Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka mieszkaniowa na Dom w Polsce

Napisany przez Ronniego
Cześć

od jakiegoś czasu próbuję uzyskać kredyt hipoteczny na niską pięciocyfrową kwotę, aby uzyskać częściowe finansowanie budowy domu w Polsce. Planuję przenieść się tam w najbliższych latach i osiedlić się tam. kredyt hipoteczny z oprocentowaniem na poziomie 1% byłby bardzo pomocny, ponieważ w Polsce odsetki od kredytów są znacznie wyższe. Niestety wszystkie kasy oszczędnościowo-budowlane twierdzą, że bez zabezpieczenia w Niemczech nie udzielą kredytu hipotecznego, ponieważ nie mogą zarejestrować się w księdze wieczystej w Polsce. Czy ktoś ma pomysł, jak mogę wciąż uzyskać kredyt hipoteczny?

Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Ronniego, Zawrzyj 3 małe umowy oszczędnościowo-budowlane z 3 towarzystwami i ubiegaj się o pożyczki zastawu (do 10 000 euro) bez wpisu hipotecznego, ale nie znam oprocentowania kredytu budowlanego w wysokości 1%! Raczej 1,6%!

Napisany przez Ronniego
Dziękuję, to brzmi jak rozsądne rozwiązanie. Czy to prawda, że towarzystwa budowlane przy pożyczce budowlanej do 10 000 EUR nie pytają o cel inwestycji ani nie wymagają dokumentów potwierdzających? Czy mogę śmiało powiedzieć, że potrzebuję jej na budowę domu w Polsce i że nie interesuje ich żadne zabezpieczenie przy zaledwie 10 000 EUR? PS: Tak, 1,6%, zaokrągliłem szybko przy pisaniu.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Ronniego, to zależy od instytucji oszczędności mieszkaniowych (motywacyjne konto mieszkaniowe), ale możliwe jest szybkie udowodnienie celu mieszkaniowego wykorzystania pieniędzy, albo może to udowodnić przedstawiciel firmy zajmującej się kredytami budowlanymi! Nie jestem pewien, czy konieczne jest podanie obiektu w Polsce, ale fakt jest taki, że nawet wynajmujący mogą wykorzystać pieniądze na cele mieszkaniowe i „Blanko” (Blankiet) jest „Blanko” (Pusty)!!!!

Napisany przez C. Andreas
Ronniego pisze: Cześć od pewnego czasu próbuję otrzymać kredyt budowlany na niewielką kwotę pięciocyfrową, aby uzyskać częściowe finansowanie na budowę domu w Polsce. Planuję w przyszłych latach emigrować tam i osiąść tam. kredyt budowlany z oprocentowaniem na poziomie 1% byłby bardzo pomocny, ponieważ w Polsce oprocentowanie kredytów jest znacznie wyższe. Niestety wszystkie kasy oszczędnościowo-budowlane mówią, że bez zabezpieczenia w Niemczech nie udzielają kredytów, ponieważ nie mogą zarejestrować się w księdze wieczystej w Polsce. Czy ktoś ma pomysł, jak mógłbym jednak uzyskać kredyt budowlany? Dzięki
Cześć, tutaj znajdziesz porównanie małych oprocentowanych pożyczek budowlanych. Który kredyt budowlany oferuje lepsze warunki. Podpisuję się pod słowami mojego poprzednika. Do 10 000 euro można dostać pożyczkę bez zabezpieczeń, w niektórych kasach nawet do 30 000 euro, jednak tylko z oświadczeniem o zobowiązaniu do zakupu nieruchomości. Wymagana dobra zdolność kredytowa.

Napisany przez Ronniego
Dziękuję jeszcze raz. Jeśli nadejdzie czas wypłaty pożyczki, z pewnością ponownie zapytają mnie, czy wziąłem jeszcze inne pożyczki. Czy mam podawać oba pozostałe kredyty, czy może w ogóle nie pytają o nie?

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli są w stanie obsłużyć wszystkie inne pożyczki, a więc mieszczą się one w ramach budżetu domowego, to zupełnie nie ma znaczenia, ile mają kredytów! Oznacza to, że mogą spokojnie podać wszystkie te kredyty i z optymizmem oczekiwać na pozytywną decyzję!

Napisany przez Thorsten
Cześć Ronniego, Ogólnie rzecz biorąc moi poprzednicy mają rację. Należy jednak zwrócić uwagę – jak sam już zauważyłeś – że już zaciągnięte kredyty budowlane muszą być oczywiście uwzględnione we własnym oświadczeniu majątkowym. Mają wpływ na ocenę zdolności kredytowej. Ponadto te kredyty mają zasadniczo przeznaczenie na cele mieszkaniowe zgodnie z niemieckim prawem o kasach budowlanych. W przypadku późniejszej weryfikacji może to skutkować anulowaniem kredytu i odpowiadającymi tego konsekwencjami. Są to wpisy do Biura Informacji Kredytowej (Schufa), natychmiastowa wymagalność spłaty kredytów, a ze względu na wpis do Biura Informacji Kredytowej praktycznie brak możliwości pozyskania potrzebnych środków...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata