Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Która inwestycja się najbardziej opłaca

Napisany przez rob
Cześć! Mam kilka pytań dotyczących oszczędzania, inwestycji itp. Jestem zainteresowany, która forma inwestycji pozwoli mi na uzyskanie najwyższego kapitału końcowego na przestrzeni czasu. Chciałbym zainwestować pieniądze na długie lata i regularnie wpłacać różne kwoty. Co najbardziej się opłaca? Będę bardzo wdzięczny za jakieś informacje. Z poważaniem Robert

Napisany przez EuroPaule
Cześć Robert, niemożliwe jest udzielenie na to pytanie jednoznacznej odpowiedzi w sposób wiarygodny. Im wyższe jest szansa na zysk, tym większe jest ryzyko utraty pieniędzy. W związku z tym, polecam przeczytanie tego artykułu na ten temat: Związek między zyskiem a ryzykiem | finanzdeutsch Ostatecznie najlepiej będzie zainwestować w różnorodne aktywa, które zapewnią rozsądną stopę zwrotu przy akceptowalnym ryzyku. Pozdrawiam, Paule

Napisany przez Sergio
Cześć Robert! EuroPaule ma całkowitą rację. Możesz zdecydować się na większe bezpieczeństwo i zaakceptować mniejsze zyski, albo zaryzykować więcej i potencjalnie osiągnąć wyższe zyski. Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że pewne bezpieczeństwo jest również potrzebne, jeśli planujesz lokować środki przez dłuższy okres. Byłoby fatalne polegać tylko na zyskach i ostatecznie stwierdzić, że coś poszło nie tak. Największe bezpieczeństwo na dłuższy okres oferują metale szlachetne, ale z umiarkowanymi oczekiwaniami co do zysków, co może sprawić, że Twój cel 100% lokacji zostanie niezrealizowany. Długoterminowo, przy dobrym zrównoważeniu między ryzykiem a zyskiem, fundusze Private Equity przynoszą bardzo dobre wyniki. Chętnie pomogę, ale w tym przypadku nie unikniesz konsultacji. Mogę jednak zaproponować Ci prezentację online. Następnie sam będziesz mógł zdecydować, czy jesteś zainteresowany spotkaniem ze mną czy nie.

Napisany przez Nino84
Cześć Robert,

Po pierwsze, muszę zgodzić się z dwoma poprzednimi wpisami, ponieważ połączenie bezpieczeństwa i wysokiej stopy zwrotu jest zawsze trudne. Istnieje tylko kilka firm, które podejmują to ryzyko.

Ponieważ sam jako coach finansowy uczę moich uczniów, jak właściwie lokować swoje pieniądze, mogę oczywiście zaoferować to również Tobie.

Współpracuję z kilkoma prawnikami zajmującymi się ochroną konsumentów i na pewno mam dla Ciebie kilka wskazówek.

Wystarczy, że wyślesz mi e-mail, a chętnie Ci pomogę.

Pozdrowienia

Nino

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata