50 Cent pisze:
@ Europaule: Danke aber wie sollte ich dann deiner Meinung nach aufteilen?
Hallo
Przepraszam, ale udzielanie sensownych porad inwestycyjnych jest trudne. W forum na pewno nie jest to możliwe. Jeśli w ogóle.
Sugestia:
Zdefiniuj swoje cele. Czas inwestycji. Oczekiwany zwrot z inwestycji i gotowość do ryzyka. Następnie opracuj własny pomysł rozwiązania i przedstaw go do dyskusji tutaj.
Cytat od 50 Centa
Czy mówimy o zabezpieczeniu depozytów w kwocie tylko 50 tys.
euro?? Być może skala ta wynosi 1,- lub 2,-
euro wyżej:-).
Szczerze mówiąc:
Ten cały temat zabezpieczenia depozytów jest dla mnie zbyt suchy. Nie mam ochoty poświęcać mu szczegółowej uwagi. Gdy sytuacja się pogorszy, to najprawdopodobniej ostatecznym strażnikiem będzie podatnik. Ale nie polegałbym tylko na tym. Sensowne jest również zdywersyfikowanie ryzyka, aby zminimalizować zależności.
Cytat od 50 Centa
Myślałem, że za dużą kwotę dostanę więcej %, ale widzę, że mogę się mylić. Dzięki, Paule
W normalnych czasach byłoby tak. Jednak nadal jesteśmy w kryzysie finansowym, więc nie mamy normalności.
W tej chwili wiele banków stara się pozyskać nowych klientów, subwencjonując oprocentowanie z budżetu marketingowego. Jednak ma to sens tylko do pewnej kwoty. Powyżej tej kwoty obowiązuje standardowa stopa procentowa rynkowa. A ta na chwilę obecną jest bardzo niska.
Pozdrowienia, Paule