Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Publigroupe przełamuje 400 CHF.

Napisany przez 2cybercrash
Jednym z najbardziej nieobliczalnych aktywów medialnych ze wspaniałymi możliwościami online jest od xx tygodni i miesięcy w dole, dzisiaj po x latach po raz pierwszy osiągnął ponownie poziom 400. Trzymam pozycję, nie kupowałem więcej. Po prostu zostawiam to, bo jest dla mnie niemożliwe do przewidzenia dalsze zmiany kursu. Dyrektor wykonawczy wypowiedział dziś kilka bardziej optymistycznych słów o rynku reklamowym, ale co to znaczy dla nich? Wycena kiedyś była poniżej wskaźnika P/E 20, ale wtedy musiałbyś mieć nowy bilans i prognozę.

Re: Publigroupe przełamuje 400 CHF.

Napisany przez 2cybercrash
Dzisiaj, 29 marca, najnudniejszy notatnik medialny na północnej stronie Alp ponownie przedstawił liczby według swojej wyobraźni internetowej. Obroty utrzymane na podobnym poziomie, raczej poniżej oczekiwań, zysk trochę powyżej oczekiwań, wynoszący 72 mln CHF, o ile to rzeczywiście czysty zysk, a to dzięki rezultatom finansowym, które po prostu spekulują z kapitałem akcjonariuszy! Interesujące są wypłatę wartości nominalnej w wysokości 9 CHF oraz dywidendę w wysokości 2 CHF. Łączna stopa zwrotu brutto wynosi około 2,75% przy cenie około 400 CHF. Cena nie oddaje ani ryby, ani ptaka, nie porusza się – dobry znak? Nowy PE (wskaźnik cena/zysk) na podstawie danych z 2005 roku wynosi około 15. Perspektywy... burzliwe. Zaleta: oprócz mnie, tylko kilku outsiderów trzyma ten aktywo w portfelu. Rynek jest wąski, gdy zacznie rosnąć, zrobi to w krokach po 10%, o ile tylko cena 400 CHF zostanie utrzymana? Wykres przypomina płytkiego płaskoniaża w wysychającej lagunie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata