Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Otwórz konto w Austrii za pomocą poczty.

Napisany przez Mario1987
Cześć, Czy w Austrii istnieją również banki, w których można otworzyć konto pocztą (przesłać dokumenty, takie jak dowód osobisty itp.) Wiem, że jest to możliwe w Niemczech, ale jestem Austriakiem i chciałbym wiedzieć, czy tutaj również istnieją takie banki, Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Hej... jeśli mieszkasz w Niemczech, ogólnie to nie jest możliwe (to samo w Szwajcarii)... negocjacje są konieczne (telefonicznie i trudne z pośrednikiem) oraz tylko z kopią dowodu tożsamości poświadczoną przez notariusza (kosztuje około 15 euro). Jeśli jesteś Austriakiem (z austriackim paszportem), może być łatwiej, ponieważ możesz lepiej wyjaśnić dlaczego chcesz tam konto (negocjacje nadal są konieczne). Jeśli mieszkasz w Austrii, nie mam pojęcia... ale kiedyś słyszałem, że w banku DKB można otworzyć konto poprzez DKB - Deutsche Kreditbank AG - BLZ 120 300 00... ale to konto rozliczeniowe w Niemczech (czego nie chcesz i nie przyda Ci się). Poza tym, sorry :/ ... może ktoś inny wie coś

Napisany przez Mario1987
Cześć, Dzięki za odpowiedź. Tak, jestem Austriakiem, ale obecnie mieszkam u mojej dziewczyny w Niemczech przez kilka miesięcy. Mieszkam także w Austrii. Chciałbym otworzyć austriackie konto w austriackim banku pocztą. Wiem o konieczności poświadczenia dokumentów. Czy istnieje możliwość złożenia wniosku z dokumentami w banku, takim jak BAWAG, który następnie otworzy mi konto? Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Wtedy musisz zadzwonić do banku, wyjaśnić, jaka jest sytuacja i czego chcesz. Więc wiem, że RZB jest bardzo elastyczna pod tym względem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata