Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Fundusz podstawowy za około 2 000 euro - jakie polecenie?

Napisany przez HastaSiempre
Cześć wszystkim, Wreszcie rozstałem się z funduszem Fidelity EU Aggressive i chciałbym zainwestować dobrze 2 000 euro w nowy fundusz. Jakiego podstawowego funduszu byście mi polecili? Z góry dziękuję:-)

Napisany przez 50 Cent
Cześć HastraSiempre, co sądzisz o ETF = funduszach notowanych na giełdzie. Są one zarządzane pasywnie i śledzą indeks, na przykład DAX. Pasywne śledzenie indeksu jest znacznie tańsze dla spółki zarządzającej funduszem niż w przypadku tradycyjnych aktywnych funduszy, co przekłada się na niższe koszty zarządzania :-). Może warto o tym pomyśleć?? Pozdrowienia 50 cent

Napisany przez Graufell
Zawsze masz coś na myśli? Kierować się konserwatyzmem? Obronnie? Spekulacyjnie? Zrównoważenie? Skupiając się na szansach? Globalnie? Europa? Czy tematycznie, takie jak woda, energia, drewno? Relaksujące inwestowanie? Codzienne obserwacje rynku?

Napisany przez HastaSiempre
@ 50cent: O ETF-ach słyszałem wiele. Jednakże nie więcej. Zajmę się tą kwestią. Dziękuję za wskazówkę. @ graufell: Szukam solidnego funduszu podstawowego, który bardziej lub mniej jest nastawiony na bezpieczeństwo. Nie mam konkretnej dziedziny tematu na myśli.... Pozdrowienia

Napisany przez EuroPaule
Cześć, z tą metodą rozczarowania są zaprogramowane. Z mojego doświadczenia wynika, że najpierw TY musisz mieć pomysł, jak chcesz zainwestować swoje pieniądze. A następnie wybierasz fundusz, który najlepiej to zrealizuje. Zajmij sobie trochę czasu. To Twoje pieniądze! Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Graufell
Cześć, HastaSiempre! Musisz zaufać swojemu przeczuciu, jak kiedyś napisał jeden z uczestników forum. Z twoją inwestycją musisz być naprawdę zadowolony i chcieć pozostać wiernym przez wiele lat. EuroPaule ma rację. Może na kolejnych stronach znajdziesz właściwy pomysł. Są to moim zdaniem najlepsi niezależni zarządzający majątkiem. Ich fundusze nie są żadnymi egzotami; zazwyczaj można je zdobyć w każdym banku/brokerze/dyskontowni. Strona główna — DJE Kapital AG Mój ulubiony fundusz: FI Alpha Renten Global Ethna Capital Partners - Indeks Mój ulubiony fundusz: Ethna Aktiv Carmignac Gestion Mój ulubiony fundusz: Carmignac Patrimoine Wszystkie trzy to elastyczne fundusze mieszane dla spokojnej inwestycji. Coś jeszcze mi umknęło. Jeśli nie masz ochoty na wieczne wahania na rynkach giełdowych, to może fundusz inwestycji mieszkaniowych będzie odpowiedni dla Ciebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata