Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Oferta darmowych kont osobistych i korzystnych limitów debetowych

Napisany przez ADMCI4
Cześć, od ponad 20 lat mam konto osobiste w Sparkasse i dotychczas nie miałem żadnych zastrzeżeń. Jednak opłaty za prowadzenie konta oraz odsetki od debetu zawsze wydawały mi się trochę wysokie. Od czasu, gdy coraz więcej instytucji finansowych oferuje bezpłatne konta osobiste, a do tego jeszcze często z bardzo korzystnymi odsetkami od debetu na poziomie 8-10%, poważnie zastanawiam się, czy nie powinienem otworzyć tam konta. Czy mogę ufać takim ofertom jak np. Deutsche Kreditbank (DKB) czy też one nie odzyskują pieniędzy innym sposobem? Kto ma doświadczenia z tą bankiem w obszarze kont osobistych? Pozdrowienia Robber

Napisany przez ProperSoul
Cześć, korzystam z konta DKB Cash od prawie 2 lat. Myślę, że mogę Ci pomóc Po pierwsze: Nie ma żadnych ukrytych opłat. Każda opłata jest wymieniona w cenniku usług (Pobierz plik PDF na dkb.de), na przykład kiedy korzystasz poza strefą euro (wypłata gotówki lub płatność w obcej walucie kartą VISA), pobierana jest opłata w wysokości 1,75% wartości transakcji. Ogólnie rzecz biorąc, zawsze powinieneś wypłacać gotówkę kartą VISA przy koncie DKB Cash, ponieważ wypłaty kartą EC są drogie. Płatności kartą EC - na przykład w supermarkecie - są za to bezpłatne. Na koniec jeszcze raz: Wypłaty gotówki kartą VISA w strefie euro: bez opłat Wypłaty gotówki kartą EC w strefie euro: kosztują 1% wartości transakcji, ale przynajmniej 10 euro Wypłaty gotówki kartą VISA poza strefą euro: 1,75% wartości transakcji (płatność w obcej walucie) Płatności kartą VISA w strefie euro: bez opłat Płatności kartą VISA poza strefą euro: 1,75% wartości transakcji (płatność w obcej walucie) Płatności kartą EC w strefie euro: bez opłat Płatności kartą VISA poza strefą euro: 1% wartości transakcji, min. 0,77 euro/maks. 3,83 euro Jak już wspomniałem, wszystko jest również w cenniku usług Używam tego konta od 2 lat i oprócz wymienionych opłat nie napotkałem żadnych problemów. Jednakże jeszcze nie musiałem korzystać z debetu. Na podstawie mojego doświadczenia, mogę zdecydowanie polecić to konto. Pozdrowienia propersoul

Napisany przez 2Escorpio
*uśmiecha się szeroko*....

Napisany przez Lilith1976
Cześć, więc pomysł zawarcia bezpłatnego konta w czystym banku internetowym jest odpowiedni tylko dla osób, które nie potrzebują doradcy do rozwiązywania skarg ani problemów. Otworzyłam darmowe konto bieżące w BBBanku, które również nic mnie nie kosztuje, ale mogę korzystać z bezpośredniego kontaktu i doradztwa telefonicznego/mailowego/faxowego, ale w przypadku skomplikowanych spraw mogę również odwiedzić oddział. Pomimo posiadania sieci oddziałów, konto w BBBanku jest również w pełni darmowe. Osobiście uważam, że to wartość dodana dla klienta, by móc skorzystać z usług oddziałów. Ponadto BBBank to solidny bank spółdzielczy i istnieje od długiego czasu bez negatywnych nagłówków. Pozdrowienia Lilith1976

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata