Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: W moim poszukiwaniu kredytów o uczciwych warunkach zauważyłem

Napisany przez Faire Kredite
że poważni dostawcy nie zobowiązują się do niczego bez sprawdzenia zdolności kredytowej. Płatności z góry nie mogą być uczciwe! Miałem złe doświadczenia z dostawcami, którzy reklamują, że mogą zaoferować wszystko osobie o normalnym dochodzie (poniżej 3000 netto). Dom za 100 000€ to po prostu nie jest możliwe i tak naprawdę nigdy się tak nie zdarzyło. Pośrednicy (pośrednicy kredytowi) nie powinni i nie powinni pobierać żadnych opłat od zainteresowanych strony, zanim kredyt zostanie sfinalizowany. Istnieje tyle nieuczciwych stron, że aż trudno w to uwierzyć! Bardzo podobają mi się te strony pożyczek P2P, które również idealnie obsługują inwestorów i pośredniczą między nimi po weryfikacji. Miałem bardzo dobre doświadczenia z *Link usunięty*, sprawdzają wszystko i działają bardzo sprawnie, również jako pośrednicy. Na pewno godne polecenia jest także kredytowa strona easy credit! Jednak na początku przyznano mi tam niewielką pożyczkę. Z możliwością zwiększenia. Pozdrowienia od FK Edycja przez escorpio

Napisany przez MoneyMoney
Wcześniej zainwestowałem w *Link Entfernt* oraz *Link Entfernt*. Muszę przyznać, że początkowo byłem bardzo sceptyczny, ponieważ miałem oddać moje ciężko zarobione pieniądze prywatnej osobie. No cóż, najpierw zebrałem informacje i nie mogłem się zdecydować. Wkrótce potem firma liqua zaproponowała mi kilka dobrze oprocentowanych inwestycji, ale potem już się nie kontaktowała. Regularnie sprawdzałem, czy strona i wsparcie nadal istnieją. W końcu zdecydowałem się zainwestować. Zespołowi udało się znaleźć mi uczciwego płatnika. Nie mam osobistego kontaktu z tą osobą, ale raty są wypłacane, a dokumenty od pożyczkobiorcy są dostępne. Tak naprawdę nie ma problemu. Ostatnio odkryłem, że istnieją także dodatkowe zabezpieczenia (np. akta samochodowe, księgi wieczyste itp.). To bardzo korzystne dla tych, którzy inwestują większe kwoty w pożyczki społecznościowe! Jestem naprawdę w pełni zadowolony. Gdy mam pytanie, otrzymuję natychmiastową odpowiedź, a ochrona przed windykacją jest zawarta w mojej umowie. Powodzenia z dalszym rozwojem przy 13%... MMoney Edit by Escorpio

Napisany przez Marimore
Jeśli chodzi o zdolność kredytową: Czy w ogóle istnieją wiarygodni dostawcy kredytów bez sprawdzania w bazie danych SCHUFA? Na szczęście w chwili obecnej nie należę do tej grupy docelowej, ale nigdy nie można być pewnym ;-) Pozdrawiam

Napisany przez Dagobert2008
Nie należy dać się zdezorientować przez wiele linków i zbiorów wyszukiwarek. Często pod jednym hasłem kryje się firma, która wcale nie reklamuje się jako SCHUFAFREI. Wyszukiwarki mają swoje własne życie. Na stronie firm można od razu zobaczyć, czy prowadzą działalność w sposób wiarygodny. W zasadzie nie powinno być takich rzeczy jak kredyty bez sprawdzania SCHUFA. Aspekt opłacalności stoi wszędzie na pierwszym miejscu. liqua.at lub liqua-germany.de są uczciwe i transparentne, NIGDY nie naliczają opłat z góry. Jestem bardzo zadowolony z tego, jak działają, i uważam, że wciąż za mało wiadomo o niektórych praktykach firm. Przy au****.de musiałem zapłacić 60 euro za różne certyfikaty i przez 3 miesiące nie dostałem żadnych zainteresowanych!!! Ci ludzie w au***.de wiedzą, co robią. Jak to możliwe w Niemczech? liqua nie obsługuje Austriaków, ale z tego co wiem, i tak nie było to ich głównym obszarem działalności. Ja jako Bawarczyk uważam, że ich transparentne i szczere zachowanie jest godne pochwały. Wszystko inne to tylko chciwość albo oszustwo. No cóż, FMA i tak nie potrzebuje mnie tutaj... Oni wszystko wyklarowują... Pozdrawiam serdecznie, Dagobert

Napisany przez PiBo
Cześć, jestem trochę zaniepokojony. Ogólnie rzecz biorąc, wiele rzeczy trzeba wziąć pod uwagę, gdy ktoś potrzebuje kredytu. Przede wszystkim zależy to od wysokości kredytu. Następnie decyduje to, czy kredyt jest możliwy do spłacenia czy nie. Ogólnie trzeba zwracać uwagę na następujące rzeczy przy kredytach spoza banku: Nigdy nie wpłacać zaliczki. Nie umawiać się na żadne wizyty domowe. Nie podawać danych bez ważnego i zrozumiałego wniosku. Nie podawać danych konta bankowego. Jeśli naprawdę potrzebujesz pomocy, zawsze porównuj oferty i pytaj innych o radę. Pozdrowienia

Napisany przez Dagobert2008
PiBo pisze: Cześć, Jestem trochę zszokowany. Ogólnie rzecz biorąc, jest wiele rzeczy, o których trzeba pamiętać, gdy ktoś potrzebuje kredytu. Na początku ważne jest określenie wysokości kredytu. To decyduje, czy kredyt jest wykonalny czy nie. Ogólnie rzecz biorąc, korzystając z kredytów spoza banku, należy zwrócić uwagę na następujące rzeczy: Nigdy nie wpłacać zaliczki. Nie ustalać żadnych wizyt domowych. Nie podawać danych bez ważnego i zrozumiałego wniosku. Nie ujawniać danych bankowych. Jeśli faktycznie potrzebujesz pomocy, zawsze porównuj i pytaj innych o radę. Pozdrawiam
Cześć PiBo, DLACZEGO jesteś zszokowany? (Czy ktoś mógłby usunąć link, innym także nie wolno tego robić...) Jestem bankowcem i od dawna zajmuję się tematem pożyczek społecznościowych. Dla mnie istnieje maksymalnie 2 wiarygodnych dostawców, o których już wspomniałem. W przypadku liqua Salzburg jestem (niezależnie od FMA) klientem testowym... Nikt mnie nie nagabywał, nie musiałem wpłacać zaliczki Ale nawet i oni nie mogą zapewnić, że będą działać BEZ oceny w Biurze Informacji Kredytowej! To jest też wymóg prawny. O jakim kraju mówisz? Bez oceny w Biurze Informacji Kredytowej, przepraszam PiBo, ale TO jest niezwykle nieprofesjonalne. Zarówno dla inwestorów, jak i dla kredytobiorców, którzy mogliby być ewentualnie zadłużeni. Plik musi dostarczyć osobie prywatnej lub bankom scoring lub ryzyko niewypłacalności! Pozdrawiam Dagobert

Napisany przez PiBo
Cześć, czym jestem oburzony? Otóż po prostu sposobem działania oszustów. Nie znam wielu pośredników, więc nie jestem w stanie na to odpowiedzieć, jednak czytam często, że ludzie nadal płacą zaliczki i przyjmują odwiedziny od handlowców. Mówię o Niemczech, i mogę tylko powiedzieć, że nie jestem w stanie ocenić, czy bez sprawdzania w bazie danych kredytowej jest nieuczciwe. Pytam więc dlaczego? Jeśli ktoś naprawdę ma przeszłość finansową i nie może już nic zrobić zgodnie z niemieckim prawem, dlaczego nie miałby dostać szansy na otrzymanie kredytu poprzez inne możliwości? (Pozostawmy kwestię uczciwości czy nieuczciwości na boku) Więc co chcesz mi powiedzieć? Czy osoba, która zostaje odrzucona przez swoją banku z powodu swojego ujemnego wpisu w bazie danych kredytowej, nie ma żadnej szansy na inne rozwiązanie? Mam ci coś powiedzieć? Znam banki, które odmówiły kredytu znajomemu, bo miał problemy z dostawcą telefonii komórkowej, ale teraz uwaga, on pracuje już od ponad 10 lat w stabilnej pracy. Przepraszam, że tak się rozpisałem, ale to, co banki w naszym kraju mogą sobie pozwolić i co mogą odmawiać naszym ciężko pracującym obywatelom, jest naprawdę oburzające. Dlatego uważam, że każda możliwość, która daje obywatelowi szansę na korzystanie z usług poza niemieckim systemem prawnym, jest zgodna z prawem. Ale podkreślam, powinno to być uczciwe. To bardzo ważne. Osobiście jestem przeciwny nieuczciwości, jak można się domyślić po moim wyciągu bankowym. Ale szczerze mówiąc, to co muszą znosić wielu ludzi, na pewno nie jest uczciwe. Przepraszam...

Napisany przez PiBo
P.S.: Kiedyś usunąłem swoje podanie...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata