Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Przyjęcie do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego dzięki częściowej samozatrudnienia.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim..... Pracuję jako pracownik w dużym przedsiębiorstwie chemicznym i zarabiam około 46800 euro rocznie. Powiedziano mi, że z takim dochodem nie miałbym szansy zostać przyjętym do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Ale jak jest w przypadku, gdy mam dodatkowo zarejestrowaną działalność gospodarczą, z której również zarabiam około 500 euro miesięcznie? Czy są one dodawane do mojego dochodu i wtedy osiągam kwotę potrzebną do przyjęcia do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego? Czy może są one rozpatrywane oddzielnie? Pozdrowienia Fledermaus

Re: Przyjęcie do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego dzięki częściowej samozatrudnienia.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, w przypadku określenia dobrowolnego członkostwa w ubezpieczeniu zdrowotnym obowiązkowym zawsze liczy się wyższy dochód. W Państwa przypadku jest to dochód z działalności niebędącej samozatrudnieniem. Jeśli na przykład uzyskujesz więcej dochodu z działalności samodzielnej niż z pracowniczej, możesz od razu przystąpić do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego. Czy mogłem pomóc? Pozdrowienia Alexander Irmscher

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata