Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę zmienić stopę spłaty podczas okresu wiązania oprocentowania?

Napisany przez ADMCI4
Cześć i dobry wieczór... Za każdym razem, gdy otrzymuję przegląd moich dotychczasowych płatności od finansującego banku, irytuję się tym, że spłata faktycznie stanowi tak niewiele. Prawie wszystko, co płacę, to odsetki. Chciałbym to zmienić. Dzięki temu, że teraz zarabiam dodatkowe 300 euro miesięcznie, mogę to zrobić. Czy istnieje ogólna możliwość zmiany oprocentowania w trakcie okresu wiązania oprocentowania, czy też muszę czekać, aż minie dziesięć lat?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Tigerente, w zasadzie wszystko jest możliwe. Zapytaj swojego banku, czy byłby tak miły ... Niestety nie masz prawnego prawa do zwiększenia stopy spłaty. Być może jednak ustaliłeś dodatkową spłatę w umowie kredytowej? Sprawdź to! Wtedy możesz zaoszczędzić € 300 miesięcznie i na przykład częściowo spłacić kredyt pod koniec roku. Pozdrawiam serdecznie Alexander Irmscher

Napisany przez ADMCI4
Cześć Panie Irmscher... Dziękuję za odpowiedź. Nie umówiłem się na dodatkową spłatę.

Napisany przez ADMCI4
Hej Tygrysku, po prostu spróbuj porozmawiać ze swoim bankiem. Jeśli bank również dostrzega korzyści z wyższej spłaty z Twojej strony, być może masz szansę. Inne możliwości to na przykład zawarcie i regularne oszczędzanie w ramach umowy kredytowej, aby spłacić/zrefinansować część po zakończeniu okresu obowiązywania oprocentowania. Kasy oszczędnościowo-budowlane charakteryzują się zwykle niskimi oprocentowaniami, ale mają znacznie wyższe wymagania dotyczące spłaty niż banki. Kolejną możliwością jest zerwanie umowy kredytowej i negocjowanie nowego finansowania z wyższą spłatą z bankiem. Po upływie 10 lat okresu obowiązywania oprocentowania masz prawo do zerwania umowy, a w ostateczności na końcu okresu obowiązywania oprocentowania - zależnie od tego, co nastąpi wcześniej. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata