Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Zmiana z banku oszczednosciowego na bank internetowy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Jestem już od przeszło 100 lat klientem Sparkasse i mam tam konto osobiste oraz debet, za który płacę ponad 13% odsetek. Ostatnio częściej przeglądam internet w poszukiwaniu innych ofert kont osobistych, które oferują niższe oprocentowanie debetu. Na przykład znalazłem bank, w którym również mieliśmy kredyt hipoteczny, DKB. Czy ktoś może doradzić mi, czy opłaca się przenieść z Sparkasse do DKB? Być może ktoś ma doświadczenie w tym zakresie i chciałby się nim podzielić. Pozdrowienia, Rosinchen99

Re: Zmiana z banku oszczednosciowego na bank internetowy?

Napisany przez ProperSoul
Cześć, Mogę tylko powiedzieć, że do dzisiaj nie żałuję swojej decyzji o odejściu od Sparkasse. Od ponad 2 lat jestem w DKB i nadal jestem bardzo zadowolony. Jedyną rzeczą, która mi trochę nie pasuje, jest to, że nie mogę wpłacić gotówki nigdzie. Ale można to obejść, jeśli rodzice lub partner/partnerka mają konto w banku stacjonarnym. Po prostu wpłacasz tam pieniądze na ich konto i przelewasz (lub dajesz przelecić). Poza tym nie mam do DKB żadnych negatywnych uwag. Do tej pory zawsze miałem przyjaznych i kompetentnych ludzi na telefonie lub jako kontakty mailowe, którzy mogli mi dobrze pomóc. Szczerze polecam DKB Cash. Mam nadzieję, że mogłem pomóc. Pozdrawiam ps

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata