Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: finansowanie na używany Dom z BHW, finansowanie bankowe, finansowanie pośrednie!

Napisany przez leila
Cześć, niedługo planujemy kupić używany Dom, finansowanie ma być realizowane przez WFA, bank, potrzebuję Waszego doświadczenia, wiedzy. Dziękuję za szybką odpowiedź!! Pozdrowienia. Leila

Re: finansowanie na używany Dom z BHW, finansowanie bankowe, finansowanie pośrednie!

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Leila, czego chcesz się dowiedzieć? Jakie są Twoje konkretne pytania?

Napisany przez leila
hallo, jak jest z procedurą wfa? Najpierw muszę złożyć projekt umowy kupna (kosztuje to również sporo pieniędzy, jeśli powie nie). Następnie wfa dzwoni do mnie i mówi, czy mam podpisać, czy nie. Jak się do tego przygotować? Jeśli podpisuję u notariusza, muszę negocjować klauzulę odstąpienia (żadna agencja nie robi tego za mnie), ale wfa tego ode mnie wymaga. Czy to w ogóle prawda? Jak jest z płatnością, kredytem pośredniczącym... Jestem tutaj nowa, potrzebuję twojej pomocy. Pozdrowienia, Leila

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Leila, nie wolno ci podpisywać nic wcześniej! Musisz określić całkowite koszty, przygotować plan finansowania w banku, a następnie złożyć wniosek o dofinansowanie u WFA z całkowitym koncepcją. Wcześniej należy uzyskać dokumenty dotyczące bonitacji i obciążenia, niekoniecznie potrzebny jest umowa zakupu lub projekt umowy kupna!

Napisany przez leila
Cześć, co to są: dokumenty dotyczące zdolności kredytowej i zabezpieczenia kredytu? Czy możesz mi to wyjaśnić? Pozdrawiam, Leila

Napisany przez leila
Cześć, Postbank chciała dla nas sfinansować i pośredniczyć w finansowaniu dla wfa. Czy najpierw powinniśmy podpisać wniosek o finansowanie w banku, a następnie umowę kupna? Pozdrowienia, Leila

Napisany przez leila
Tutaj ani w internecie nie znajdziesz pomocy odpowiedzi. Lepiej samemu poszukać informacji. Teraz załatwiłem swoje sprawy, znalazłem dobrą bank, który pomaga mi we wszystkim. Moja rada - jeśli potrzebujesz pomocy dotyczącej zakupu domu, idź do różnych banków i na pewno znajdziesz dobrego doradcę.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata