz umowę kupna, a kupujący nie dokonuje płatności, a sprzedawana rzecz nie jest już dostępna (pieniądze), sprzedawca ma problem. 2. Aby zrealizować umowę kupna, konieczne jest osiągnięcie zysku, co wymaga wysokiej gotowości do ryzyka. Jeśli ktoś nie jest w stanie nawet przybliżenie obliczyć wymaganego zysku, powinien zainwestować pieniądze gdzie indziej. Jak sugeruje poprzedni mówca, schematy piramidowe funkcjonują tak długo, jak długo wpływa więcej pieniędzy niż wypływa. Brak negatywnych doniesień wynika z samego przedmiotu, ponieważ gdy się pojawią, będzie już za późno. Klaus DD

Napisany przez Gerd
Cześć Firma SAM AG ma siedzibę w Szwajcarii. Partnerami SAM FINANZ AG są firmy z obszarów zarządzania majątkiem, prywatnego zarządzania majątkiem oraz finansów korporacyjnych, które dążą do współpracy „Best in Class” z tylko najlepszymi dla oferowanych strategii produktowych oraz ich realizacji. O.K. Brzmi świetnie. Czy ktoś zrozumiał, kto są partnerami? Inne pytanie, kim są partnerzy? Cisza. Od stycznia 2009 r. na rynku niemieckim działa przy wsparciu BESTLIFE SELECT GmbH i produktu CASHSELECT. Jeśli GmbH zbiera miliony, kogo obchodzi, że w przypadku bankructwa kapitał założycielski w wysokości 25.000 € zniknie. Zanim podda się się takim ofertom, wystarczy włączyć myślenie i logicznie rozważyć.

Napisany przez Vermittler2
Cześć Gerdzie. Naprawdę zadziwiające, jak próbujesz oczerniać SAM AG i UCM AG na tym forum. Wyglądasz na typowego pesymistę albo nieudanego przedstawiciela branży finansowej, który teraz próbuje zademonstrować swoją ważność tutaj. W swoim pierwszym wpisie z 02.07.2010 roku sam piszesz: Nie mam doświadczenia z tymi firmami, ale nie chcę ostrzegać ogólnie, tylko chciałbym przedstawić kilka wskazówek do przemyślenia. ........ Następnie, 30.08., po tym jak inny uczestnik forum wymienił kilka organizacji sprzedażowych, piszesz: Jeśli udowodnisz matematycznie, że jest cuda na kiju, to się z Tobą skontaktuję. Z biegiem czasu robi się coraz ciekawiej, a określasz SAM AG i UCM AG oraz ich koncepcję sukcesu jako piramidę finansową, chociaż tutaj nawet laicy mogą zrozumieć ogromne możliwości zwrotu (przy niskim ryzyku) na niemieckim rynku kapitałowym. Dziwnym trafem nie zająłeś się tym. Prawdopodobnie próbujesz uzasadnić marne oprocentowanie gwarantowane (2,25%) i niskie dodatkowe udziały twojego towarzystwa ubezpieczeniowego. Określenie jednego z uczestników forum jako megalomańskiego tylko dlatego, że cytował przewodniczącego Deutsche Bank (choć ma całkowitą rację), raczej świadczy o kolejnym deficycie twojego rozumienia, że istnieją instytucje inwestycyjne, które chcą i mogą wypłacać swoim lokatorom więcej niż standardowe oprocentowanie książeczki oszczędnościowej. Co do twojego wpisu z dzisiaj, środa 15.09., niewiadomo o co właściwie chodzi. Nagle piszesz: SAM AG ma siedzibę w Szwajcarii. Partnerami SAM FINANZ AG są przedsiębiorstwa z dziedziny zarządzania majątkiem, private wealth management i corporate finance, dążące do współpracy wyłącznie z najlepszymi w zakresie oferowanych strategii produktowych oraz ich realizacji. O.K. Brzmi świetnie. Czy ktoś zrozumiał, kim są partnerzy? Inne pytanie, kim są partnerzy? Cisza jak makiem zasiał. Od stycznia 2009 r. z pomocą firmy BESTLIFE SELECT GmbH i produktu CASHSELECT zdobywa niemiecki rynek. Kiedy firma zbiera miliony, kogo to obchodzi, że podczas upadku kapitał zakładowy w wysokości 25 000 € ulegnie zniszczeniu. Zanim ktoś da się nabrać na takie oferty, powinien użyć rozsądku i logicznego myślenia. Drogi Gerdzie: Zanim zaczniesz pisać takie bzdury, powinieneś najpierw zasięgnąć informacji. To forum jest wyłącznie o SAM AG i UCM AG. Produkty UCM AG noszą nazwy Optigarant A - F, z różnymi obszarami inwestycyjnymi lub okresami inwestycyjnymi (patrz: UNITED CIRCLE MANAGEMENT AG | Sprzedaż, portal klienta, kalkulator ofert). SAM AG (SwAM-Swiss Asset Management AG) to szwajcarski zarządzający majątkiem (założony w 1983 roku), w którym jako inwestor musisz przynieść co najmniej 15 mln CHF, aby w ogóle móc zostać klientem; obecnie zarządza majątkiem o wartości 1,1 mld euro i nie jest spółką z ograniczoną odpowiedzialnością. UCM AG to w 100% spółka zależna SAM AG (kapitał zakładowy 500 000 euro), założona po to, aby również małoinwestorzy mogli korzystać z zalet profesjonalnego zarządcy majątkiem. Na koniec warto również zauważyć, że wszystkie produkty SAM AG/UCM AG zostały zatwierdzone i zezwolone przez BaFin. Dokumentacja umowna została skonstruowana, ze względów bezpieczeństwa prawnych, przez Pana Dr. Markusa Sallera z Bawarskiego Urzędu Ochrony Konsumentów. Oszczercy powinni się więc wystrzegać.

Napisany przez Gerd
Witaj Kto czyta, ten ma przewagę. Nigdy nie twierdziłem, że SAM AG to GmbH. Spółka akcyjna jest już zawarta w nazwie firmy. Mój wskazówka była taka, że siedziba firmy jest w Szwajcarii i dlatego nie podlega niemieckiemu prawu. Po prostu zapytałem o obiecanych partnerów. Nie są oni nigdzie wymienieni. Na rynku niemieckim BESTLIFE SELECT GmbH prowadzi interesy SAM AG. Można to znaleźć na stronie internetowej SAM AG. Nie napisałem żadnej bzdury, po prostu umieściłem cytaty ze sloganów reklamowych na stronie internetowej. Przy okazji UMC AG to również firma z siedzibą w Szwajcarii. Sprawdzenie przez Bafin produktów szarego rynku jest po prostu wymagane prawem, nie ma się z czego chwalić. Jednak sprawdza tylko, czy oferowane produkty są zgodne z niemieckim prawem. Nie sprawdza, czy są sensowne i czy klient kiedykolwiek otrzyma obiecane stopy zwrotu i płatności. To jest błędne przekonanie. Warto zaznajomić się z przepisami dotyczącymi obowiązków Bafin. Co do marzeń o zyskach, powiem tylko, że to stara mądrość. Wysokie zyski oznaczają wysokie ryzyko. Kto tego nie rozumie, ten pewnie śpiący na lekcjach matematyki. Kto rzuca słowem oszczerstwo, powinien to bardzo dobrze przemyśleć.

Napisany przez Mike Spezi
@ Vermittler2 Jeśli dobrze pamiętam, punktem wyjścia do pytania była sprzedaż polis na życie? Chętnie mnie popraw, jeśli coś źle zrozumiałem! W swoim wpisie wspaniale opisałeś formy prawne i społeczne wspomnianych firm, które z pewnością mogą być prawdziwe. Nie zamierzam dalej oceniać jakości tych przedsiębiorstw. Jednak nie wspomniałeś ani słowem o cudownym pomnażaniu pieniędzy i kryjących się w tym ryzykach. Nie wyjaśniłeś również, dlaczego polisy na życie obarczone tak niskim dochodem są tak chętnie wykupywane. Nawiasem mówiąc, nie chodzi tutaj o polisy z gwarantowanym oprocentowaniem na poziomie 2,25%. Takie polisy nie działają wystarczająco długo, aby cokolwiek zyskać poprzez ich zakup. Chodzi raczej o polisy z długim okresem obowiązywania, w których obowiązuje odpowiednio wyższe oprocentowanie gwarantowane, a nadwyżki z lepszych okresów poprzednich były już naliczone, a w przyszłości obiecują bezpieczne wypłaty zwolnione od podatku. Kto sprzedaje je BEZ WZGLĘDU NA KONIECZOŚĆ, jest po prostu głupi! pozdrawiam mike

Napisany przez ADMCI4
Z uzasadnieniem, że chcę pozbyć się moich ubezpieczeń na życie związanych z funduszami, również wyruszyłem w poszukiwaniu kupca i natknąłem się na Best Life Select. Jako osoba, która już raz się sparzyła, szybko zdałem sobie sprawę, jak łatwo można stracić obiecane pieniądze. Czy ufać doradcy? Nie! Czy się samemu zorientować? Tak! Dlatego też tutaj się zatrzymałem. Po pierwsze nie rozumiem, dlaczego miałbym otrzymać tylko część moich pieniędzy od Best Life? Dla mnie nie ma sensu czekanie 3, 6 lub więcej lat na swoje pieniądze. Brzmi to jak spekulowanie na podstawie niejasnych wartości. W końcu cena zakupu odnosi się do aktualnej wartości odkupu, a nie do wartości, jaką fundusz będzie miał za kilka lat. Szczególnie dziwne wydaje się to, że nie ma oferty na bezpośredni zakup. Gdzie leży problem? Dlaczego nie ma oferty Cashselect G z np. tylko 15% wartości odkupu, ale z natychmiastową wypłatą? W zasadzie nie ma przeszkód, chyba że dostawca nie jest pewny, ile jeszcze lat pozostanie na rynku. Doświadczenia z kryzysem finansowym pokazały, że nie należy ufać doradcom, nie są zainteresowani waszym dobrem, a ich zyskiem. Oni otrzymują swoje pieniądze od razu, a nie za 10 lat. I jeszcze jedno... o Best-Life dowiedziałem się za pośrednictwem SPAM-u. Grafiki na stronie internetowej wyglądają raczej standardowo. To nie jest godne zaufania.

Napisany przez Kronos79
Cześć wszystkim, bez chęci oceny samego produktu mam następujące pytania: @ Vermittler2 Kim tak naprawdę jest SAM AG? Czy chodzi o SwAM Swiss Asset Management AG www.sam-ag.ch podaną przez nich czy o SAM Finanz AG www.sam-ag.eu? @franzkraibacher Czy przez organizację maklerów Fond-Finanz München masz na myśli może Fonds Finanz Maklerservice GmbH? Ta firma nie prowadzi sprzedaży detalicznej, tylko transakcje B2B i nie oferuje tego produktu. @wszyscy Kto naprawdę zna się na tym produkcie i wie, gdzie później zostanie zainwestowane pieniądze? Wiele pytań... i pozdrowienia Dirk

Cześć Gerd. Ponieważ nie jestem autorem książek, byłoby teraz zbyt daleko idące, aby udowadniać wszystko na piśmie, że wszystko jest zgodne i legalne. Właśnie dziś wieczorem odbyło się bardzo dobrze odwiedzone wydarzenie (trwające 4 1/2 godziny) i wszyscy uczestnicy (prawie wyłącznie z branży ubezpieczeniowej) zgadzali się całkowicie z prelegentem i byli przekonani po wydarzeniu. Tylko dwie lub trzy rzeczy chciałbym wyjaśnić lub uzupełnić wcześniej. UCM to zarejestrowana spółka akcyjna w Niemczech (Regensburg), patrz na naszą stronę pod adresem Kontakt. Klient nie dokonuje inwestycji kapitałowej, a zawiera umowę kupna zgodnie z niemieckim, a nie szwajcarskim prawem umownym. Pieniądze (po zakupie stają się własnością i tym samym kapitałem własnym SAM) są inwestowane w około 10% w obszarze Private Equity, około 13% w obszarze Tranding i Inwestycji oraz około 77% w handlu międzybankowym, jak już wcześniej tak dobrze opisał Bänker. Ponadto muszę poprawić Bänkera. Obecnie stopa procentowa dla handlu międzybankowego przez ECB wynosi tylko 0,5%, a banki lub zarządcy majątkiem muszą wykazać tylko 4% kapitału własnego, co oznacza dźwignię finansową 25. Oznacza to, że przy kapitale własnym w wysokości np. 1 mln euro bank lub zarządca majątkiem otrzymuje 25 mln kredytu po 0,5%. Reszta, dla tych, którzy potrafią policzyć, wynika sama. Udzielanie kredytów w wysokości 4-8%, oprocentowanie debetu w bankach, które ponownie pożyczają pieniądze od zarządców majątku w wysokości 12-20%, co oznacza wielokrotność zysku, praktycznie żadne ryzyko (ewentualne niewypłacalności).

Cześć Kronos79. Obie adresy dotyczą firmy SAM AG, ale tylko ten podany przeze mnie zawiera wszystkie ważne informacje na temat SAM AG. Myślę, że moja odpowiedź na ostatni wpis Gerda rozwiązała pytania dotyczące instalacji.

Cześć Mike Spezi. Zgodnie z danymi Federalnego Urzędu Statystycznego obecnie 86% wszystkich polis funduszy inwestycyjnych znajduje się na minusie pod względem zwrotu. Ponadto trzeba sobie uświadomić, że według Federalnego Urzędu Statystycznego średni wskaźnik kosztów (wszystkich ubezpieczeń) polisy kapitałowej, bez względu na rodzaj, wynosi 31%. Oznacza to wprost, że z comiesięcznej składki w wysokości 100 euro, klientowi rzeczywiście inwestowane jest tylko 69 euro. Typowe oprocentowanie gwarantowane (w zwykłych ubezpieczeniach na życie/emerytalnych) wynoszące obecnie 2,25% odnosi się faktycznie tylko do tej kwoty; reszta to KOSZTY. Jeśli dodać do tego średnią stopę inflacji wynoszącą 2,6% (również wg urzędu statystycznego), to ile zostanie? Dlaczego sprzedawać aktywną (lub zatrzymaną) polisę? Klient nie musi już więcej płacić składek i dodatkowo otrzymuje przez 10 lub 15 lat co miesiąc 1,2% z wartości wykupu, plus dodatkowo jednorazową płatność w wysokości 56 lub 84%, patrz nasze kalkulatory ofert. Ponadto oferujemy unikalny plan oszczędnościowy na złoto fizyczne. Jeśli klient nie potrzebuje wypłat, może wybrać wariant z 6-letnim okresem obowiązywania, zapewniający podwojenie wartości wykupu. Jakie ubezpieczenie inwestycyjne może zaoferować takie (gwarantowane i zwolnione z podatku) oprocentowanie. Zwolnione z podatku dlatego, że jest to umowa kupna, a nie inwestycja. Oczywiście należy wziąć pod uwagę przed sprzedażą indywidualne ryzyka, wiek itp., czy w przypadku konieczności nadal potrzebujesz ochrony na wypadek śmierci, czy możesz jeszcze zawrzeć nowe ubezpieczenie na życie. Nie kupowałbym polis z ochroną przed niezdolnością do pracy. Już odpowiedziałem na Twoje pytanie o zadziwiający przyrost kapitału w odpowiedzi dla Gerd. Oprócz ubezpieczeń (oprócz ubezpieczeń dodatkowych, Riester, Rürup), kupujemy także umowy oszczędnościowe wszystkich rodzajów. I dla nas lepiej, jeśli to już starsze polisy z dawniej wyższymi oprocentowaniami gwarantowanymi, teraz to przynosi klientowi większe korzyści, może pomnożyć się więcej pieniędzy (w wariancie z 6 latami 100%; 12 latami 200%; 18 latami 400%, i tak dalej).

Napisany przez Kronos79
@ Vermittler2 Dziękuję za informacje dotyczące inwestycji kapitałowych, uważam, że każdy inwestor powinien sam decydować, ile informacji chce posiadać na temat danej inwestycji i jak przejrzysta powinna być. Dotyczy to również na przykład kosztów związanych z zawarciem umowy oraz kosztów produktów funduszy inwestycyjnych. Czy odpowiedź na moje pierwsze pytanie sugeruje, że firmy SAM-FINANZ AG i SwAM-Swiss Asset Management AG to ta sama firma???

Cześć Kronos79. Jeśli spojrzysz na obie adresy internetowe i odpowiednie informacje o firmie, zauważysz, że choć są one zbudowane w różny sposób, to w końcu obie należą do tej samej firmy. Musiałbym się mocno mylić, żeby było inaczej. Głównie pracujemy pod adresem: www.sam-ag.ch. Zresztą, nasza działalność pośrednictwa dla klienta jest całkowicie bezpłatna. Nasze prowizje otrzymujemy od firmy SAM AG. Pozdrowienia, Pośrednik2

Napisany przez Kronos79
Cześć Vermittler2, jak już wspomniałem, chodzi mi o zrozumienie. Zgodnie z rejstrem handlowym są to dwie zupełnie różne firmy. www.sam-ag.eu to SAM-Finanz AG Gesegnetmattstrasse 2 w Luzern 6006 Zarejestrowana 05.02.2009 Zarząd: Michael Hollenbach Rada nadzorcza: Michael Oberle Kapitał zakładowy 100 000 CHF, który został zwiększony do 1 000 000 CHF w dniu 03.06.2010. www.sam-ag.ch to SwAM Swiss Asset Management AG Achereggstrasse 10 w Stansstad 6362 Zarejestrowana 20.12.2000 Rada nadzorcza: Thomas Beckenbauer, Gabriel Othmar i Alexander Hartl Kapitał zakładowy 100 000 CHF Zadam pytanie firmie SwAM, czy współpracuje z UCM AG. Skąd masz informację o dacie założenia w 1983 roku? Obie firmy zostały założone znacznie później (w 2000 i 2009 roku).

Cześć Kronos79. Jeśli faktycznie doszło do jakiegoś nieporozumienia z mojej strony, nie było to zamierzone. Zawsze robiłem tylko notatki na naszych seminarach i tutaj je przedstawiłem. Może popełniłem błąd. W każdym razie na początku przyszłego tygodnia zwrócę się do naszego zarządu i poproszę o wyjaśnienie. Wtedy znowu się odezwę tutaj. Vermittler2

Napisany przez drahbeg
Vermittler2 pisze: Cześć Kronos79. Jeśli faktycznie doszło tu do jakiegoś nieporozumienia z mojej strony, to nie było to zamierzone. Zawsze robiłem tylko notatki na naszych seminarach i tutaj je odwzorowałem. Być może popełniłem błąd. Na początku przyszłego tygodnia na pewno skonfrontuję się z naszym zarządem w tej sprawie i poproszę o wyjaśnienie. Potem się tu odezwę. Vermittler2
Cześć Vermittler2, z zainteresowaniem śledziłem Twoje wpisy na tym forum. Dla mnie były one merytoryczne i kompetentne! Wydaje mi się, że bardzo trudno jest dla nowego produktu konkurować z ustalonymi "królami rynku"! Oczywiście, w przeszłości wiele (pieniędzy klientów) zostało spalonych, dlatego trochę OSTROŻNOŚCI jest na miejscu! Jednakże, historia wyraźnie pokazała, że produkty finansowe takie jak ubezpieczenia na życie i emerytalne nie okazały się być zbyt owocne pod względem zysków dla budowy rzeczywistego zabezpieczenia emerytalnego! Oferta BestLifeSelect AG (CASHSELECT) wygląda na pierwszy rzut oka bardzo dobrze! Również różnorodne możliwości poprzez 6 wariantów otwierają kilka nowych modeli myślowych! Czy poprzez umowę kupna mam większe zabezpieczenie dla klienta...? Na to pytanie może odpowiedzieć tylko przyszłość i działania SAM AG! Osobiście w 1995 roku również nie byłem w stanie sobie wyobrazić, że niektóre duże instytucje finansowe znikną z rynku i że dzisiaj mam do czynienia z klientami, którzy zamiast spłaszczonej pożyczki (finansowanej poprzez zawieszone spłaty za pomocą ubezpieczeń kapitałowych znanych ubezpieczycieli!) potrzebują porządnego dofinansowania! Nawiasem mówiąc, interesujące są obliczenia ofertowe sprzedawców z lat 90-tych! Chciałbym zadać Ci następujące pytania: Jak pewne jest, że podwójny RKW jest rzeczywiście zwolniony z podatku? W czym widzisz to uzasadnienie i czy są już zdarzenia, które to potwierdzają? Czy SAM AG także kupuje lokaty terminowe? Pozdrawiam drahbeg

Napisany przez Gerd
Warto również przyjrzeć się wypowiedziom prezesa zarządu Martina Schütza. Tym samym warto wspomnieć, że był on wcześniej dyrektorem ds. sprzedaży w firmie AXA. Jestem prezesem zarządu United Circle Management AG. Jest to klasyczna firma z branży marketingu wielopoziomowego, która przez swoją prostotę i wsparcie, jakie firma oferuje, rzuca cień na większość firm dystrybucyjnych na rynku. Make it simple if you want to get rich - jak mówią Amerykanie. I dokładnie tego się trzymaliśmy. Bez obowiązku rejestracji w IHK, bez dokumentacji doradczej, bez odpowiedzialności za anulowanie umów. Każdy, kto chce pracować, może to robić! W połączeniu z doskonałymi warunkami i naszym własnym centrum telefonicznym, które zajmuje się pozyskiwaniem klientów i pracowników. Wymagania, których nawet ci, którzy odnieśli sukces 10, 20 czy 30 lat temu, nie mieli. Ci, którzy doszli na sam szczyt. Myślę, że to mówi samo za siebie.

Napisany przez drahbeg
Gerd pisze: Należy również przyjrzeć się wypowiedziom przewodniczącego zarządu Martina Schütza. Zresztą wcześniej był dyrektorem ds. sprzedaży w firmie AXA. Jestem przewodniczącym zarządu United Circle Management AG. Jest to klasyczna firma sprzedaży wielopoziomowej, która przyćmiewa większość agencji FDL ze względu na swoją prostotę i wsparcie, jakiego dostarcza firma. Zrób to prosto, jeśli chcesz się wzbogacić - mówią Amerykanie. I dokładnie tego się trzymaliśmy. Bez obowiązkowej rejestracji w IHK, bez dokumentacji doradczej, bez odpowiedzialności za anulowanie. Każdy, kto chce pracować, może to zrobić! W połączeniu z doskonałymi warunkami i naszym wewnętrznym centrum obsługi, które zajmuje się akwizycją klientów i pozyskiwaniem pracowników. Warunki, których nawet ci, którzy 10, 20 lub 30 lat temu osiągnęli szczyt, nie mieli. Sądzę, że to wszystko mówi.
Witaj Gerd, Wydajesz się być tzw. starym wyjadaczem na podstawie swoich licznych postów. Jakie przesłanie chcesz przekazać forum za pomocą swojego postu? Zarejestrowałem się tutaj, aby uzyskać dodatkowe informacje na temat CASHSELECT od firmy BestLifeSelect AG. Uważam, że w dzisiejszych czasach jest dość męczące, że tyle jest gadania wokół gorącej kaszy. Dane i fakty - wtedy można sobie wyrobić opinię! Brak obowiązkowej rejestracji w IHK, brak dokumentacji doradczej, brak odpowiedzialności za anulowanie dla mnie osobiście nie jest powodem dyskwalifikacji - jeśli taka była intencja Twoich słów! Izby kosztują przymusowych członków tylko pieniądze... a gdy są naprawdę potrzebne... ale to już inna historia! Pozdrawiam drahbeg

Napisany przez Gerd
O.K. W takim razie przedstawię to jasno. W Niemczech istnieją przepisy prawne, które stanowią, że sprzedawcy produktów ubezpieczeniowych i bankowych muszą ukończyć odpowiednie szkolenie. Szkolenie to musi być uznane przez IHK. Ponadto przy każdej umowie musi być sporządzona dokumentacja doradcza. Ponadto sprzedawcy produktów ubezpieczeniowych muszą posiadać licencję 34d, a sprzedawcy produktów bankowych licencję 34c. Chodzi tutaj o kwestie odpowiedzialności. Jeśli umowa zostanie wypowiedziana przedwcześnie, pośrednik musi zwrócić część otrzymanej prowizji. W przypadku CASHSELECT nic z tych rzeczy nie jest konieczne. Innymi słowy: Brak wymaganego szkolenia, brak dokumentu doradczego, brak odpowiedzialności. Produkty te nie podlegają żadnym przepisom prawnym. Osoby zaangażowane w inwestycje w te produkty działają na własne ryzyko, bez możliwości dochodzenia roszczeń, jeśli pieniądze znikną. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że inwestują w bardzo ryzykowny produkt. Jestem pewien, że w prospekcie jest nawet wzmianka o całkowitej utracie pieniędzy (w przeciwnym razie BaFin by nie zatwierdził), jednak ten fragment albo nie jest wymieniony, albo jest bagatelizowany.

Napisany przez Kronos79
Witaj Gerdzie, dziękuję za informacje. Ogólnie zgadzam się z Tobą, niestety nie pomaga to osobom zainteresowanym produktem, ponieważ zwykły konsument nie jest w stanie ocenić Twoich stwierdzeń (tak to wygląda w naszym uznawanym systemie prawnym i ochronie inwestorów (-. Pracuję jako pośrednik od prawie 10 lat (początkowo 5 lat jako agent wielokrotny, a potem makler) i niestety zdarzyło mi się sprzedawać produkty, za które musiałem potem przeprosić klienta. Na podstawie obecnej sytuacji (nie sugerując, że UCM lub SAM prowadzą działania przestępcze) i swojej obecnej wiedzy również nie chciałbym dotychczas promować tego produktu. Ważne jest, jak już powiedziałeś, dla klienta, aby wiedział, że tego rodzaju inwestycja zawsze wiąże się z ryzykiem całkowitej straty i klient zawierający taki kontrakt MUSI o tym wiedzieć. Ogólnie rzecz biorąc, każdy sam musi zdecydować, czy ufają SAM lub UCM na tyle, by powierzyć im swoje pieniądze. Można śmiało przejść obok bełkotu w prospektach sprzedażowych. Każdy uczciwy pośrednik lub dostawca produktów będzie transparentnie informował o ryzykach związanych z inwestycją. Zawsze byłbym bardzo ostrożny w przypadku każdego pośrednika lub dostawcy produktów, który tego nie robi (patrz na przykład Citibank z certyfikatami Lehman itp.) Pozdrowienia Dirk @Gerd Jeżeli coś pójdzie nie tak, jestem ciekaw, która firma ubezpieczeniowa pokryje te straty?

Napisany przez Gerd
Cześć Masz rację. Problem polega na tym, że sprzedawcy zazwyczaj nie mają pojęcia o tym, co sprzedają. Podczas wydarzeń reklamowych przeprowadza się pranie mózgu, a zupełnie nie zwraca się uwagi na ryzyko. Klienci są w końcu oszukiwani. Tutaj nie pomaga nawet VSHV. Klient przecież podpisał, że przeczytał wszystko.

Napisany przez Kronos79
Gerd pisze: Cześć Masz rację. Problem polega na tym, że sprzedawcy rzadko mają pojęcie o tym, co sprzedają. Podczas imprez reklamowych przeprowadzana jest pranie mózgu, a na ryzyka w ogóle nie zwraca się uwagi. W końcu głupi są klientami. Tutaj nie pomaga również VSHV. Klient podpisał przecież, że przeczytał wszystko.
Tak jest, i dopóki będzie wystarczająca liczba jednookiego, którzy desperacko potrzebują pieniędzy, nasza profesja będzie cierpieć. Niestety, niewielu wie również, czym jest pojęcie odpowiedzialności, a jeśli się go nauczą, będzie już za późno. Przy takim produkcie powinny być stosowane inne standardy. 1. to jest (poprawcie mnie, jeśli się mylę) przedsiębiorcze uczestnictwo lub co kupuję, gdy zawieram tę umowę sprzedaży. 2. przy zakupie lub udziale w przedsiębiorstwie interesują mnie wskaźniki bilansowe i wynik ekonomiczny. 3. kim są osoby działające lub jakie są powiązania gospodarcze 4. Jeśli jest to zakup transgraniczny, jakie kwestie podatkowe muszę uwzględnić? Być może uda nam się zrozumieć tę konstrukcję i ktoś faktycznie wynalazł jajeczną krowę dojenia...

Napisany przez Gerd
Jeśli dobrze rozumiem, zebrane pieniądze są inwestowane. Faktycznie klient nie wie, gdzie zostanie zainwestowana jego gotówka. Ten model już istniał. Firma Phoenix Kapitaldienst GmbH. Wspominałem o tym wcześniej. Tutaj jednak nie wykorzystywano sztuczki polegającej na skupie polis ubezpieczeniowych, a rzeczywiście zbierano pieniądze. W 2005 roku firma zbankrutowała. Od tego czasu oszukani klienci toczą walkę na sądach o swoje pieniądze. Miliardy zniknęły głównie jednak. W firmie istniały 2 działy. Jeden zajmujący się lokatami w euro, a drugi w dolarach amerykańskich. Tylko inwestorzy w euro mają szansę odzyskać część swoich pieniędzy. Dla tych, którzy inwestowali w dolary, ta szansa nie istnieje. To tyle na temat interesów zagranicznych.

Napisany przez drahbeg
Gerd pisze: Jeśli dobrze to rozumiem, zebrane pieniądze są inwestowane. Klient praktycznie nie wie, gdzie jest lokowane jego pieniądz. Taki model już był wcześniej. Firma Phoenix Kapitaldienst GmbH. Już o tym wspominałem. Tutaj jednak nie zastosowano sztuczki polegającej na wykupywaniu ubezpieczeń, lecz rzeczywiście zbierano pieniądze. W 2005 roku firma ogłosiła upadłość. Od tego czasu oszukani klienci walczą w sądach o swoje pieniądze. Miliony zniknęły w dużej mierze. W firmie były dwie sekcje. Raz inwestowanie w euro, a raz w dolara amerykańskiego. Tylko inwestorzy w euro mają szansę odzyskać część swoich pieniędzy. Przy inwestowaniu w dolara amerykańskiego ta szansa nie istnieje. Tak więc wygląda sprawa inwestycji zagranicznych.
Cześć wszystkim, jeśli mogę to podsumować z mojej perspektywy: „Gerd i Kronos79” stanowią dwie strony konfliktu. Przeciwko nim stoi Vermittler2, który zdaje się od dłuższego czasu sprzedawać produkt CASHSELECT. Dodatkowo pojawiły się pojedyncze pozytywne opinie klientów. Pytanie forum nie zostało dotąd na moje oczekiwania wystarczająco rozważone! KTO MA DOŚWIADCZENIE Z CASHSELECT – w tym przypadku wydaje mi się, że dotyczy to jedynie Vermittler2! Gerd i Kronos79 ostrzegają przed ewentualnymi ryzykami (co zasadniczo uważam za słuszne!), jednak moim zdaniem w ten sposób konstruuje się zbyt wiele domysłów i zależności, które w obecnym stanie są absolutnie nieistotne – ponieważ nie można ich udowodnić! Uważam, że takie postępowanie nie jest także sprawiedliwe, ponieważ w ten sposób podświadomie przypisuje się obawom wobec nowego (jeszcze) czystego produktu. Uważam, że w naszym społeczeństwie powinna obowiązywać zasada domniemania niewinności! Oczywiście nie powinno to zwalniać sprzedawców/doradców z obowiązku dostarczenia informacji nt. tego nowego produktu! To, że CASHSELECT może być doradzany przez rzeźnika (bez obrażania tego zawodu) jako praca dodatkowa – nie mam pozytywnego zdania! Jednakże przedstawiciele ubezpieczeń, bankierzy, maklerzy itp. przez ostatnie dziesięciolecia również nie zawsze błyszczeli jakością wobec swoich klientów! Często priorytetem były i są cele sprzedażowe oraz prowizje! Natomiast uważam za dziwne to, że produkty (pośrednio nadal) są bronione, gdy można swobodnie komunikować, że chodzi tu o „legalne oszustwo”! Kto dzisiaj nadal nie chce lub nie może tego zauważyć, dla mnie nie jest zbyt wiarygodny! Od pewnego czasu zajmuję się wynikami tego przyjemnego produktu Kapital-LV. Stworzyłem obszerną bazę danych PolicenCheck i mógłbym przytoczyć kilka miłych opinii klientów. Po prostu szukam sposobu na wymianę tych idiotycznych produktów na bardziej rentowną inwestycję! Jestem świadomy (przynajmniej tak nauczyłem się), że wyższe oprocentowanie wiąże się z większym ryzykiem! Jednak dla mnie nie byłoby to „cudowne pomnażanie”! Wiem z przeszłości, że wyższe stopy zwrotu z inwestycji były osiągane. Pytanie brzmi także – jak wysoka będzie inflacja w ciągu najbliższych 10-15 lat? Mam nadzieję na dalsze wnioski z forum …… drahbeg

Napisany przez interessierter
Witaj, Czekam teraz na kilka wpisów i nadal nie jestem o wiele mądrzejszy ani nie wiem, kto ma doświadczenie z produktem. Jeśli wszystkie płatności przychodzą regularnie, to wszystko jest w porządku. Jestem zainteresowany tym, co się dzieje z płatnościami w przypadku zawieszenia ich. Mam umowę kupna zgodnie z niemieckim prawem, więc czy mogę żądać wypełnienia umowy lub jej wycofania? Jestem wierzycielem SAM AG. Jednocześnie pieniądze znajdują się w Szwajcarii. Podobno szwajcarskie prawo akcyjne jest bardziej surowe niż niemieckie, ponieważ za spółki-akcyjne należy odpowiadać w pełni. Czy to prawda? Jeśli tak, z jakimi zasobami odpowiedzialności wobec wierzyciela jest odpowiedzialna w takim przypadku, słyszałem, że także majątki osobiste członków zarządu są zagrożone w takiej sytuacji. Czy ktoś wie, czy jakiś biegły rewident okresowo kontroluje zobowiązania i aktywa SAM AG i czy z zewnątrz mógłby uruchomić rodzaj awaryjnego hamulca, aby nie wszystkie środki zostały utracone, jeśli coś pójdzie nie tak? Jestem także zainteresowany, ile pieniędzy jest zarządzanych jako depozyt w SAM AG i jak długo te pieniądze wystarczą, aby zadowolić wszystkich wierzycieli, jakby to był rodzaj testu stresowego zarządzania. Czy te 30% kapitału są naprawdę tak bezpiecznie ulokowane, że SAM AG i nikt inny nie ma do nich dostępu i te pieniądze są na pewno bezpieczne dla klienta? Byłoby miło, gdyby ktoś z SAM AG mógł tu odpowiedzieć, być może Pan Oberle albo adwokat Pan Saller, aby wyjaśnić te niejasne kwestie. W końcu inwestowanie to biznes oparty na zaufaniu i do tej pory nie usłyszałem nic naprawdę negatywnego o cashlife select. Ale niektóre pytania pozostają niewyjaśnione i może można je dość łatwo odpowiedzieć na wyższym szczeblu.

Napisany przez fvf-makler
Cześć, najpierw dzięki za wyjaśnienia dotyczące LVs, rzeźników i piekarzy na drahbeg (dokładnie moje zdanie). Ale jeśli mówisz, że vermittler2 ma doświadczenie z tym produktem, muszę się nie zgodzić. Doświadczenie będziemy mieli wszyscy dopiero za kilka lat. Tak długo musimy albo polegać na tym, co samozwańczy doradcy dowiedzieli się na wypraniach mózgu i nieodpowiedzialnie rozpowiadają dalej, albo włączyć własny rozum. Samo to, że nazwa produktu .....garant ma nadać klientowi poczucie gwarancji, której tutaj nie ma. Nie chcę więcej mówić na ten temat, bo sądzę, że ten sposób pomnażania pieniędzy niedługo się skończy: Drugi rynek ubezpieczeń na życie stanie się czystszy fvf-makler

Napisany przez drahbeg

Witaj,

najpierw dziękuję za wyjaśnienia dotyczące ubezpieczeń na życie, rzeźnika i piekarza w przypadku drahbeg (dokładnie moje zdanie).

Ale jeśli mówisz, że vermittler2 ma doświadczenie z tym produktem, muszę się sprzeciwić.
Doświadczenie będziemy mieli wszyscy dopiero za kilka lat.
Dotychczas musimy albo polegać na tym, co samozwańczy doradcy przyswoili podczas prania mózgu na spotkaniach i nieodpowiedzialnie rozpowszechniają, albo włączyć własny rozum.

Już sam nazwa produktu .....garant ma sugerować klientowi poczucie gwarancji, której tutaj nie ma.

Nie mam więcej do powiedzenia na ten temat, bo uważam, że ten sposób pomnażania pieniędzy niedługo się skończy:
Rynek wtórny polis na życie stanie się bardziej przejrzysty

fvf-makler

Witaj,
przyznaję, że prawdopodobnie dopiero za 5 – 10 lub 15 lat będziemy mieć DOŚWIADCZENIE z modelem biznesowym SAM-AG. Być może decydenci zdecydują się wkrótce wprowadzić nieco więcej przejrzystości co do struktury inwestycji i ewentualnych mechanizmów zabezpieczeń. Dla niemieckiego rynku z pewnością istotna sprawa.
Powyższy link – ta tematyka jest mi już znana. W ramach tych wydarzeń BLS-AG prawdopodobnie nie była „negatywnie” zaangażowana, przynajmniej nic na ten temat nie czytałem.

Cóż – czy BLS-AG to „Beelzebub” czy interesująca alternatywa dla diabła? Jeśli mogę tutaj porównać, co często spotykam w codziennej pracy:

Przy diable klient na początku otrzymuje piękną prognozę. Niestety fakty wyglądają nieco inaczej! „ON” może zatrzymać nawet do 100% miesięcznych składek, i to nie tylko przez pierwsze 2 - 3 lata! Do czego jeszcze służy gwarantowany oprocentowanie? Teoretycznie można to porównać z ryzykiem całkowitej utraty, informowanym przez regulamin – czyż nie? Wróćmy do faktów: dotychczas musiałem stwierdzić za pomocą naszego oprogramowania PolicenCheck, że po 15 latach „ON” zazwyczaj nie osiągnął jeszcze zysku ze swoich pieniędzy! „ON” oczywiście jest tak uprzejmy i corocznie rewiduje swoje obietnice, dlaczego zatem na końcu okresu trwania ……… czy dlaczego?

Co teoretycznie stanie się z klientem przy (ewentualnym) Beelzebubie? W przeciwieństwie do prognoz tutaj otrzymuje się fakty/umowę kupna (muszę zdobyć taką umowę!). Najdłuższy okres trwania jednego modelu wynosi 15 lat. Zgodnie z umową kupna wtedy otrzymuje się ([ustalona wartość wykupu] x 3) co oznacza stopę zwrotu 13,33%. (Przeczytałem w badaniu, że w ciągu ostatnich 50 lat klasa aktywów Private Equity średnio osiągnęła nieco ponad 16% stopę zwrotu!) Klient o większych wymaganiach co do bezpieczeństwa mógłby dokonywać miesięcznych wypłat i stopniowo już od pierwszego dnia zmniejszać ryzyko całkowitej utraty. Jeśli dobrze policzyłem, to od 84. miesiąca ma się z powrotem swoją inwestycję – pozostałe 96 miesięcy plus płatność końcowa to dodatek! W porównaniu z diabłem …… ale to musi zdecydować każdy (klient) sam! Bez ryzyka nie ma wyższego oprocentowania!

Jeśli diabeł lub Beelzebub znikną z pieniędzmi, w obu przypadkach będziemy ….. przed sądem i na morzu……….!
ALE - dlaczego miałbym więc nałożyć na diabła aureolę i z góry skazywać (ewentualnego) Beelzebuba? Osobiście nie popieram tego podejścia – choć często spotkałem się z nim w finansowych forach.

Dalszych wyczynów w podejmowaniu decyzji!

drahbeg

Napisany przez Klaus DD
Te dyskusje na temat tego modelu biznesowego możemy sobie prawdopodobnie oszczędzić, ponieważ według tego artykułu ten sposób wyłudzania pieniędzy od ludzi i tak zostanie zakazany. VersicherungsJournal Deutschland - BaFin untersagt Finanzdienstleister den Policenaufkauf Wiele pozdrowień, Klaus

Napisany przez drahbeg
Klaus DD pisze: Te dyskusje na temat tego modelu biznesowego prawdopodobnie możemy sobie zaoszczędzić, ponieważ zgodnie z tym artykułem tego rodzaju wykręcanie ludziom pieniędzy z kieszeni będzie i tak zakazane. VersicherungsJournal Deutschland - BaFin untersagt Finanzdienstleister den Policenaufkauf Wiele pozdrowień od Klaus
Kto czyta ze zrozumieniem Klaus DD zazwyczaj jest w lepszej sytuacji. Dokładnie tego rodzaju powiązania omówiłem w moich powyższych postach! Co ma wspólnego ten proces w firmie Pecunia-Concept AG z modelem biznesowym firmy SAM-AG? Czy istnieje tutaj bezpośrednie powiązanie? Ale być może masz jakieś wskazówki? Czy według Twoich informacji osoby odpowiedzialne za firmę SAM-AG wykręcają ludziom pieniądze z kieszeni? JEŚLI TAK - proszę o bardziej szczegółowe uzasadnienie tych twierdzeń! To na pewno pomoże w ustaleniu tematu na forum! drahbeg

Napisany przez Klaus DD
Cytujący inwestor przekazał umowę dostawcy usług finansowych i otrzymał "cenę zakupu" w formie rocznych rat w ciągu dziesięciu lat. Ewentualnie kwota mogła zostać zwrócona w całości po siedmiu latach. Tak czy inaczej, takie jest model biznesowy firm SAM AG, GFI i innych. Moim prywatnym zdaniem, to system piramidy finansowej najwyższej jakości. Potencjalne zyski są osiągalne, ale tylko z ryzykiem całkowitej utraty. W umowach sprzedaży pisze się o wypłacie równoważnej dwukrotności uzyskanej kapitału. Kto ponosi ryzyko? W tym przypadku najprawdopodobniej sprzedawca, bowiem gdy umowa kupna nie zostanie dalej realizowana, nie będzie już dostępnych środków. Ponadto to wszystko już się wydarzyło, tylko z innymi produktami i innymi wyjaśnieniami. do Klaus

Napisany przez drahbeg
Cześć wszystkim, myślę, że dla mnie ta platforma się skończyła! Zarys kwestii merytorycznej prawdopodobnie nie może zostać jeszcze udzielony ze względu na krótki okres jej funkcjonowania. Nie znalazłem żadnych negatywnych informacji na temat osób działających w firmie SAM-AG! Wielokrotne domysły niektórych uczestników nie mogły zostać potwierdzone! Moje osobiste zdanie na temat takich prób (bez faktów) już przedstawiłem w jednym z moich poprzednich postów. (Ktoś tu ma pewnie pewne interesy...) Gdy powierzamy swoje pieniądze firmie SAM-AG, bankowi lub oszczędnościowo-kredytowej, funduszowi lub Pfefferminzia, zawsze wiąże się to z pewnym ryzykiem! Nie można przewidzieć przyszłości - jednak w przeszłości niektóre firmy udowodniły, że nie postępowały zbyt ostrożnie wobec pieniędzy klientów. Wiele „starych systemów” ewidentnie nie sprostało swoim roszczeniom o wysoką jakość. Sądzę, że model firmy SAM-AG można przedstawić jako propozycję alternatywną! Po obiektywnej konsultacji ostatecznie decyduje klient! drahbeg

Napisany przez Klaus DD
Cześć, nie mam zamiaru atakować nikogo na tym forum, wyrażam jedynie moją opinię na temat na podstawie swojej wiedzy. Jeśli ktoś uważa, że powinien odejść z forum z tego powodu, to nie rozumie istoty forum. Chodzi tutaj o wymianę doświadczeń i poglądów. pozdrawiam, Klaus

Napisany przez FDL_Stefan
Witajcie wszystkie, przeczytałem całe drzewo artykułów bardzo uważnie, ponieważ mam kilku klientów, którzy zastanawiają się nad sprzedażą swojego PK (polisa kapitałowa). Ważnym punktem jest pytanie, jak osiągane są dość wysokie stopy zwrotu, ponieważ oferowane są głównie dwie różne warianty: - Podwojenie wartości odkupu w ciągu 10 lat - Potrójne zwiększenie wartości odkupu w ciągu 15 lat To odpowiada około stopie zwrotu wynoszącej 11-12% rocznie, czyli już w obszarze, który można osiągnąć tylko z dość wysokim ryzykiem inwestycyjnym. Więc: niestabilne? ryzykowne? Dostałem informację, że po odkupie PK SAM AG nie tylko otrzymuje wartość odkupu od towarzystwa ubezpieczeniowego, ale także rezerwy ukryte. Firma specjalizuje się w dochodzeniu tych rezerw ukrytych od towarzystw ubezpieczeniowych z powodzeniem. Słyszałem, że jest to około 40-50% powyżej wartości odkupu. Jeśli uwzględni się ten dodatkowy wpływ finansowy przy obliczaniu zwrotu, to wychodzi około 5% rocznie. Taki zakres powinien być realny dla profesjonalnego zarządzania majątkiem, jakim jest SAM AG, i to przy akceptowalnym ryzyku. Teraz czekam na Wasze komentarze na ten temat.... Pozdrowienia FDL_Stefan

Napisany przez Klaus DD
FDL_Stefan pisze: Cześć wszystkim, przeczytałem uważnie całe drzewo artykułów, ponieważ mam kilku klientów, którzy zastanawiają się nad sprzedażą swojego LV. Istotnym punktem jest pytanie, jak osiąga się dość wysokie zyski, ponieważ oferowane są głównie dwie różne opcje: - Podwojenie wartości wykupu w ciągu 10 lat - Potrójne zwiększenie wartości wykupu w ciągu 15 lat Odpowiada to około 11-12% rocznej stopy zwrotu, czyli obszar, który można osiągnąć tylko przy stosunkowo wysokim ryzyku inwestycyjnym. Czyli: niesolidne? ryzykowne? Otrzymałem informację, że firma SAM AG otrzymuje po wykupie LV nie tylko wartość wykupu od towarzystwa ubezpieczeniowego, ale także rezerwy ukryte. Specjalizuje się w dochodzeniu tych rezerw ukrytych od firm ubezpieczeniowych z powodzeniem. Id informacjami, jest to około 40-50% powyżej wartości wykupu. Biorąc pod uwagę ten dodatkowy wpływ pieniężny przy obliczaniu stopy zwrotu, otrzymujemy około 5% rocznie. Ten zakres powinien być możliwy dla profesjonalnego zarządzania majątkiem, takiego jak firma SAM AG, i to przy rozsądnym ryzyku. Teraz jestem ciekawy waszych komentarzy na ten temat.... Pozdrowienia FDL_Stefan
Cześć FDL_Stefanie, Twoje obliczenia mogą być poprawne, ale przypominam sobie jedynie, że: 1. jest wypłata początkowa 2. jest wypłata miesięczna 3. jest wypłata końcowa Teraz spróbuj jeszcze raz dokonać obliczeń. Myślę, że wtedy uzyskasz stopę zwrotu około 18-20%. I chyba nikt nie wierzy, że istnieje wyższa wypłata niż wartość restytucji i zadeklarowane rezerwy wyceny. Ale wyjaśnienie nie jest złe. Skądś musi pochodzić pieniądze. Tylko zastanawiam się, dlaczego jeszcze żaden prawnik nie wpadł na pomysł, aby zarobić na tym? Klienci na pewno by się znaleźli. Coś, co mi jeszcze przychodzi do głowy, to że dystrybucja otrzymuje około 60 promili jako prowizję, a właściciele też chcą trochę zarobić. Teraz możesz spróbować obliczyć jeszcze raz. To obliczenie zawsze będzie się mieścić w obszarze wysokiego ryzyka spekulacyjnego. Jeśli ktoś może sobie pozwolić na spekulacje, może to zrobić. Osobiście uważam to za bardzo ryzykowne. Pozdrawiam, DD

Napisany przez FDL_Stefan
Cześć Klaus DD, najpierw dziękuję za uwagi dotyczące zwrotu. Twój punkt 1. jest jednak nieistotny przy obliczaniu zwrotu, ponieważ ta płatność jest tylko przekazywana dalej. Punkty 2. i 3. już uwzględniłem. Pozostaje jeszcze prowizja od sprzedaży, którą faktycznie nie włączyłem wcześniej do obliczeń. Z 6% być może masz rację. Wkrótce jeszcze raz sprawdzę... Pozdrowienia FDL_Stefan

Napisany przez ADMCI4
HA HA na stronie internetowej bestlife select sami zaprojektowali i wymyślili sobie dwie pieczęcie jakości: profesjonalne zarządzanie płynnością to świetne określenie dla systemu piramidy finansowej!!! Ten na szczycie zawsze jest płynny xD sprawdzona bezpieczeństwo, też najchętniej sam siebie sprawdzam, każdy jest własnym TÜV, to dopiero świetne!

Napisany przez ADMCI4
Cześć, po tym, jak tutaj wiele zostało napisane, a większość z tych treści to twierdzenia, chciałbym podzielić się moimi DOŚWIADCZENIAMI. Na początku zeszłego roku bardzo intensywnie zająłem się tym produktem i firmą, ponieważ wydawało się zbyt dobre, aby było prawdziwe. Około pół roku zajęło mi podjęcie decyzji. A dzisiaj jestem bardzo zadowolony z tego wyboru. Moje powody decyzji: 1. Podpisałem umowę kupna zgodnie z niemieckim kodeksem cywilnym. Oznacza to, że SAM AG zobowiązana jest zgodnie z niemieckim prawem do świadczenia wynikającego z umowy kupna. W przeciwnym razie mogę złożyć pozew przeciwko nim zgodnie z niemieckim prawem (niemieckie prawo umów jest jednym z najbardziej restrykcyjnych). 2. SAM AG to szwajcarska spółka akcyjna. Jest w pełni odpowiedzialna. Jeśli coś im się stanie, odpowiada za to Ultra Sonic Holding AG jako spółka macierzysta. I bardzo ważne: zgodnie ze szwajcarskim prawem akcyjnym członkowie zarządu ponoszą odpowiedzialność ze swojego prywatnego majątku!!! 3. Wyjaśniono mi zrozumiale, jak zarządzane jest i generowane pieniądze - tak jak już sugerował Vermittler2. To właśnie te rzeczy skłoniły mnie do sprzedaży mojego ubezpieczenia na życie i polecania dalej Bestlife AG / SAM AG. Chciałbym również przedstawić kilka wskazówek decyzyjnych: 1. Ponieważ tak bardzo podkreśla się tutaj, że nikt nie wie, co dzieje się z pieniędzmi: Kto wie, gdzie są inwestowane pieniądze z ubezpieczeń na życie? Wystarczy spojrzeć na największego niemieckiego ubezpieczyciela: ponad 80% inwestycji w firmy (znaleźć to można w sprawozdaniu finansowym z 2008 roku) - średnia stopa zwrotu około 15-25% rocznie. 2. Czy kontynuacja regularnych wpłat na ubezpieczenie na życie jest alternatywą? Jeśli zakładamy oprocentowanie gwarantowane na poziomie 2,25%, a inflacja wynosi 2,5-3%, jak sensowna jest taka decyzja??? 3. Ubezpieczyciele mogą ustawić udział kosztów ubezpieczenia na poziomie 100%. W rezultacie klient otrzymuje gwarantowane oprocentowanie na poziomie 2,25% od 0 €!!! 4. Nie należy wierzyć we wszystko, co jest w mediach lub mówi bank. Nikt nie powinien zapominać, że wszyscy oni są sprzedawcami. Opowiadają to, co im obiecuje największy zysk (tak jak SAM AG). Zazwyczaj Niemcy są zadowalani stopami zwrotu między 0 a 4%. Żaden bank nie powie jednak, ile na tym sami zarabiają. Gra się na strachach Niemców (a w tym to mistrzostwo świata) - więcej można uzyskać tylko z nadmiernym ryzykiem. Krótka uwaga: średnia stopa zwrotu całego prywatnego majątku Niemiec wynosi 1,25% rocznie!!! PRAWIE WSZYSTKIE inne zachodnie kraje oscylują między 3 a 6% rocznie. Podsumowując: (Dotychczas) otrzymałem regularnie moje pieniądze każdego miesiąca i jestem pewien, że tak będzie również w przyszłości. Niemniej jednak nie ma to 100% gwarancji. Nie ma jednak również żadnej formy inwestycji, która miałaby 100% gwarancji. Ostatecznie każdy musi podejmować decyzje według własnego przeczucia. Nikt nie może zająć tego miejsca. Dlatego ktoś, kto obawia się tego, lub podejrzewa zbyt duże ryzyko, powinien raczej zrezygnować - podobnie jak w przypadku każdej inwestycji finansowej. No więc, trochę się rozpisałem bardziej, niż zamierzałem, mam nadzieję, że udało mi się odpowiedzieć na kilka pytań z forum.

Napisany przez pmk
bez wchodzenia w detale, również opowiadam się po stronie krytyków. Nieufność i przewaga informacyjna są zawsze najlepszymi doradcami w sprawach finansowych. Jeśli chodzi o negatywne oceny dostawców obiecujących wielokrotne zwielokrotnienie zwrotu, odsyłam do renomowanych źródeł takich jak Finanztest lub Handelsblatt, które od dawna ostrzegają przed tym. Jak to miałoby w ogóle działać?! Aby osiągnąć wysokie zyski marzeń, inwestor musi najpierw uzyskać dostęp do pieniędzy z polisy. Ale można to zrobić tylko poprzez anulowanie, czyli w praktyce działanie na stratę. I mam zaufać takiemu specjaliście, że dysponuje on cudownymi, bo bezpiecznymi możliwościami pomnażania pieniędzy? Trzymam się tego - jedynym sensownym sposobem na chęć wcześniejszej sprzedaży ubezpieczenia na życie kapitałowe byłby prywatny zakup. Bez modeli ratalnych i innych sztuczek. Patrz także KLV-Check. Pozwolę sobie na tyle reklamy

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata