Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Dlaczego nie mogę płacić kartą Mastercard w Aldi?

Napisany przez ADMCI4
Kochani przyjaciele finansów! Ostatnio z wielką radością odkryłem, że przy płatności w sklepie Rewe mogę skorzystać z karty kredytowej. To naprawdę ulga, jeśli kończy mi się pieniądze pod koniec miesiąca. Niestety nie robię tak dużych zakupów w Rewe, żeby było warto. Dlaczego dyskonty, takie jak Aldi i Lidl, nie oferują płatności kartą kredytową? Na pewno byłoby to bardzo korzystne dla wielu ich klientów. Czy istnieje jakiś konkretny powód, czy może po prostu jest to zbyt skomplikowane? W sumie kwota jest od razu obciążana na koncie karty kredytowej, tak samo jak przy płatności kartą debetową. Kto może mi to wytłumaczyć? Z wyrazami szacunku, Romantyk

Napisany przez zauberelke1
Cześć, tylko Aldi może odpowiedzieć na to pytanie. Pozdrowienia, zauberelke

Napisany przez Doso
Aldi negocjuje z dostawcami o kwoty w dziesiątych częściach eurocenta. Koszty płatności kartą kredytową wynoszą 2%, co jest tak wysoką kwotą, że praktycznie pochłonęłaby cały zysk Aldi i innych sklepów. Dlaczego więc Aldi miałoby sobie zaszkodzić, akceptując płatności kartą kredytową?

Napisany przez 2Escorpio
Lidl prowadzi negocjacje z Visa i Mastercard ... jeśli dojdzie do porozumienia ... to Aldi będzie musiał podążyć za nimi. Dlatego... przy takich obrotach nie stosuje się standardowej stawki kart kredytowych, a negocjuje się z Visą / Mastercardem... Metro na przykład płaci tylko 0,8% Visie / Mastercardowi... co jest nadal stosunkowo dużą kwotą w porównaniu z innymi krajami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata