Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Przedsiębiorcy nie mają szans na kredyt bez zabezpieczenia!?

Napisany przez arnoldschwarz
Cześć, zaraz pojawi się kolejne pytanie. Jako przedsiębiorca nie otrzyma się nigdzie kredytu, jeśli nie można przedstawić żadnego poręczyciela lub nieruchomości jako zabezpieczenia! Nawet banki kfw i inne instytucje nie wspierają zakładania działalności tak bardzo, jak mi się wydaje, i chcą widzieć poręczycieli lub podobne zabezpieczenia. Czy ktoś zna inny sposób (oprócz prośby o kredyt rodzinie), aby pozyskać kapitał? (Chodzi o handel detaliczny, sklep jest już gotowy, częściowo zaopatrzony w towary. Brakuje tylko trochę towaru, a potem zostanie otwarty) Z poważaniem

Napisany przez Madelinchen
Cześć, wielu instytucji finansowych udziela kredytów osobom samozatrudnionym i przedsiębiorcom tylko bardzo niechętnie i w utrudnionych warunkach. Mam bardzo dobre doświadczenia z indaro Mikrofinanz GmbH&Co.KG i udało mi się zrealizować tam kredyty dla osób samozatrudnionych.

Cześć, choć już niemal nikt nie wierzy, że istnieją banki chętne do wsparcia przedsiębiorców, jednakże postanowiliśmy spróbować. Pozdrawiam

Napisany przez Kristian
Cześć, Być może platformy udzielające pożyczek prywatnych mogą pomóc, ponieważ niektórzy kredytodawcy są skłonni podjąć pewne ryzyko. Pozostaje do zobaczenia, w jaki sposób wpłynie to na warunki i koszty. Jedną z opcji może być prywatna pożyczka. Powodzenia, Kristian

Also, oto moje dotychczasowe doświadczenia! Prywatne portale wymagają jeszcze wyższego poziomu bezpieczeństwa, dlatego są nieodpowiednie. W przypadku Indaro Mikrofinanz!!! Przez tygodnie dzwoniliśmy. Zawsze otrzymywaliśmy odpowiedź: Wygląda na to, że coś poszło nie tak, jutro odpowiedni pracownik skontaktuje się z Państwem! W końcu ktoś wreszcie mógł powiedzieć coś bardziej konkretnego. Jednak od razu próbowano sprzedać program mentoringowy!!! Bez udziału w programie mentoringowym od razu pozbawiano nas nadziei na uzyskanie kredytu. Moim zdaniem absolutnie niewarte polecenia, ponieważ działa się tutaj dokładnie tak samo jak w przypadku każdego innego dostawcy, wymagane są te same zabezpieczenia!!! Słowa cytowane: Osobiste i biznesowe wrażenie się liczą! Podczas oceny kredytowej bierzemy pod uwagę Państwa wiarygodność, motywację oraz koncepcję biznesową, którą realizują Państwo. W skali mikro możliwe jest udzielenie kredytów bez jakichkolwiek zabezpieczeń ani poręczeń. W ten sposób indaro Mikrofinanz GmbH & Co. KG w Niemczech odróżnia się od wszystkich porównywalnych instytucji. Wszystko puste słowa i obietnice bez pokrycia!!! Pozdrawiam

Napisany przez geldfisch
Nie mogę sobie tego w ogóle wyobrazić. Zawsze reklamuje się wsparcie dla przedsiębiorców. Czy rozmawiałeś kiedyś z doradcą dla przedsiębiorców? Z odpowiednim biznesplanem przychodzą mi na myśl słowa kluczowe takie jak anioł biznesu lub inwestor venture capital.

Napisany przez wodim
geldfisch pisze: Nie potrafię sobie tego w ogóle wyobrazić.
Kilka lat temu ja też nie potrafiłem. Więcej informacji znajdziesz w linku w moim podpisie.

DOKŁADNIE TAK, tym się reklamuje!!!!! Słowo kluczowe: kryzys kredytowy!!!!! To nadal ogromny temat w naszym kraju. Chyba że ma się opłacony Dom o wartości kilku setek tysięcy euro lub podobne inwestycje w banku. Jednak panowie zapominają chyba o takich korzyściach, że wtedy w ogóle nie trzeba by było brać kredytu, jeśli można udowodnić takie zabezpieczenia..... Ale tak to właśnie jest.......coraz więcej dla dużych i coraz więcej zabierają małym!!!

Napisany przez ivi007
Indaro to prawdopodobnie nie jest wiarygodną firmą. kredyt jest udzielany tylko, jeśli podpiszesz umowę doradczą. Jak tylko opóźnisz się z ratą nawet o jeden dzień, Indaro może działać jako doradca, czy tego chcesz, czy nie. Za 90 euro/godz. Każdy e-mail, każdy telefon, każdy list od Indaro będzie traktowany jako usługa doradcza!!! Dokładnie tak jest napisane w umowie! Lepiej trzymaj się z daleka.

Napisany przez RichardSchneide
Cześć, możesz obrać następującą ścieżkę: Zapytaj o obywatelstwo regionalne, które można uzyskać w Hesji za 1,5 procent rocznie i jest obliczane na podstawie udzielonego kredytu. Twoji bankowi będzie w stanie zaoferować dość atrakcyjne oprocentowanie, ponieważ nie ponosi już ryzyka. Wymaga to jednak pozytywnej prognozy. Być może będziesz mógł uzyskać dofinansowanie na przeprowadzenie odpowiedniej analizy. Życzę powodzenia w Twoich planach! Richard

Napisany przez Mikrokredit.net
Cześć, nawet jeśli być może jest już za późno, chciałem jeszcze odnieść się do tematu mikrokredytów. Szkoda, że miałeś złe doświadczenia z indaro, mam nadzieję, że jesteś wyjątkiem. Może nadal warto dać szansę mikrofinansowaniu, indaro to nie jedyny dostawca. My z Kapitalinstitut (mikrokredit.net) zazwyczaj odpowiadamy naprawdę w ciągu 2 dni roboczych i nie mamy stałych wymagań dotyczących zabezpieczeń - zawsze ustalamy je indywidualnie. Oczywiście, jeśli rozpoznamy potrzebę, zalecamy także naszym kredytobiorcom doradztwo. Ale nie narzucamy tego i pozostawiamy wybór doradcy kredytobiorcy. Ale również my nie finansujemy każdego, tylko jeśli jesteśmy przekonani o osobie i koncepcji. W to też wchodzą przekonujące (niekoniecznie profesjonalne) dokumenty. Jeśli masz jakieś pytania, możesz napisać do mnie maila przez forum. Z poważaniem, Robert Metz

Napisany przez Freakygirl85
Do Pana Metza,

Cześć,
przeglądałem stronę (Mikrokredit.net) na Twoje polecenie. Bardzo interesująca! Od 2009 roku prowadzę własną działalność i doskonale znam trudności z uzyskaniem kredytu!!!
Niestety do dzisiaj mi się to nie udało. Mimo że moje dane w Schufa i moj skore bazowy są bardzo dobre, nigdy nie zaniedbałem się finansowo, to po prostu brakuje mi odpowiednich zabezpieczeń. Moja firma regularnie odnotowywała wzrost zysków, ale bank powinien zdawać sobie sprawę, że młody przedsiębiorca nie zarobi milionów w ciągu pierwszych 3 lat. (W przeciwnym razie po co komu kredyt/finansowanie!!!) Finansowałem swoją działalność wyłącznie z prywatnych oszczędności, ale w końcu się one wyczerpują!!!
Teraz moje pytanie - co Pan miał na myśli mówiąc "brak stałych wymagań dotyczących zabezpieczeń" i jakie dokumenty byłyby przekonujące?? Jak rzetelna jest ta strona??
Bardzo bym się cieszył z odpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie, Steffi

Hej!

Oczywiście, strona mikrokredit.net jest wiarygodna. (Nie powinienem pisać nic innego o moim pracodawcy.)

Dla istniejących firm, współpracownicy zazwyczaj oczekują:
- Samoopisu (to formularz, który otrzymają)
- Rocznych sprawozdań finansowych lub analiz ekonomicznych
- Wyciągów bankowych
- Życiorysu
- Kopii dowodu osobistego
- Informacji z Biura Informacji Kredytowej
- Zaświadczenia o prowadzeniu działalności gospodarczej
W niektórych przypadkach mogą być również wymagane dokumenty dotyczące nieruchomości, kredytów lub aktywów, lub w przypadku spółek umowa spółki. Kredytodawca powie jednak, co dokładnie jest potrzebne w danej sytuacji.

W ten sposób współpracownicy starają się zdobyć informacje na temat takich kwestii jak:
- Kim jest pożyczkobiorca i co potrafi? (życiorys)
- Czy odnosi sukcesy? (roczne sprawozdania/analizy)
- Czy potrafi zarządzać pieniędzmi? (informacje z Biura Informacji Kredytowej/wyciągi bankowe)
- W jakiej sytuacji się znajduje? (samoopis)

Wartość zabezpieczeń zawsze jest ustalana indywidualnie. Czynnikiem wpływającym są ryzyko (postrzegane) i wysokość kredytu. Większe ryzyko i większe kredyty sprawiają, że wymagania dotyczące zabezpieczeń są wyższe. Zazwyczaj oscylują one między 30% a 80%. Jednak komitet decyzyjny odrzucił już kredyty powyżej 1000 €, choć były w 100% zabezpieczone, i zaakceptował kredyty powyżej 10.000 € bez żadnych zabezpieczeń. Oba przypadki są jednak bardzo rzadkie.

Mam nadzieję, że mogłem pomóc.

Napisany przez Freakygirl85
Dziękuję za szybką odpowiedź. Nazwa użytkownika mi nie zwróciła uwagi, bardziej skupiłem się na tekście. Cenny post. Dziękuję.

Bez problemu!

Jeśli składasz wniosek za pośrednictwem mikrokredit.net, najlepiej wpisz, że dowiedziałeś się o tej stronie ode mnie, wtedy moi koledzy skontaktują się ze mną.

Pozdrawiam,

Robert Metz

Napisany przez Ralph62

Cześć,

zaraz pojawi się kolejne pytanie.

Jako nowy przedsiębiorca nie otrzymasz nigdzie kredytu, jeśli nie możesz przedstawić poręczyciela lub nieruchomości jako zabezpieczenia!

Nawet banki kfw i wszyscy inni nie do końca wspierają zakładanie firmy, jak mi się wydaje, i chcą widzieć poręczycieli lub podobne zabezpieczenia.

Czy ktoś zna inny sposób (poza prośbą o kredyt rodzinę)
aby pozyskać kapitał?

(Chodzi o handel detaliczny, sklep jest już gotowy i już częściowo zaopatrzony w towary. Brakuje tylko części towaru, a potem zostanie otwarty)

Pozdrowienia

1994 roku poświęciłem wysiłki na zatrudnienie doradcy finansowego, aby uzyskać kredyt dla mojej firmy. doradca finansowy przygotował plan, z którym miałem udać się do banku, powinno to zadziałać ....

Nie działało. Ten bank odmówił.

Druga próba. Do kolejnego banku poszedł ze mną, tam powinien być jego znajomy dyrektor.... Niestety, akurat ten był na urlopie. Drugie odrzucenie ....

Teraz musiał skorzystać z rezerw i przedstawił mnie innej banku w okolicy uczelni. Tam bardzo kompetentny dyrektor oddziału był również gotowy podjąć pewne ryzyko. Zaakceptowane. Dzisiaj to mój najlepszy bank, a ja jestem bardzo zadowolonym klientem. Wszystko zrobione dobrze.

W 2001 roku ponownie wniosek, druga firma z nowym przedsiębiorcą... Do momentu podpisania nie wspomniano mi o konieczności posiadania poręczyciela, dopiero gdy zasiadaliśmy tam do podpisania umowy ... To także zostało załatwione przez doradcę finansowego.

Moja rekomendacja

- przygotuj porządny plan
- idź z planem do swojego własnego banku (jeśli jesteś tam długo klientem)
- zapytaj, na jaką kwotę jesteś w stanie otrzymać kredyt bez poręczenia
- sprawdź, co jest konieczne, jeśli potrzebujesz więcej pieniędzy

Zazwyczaj, bez udziału doradcy finansowego, dostajesz od razu ofertę. Nawet jeśli doradca finansowy jest konieczny, ostateczne słowo zawsze należy do banku.

Dlatego zawsze najpierw skontaktuj się z bankiem, nie angażuj doradcy finansowego, nie wykonuj całej pracy, nie płacisz, aby ostatecznie stanąć przed problemem, który można było rozwiązać z góry.

Pozdrowienia
Ralph

Napisany przez ADMCI4
Cześć społeczności forum,

zazwyczaj nie praktykujemy reklamowania naszej firmy na forum konsumenckim, ani komentowania ani zgłębiania rzeczywistych przypadków w obszarze mikrofinansowania.

Jednakże, ponieważ zostaliśmy już wcześniej zwróceni uwagę na określone wpisy w tym wątku, chcielibyśmy odnieść się do wyrażeń użytkowników „arnoldschwarz” i „ivi007” oraz sprostować nieprawdziwe informacje.

Na wstępie dwie uwagi:

Uważamy za zaskakujące i – grzecznie mówiąc – nieoptymalne z punktu widzenia relacji handlowych, gdy konkurent, w tym przypadku Mikrokredit.net (instytut kapitałowy Deutschland, reprezentowany przez swojego pracownika dyplomowanego ekonomisty Roberta Metza), po 1,5 roku w pełni bezrefleksyjnie i niezweryfikowany, podnosi anonimowy wpis internetowy, traktuje go dosłownie i stara się wykorzystać to "temat" w celach marketingowych. Jeszcze bardziej zdumiewające jest to, że właściciele naszych firm faktycznie utrzymują dobre relacje. Dlatego, panie Metz, jeśli online szuka Pan "niezadowolonych zainteresowanych mikrofinansowaniem", których chce Pan zachęcić po prawie dwuletnim opóźnieniu, zacznij od kandydatów, którzy byli niezadowoleni z własnego instytutu mikrofinansowego; także ich można dość szybko znaleźć w Internecie.
Z naszej strony, ta jednorazowa wypowiedź wystarczy. Każdy, kto ma pytania dotyczące mikrofinansowania ogólnie, lub indywidualnie odnośnie mikrofinansów indaro, bądź chce się z nami skontaktować z innych powodów, zapraszamy do kontaktu bezpośredniego poprzez stronę www.indaro-mikrofinanz.de. W bezpośredniej komunikacji będziemy zajmować się wszystkimi Państwa sprawami z należytą starannością i dyskrecją.

Co do samych tematów:

Czas reakcji na zapytania zainteresowanych: Ponieważ udzielanie mikrokredytów jest naszym głównym obszarem działalności, mamy fundamentalny interes w dotarciu do wszystkich zainteresowanych w możliwie krótkim czasie (najpóźniej po 48 godzinach) za pośrednictwem dostępnych kanałów komunikacyjnych i dlatego nie mamy motywacji do powodowania opóźnień. Pomimo naszego wysokiego standardu jakości, natychmiastowy kontakt, jak pokazuje praktyka, niestety nie może być gwarantowany w każdym przypadku, ponieważ nie wszyscy zainteresowani są stale dostępni dla nas.

Obowiązek coachingowy czyli „bez coachingu nie ma mikrokredytu”: To stwierdzenie jest po prostu nieprawdziwe. Nie ma obowiązku skorzystania z zewnętrznego coacha, ani nie jest to istotne dla decyzji o przyznaniu mikrokredytu.

Zlecenie doradcze: Wspomniane w wpisach na forum „zlecenie doradcze” to umowa opracowana i zalecana przez stowarzyszenie, która powinna być stosowana wyłącznie w przypadku „poważnych zakłóceń kredytowych”. Ma na celu zapobieżenie temu, aby jednostkowi kredytobiorcy rażąco lub nawet umyślnie unikały się spełnienia obowiązków odnośnie spłat odsetek i kapitału, co prowadzi do powstania wysokich kosztów administracyjnych i finansowych dla instytutu mikrofinansowego, które nie powinny być przenoszone na większość uczciwych kredytobiorców. Od początku istnienia naszej firmy rozwiązaliśmy każdą nieprawidłowość w spłatach kredytu w bezpośrednim dialogu z klientem, dlatego wspomniane „zlecenie doradcze” nie było nigdy używane. Z tego powodu ten instrument, który miał także mieć efekt „pedagogiczny”, został obecnie wyeliminowany z procesu przyznawania mikrokredytów. Mimochodem: Konkurenci, którzy nie korzystają z zlecenia doradczego, faktycznie fakturowali poszczególne działania w przypadku zakłóceń kredytowych.

„Nie ma kredytu bez zabezpieczeń”: To również nieprawdziwe stwierdzenie. Większość kredytobiorców mikro - w szczególności przedsiębiorcy rozpoczynający działalność gospodarczą oraz młode przedsiębiorstwa, które wystartowały z niewystarczającym kapitałem - w ogóle nie dysponują zabezpieczeniami; dlatego koncepcja mikrofinansowania została specjalnie stworzona dla tych grup docelowych. Około 80% wszystkich mikropożyczek udzielanych jest przez nas bez żadnych zabezpieczeń, ponieważ po prostu nie istnieją. Jednakże zastrzegamy sobie również prawo do odrzucenia wniosków o mikrokredyt, jeśli nie jesteśmy przekonani co do wnioskodawcy lub innych kluczowych kryteriów decyzyjnych. Naszym zdaniem zrozumiałe jest, że nie chcemy celowo narażać się na ryzyko utraty kredytu, za który w razie potrzeby jako instytut mikrokredytowy ponosilibyśmy odpowiedzialność. Jeśli użytkownik „arnoldschwarz” nie otrzymał od nas mikrokredytu, to istniały uzasadnione powody dla tej decyzji.

Seriość firmy indaro Mikrofinanz: Użytkownik „ivi007” kwestionował naszą seriość i podał „zlecenie doradcze” jako powód. Co do naszej seriości, pozwalamy sobie zauważyć, że nie tylko skutecznie przeszliśmy rygorystyczny proces akredytacyjny, ale również nasi klienci regularnie i niespodziewanie są pytani o ich zadowolenie oraz nasze metody działania. Współpracujemy z różnymi instytucjami i organami na poziomie krajowym, federalnym i europejskim i ze względu na nasz rozmiar (czterocyfrowa liczba mikropożyczek rocznie) prowadzimy działania w zakresie raportowania i monitorowania, które w ogóle nie pozwalają na działania nieuczciwe.

Prosimy o zrozumienie, że nasza odpowiedź nabrała takiego zasięgu, ale jako jeden z największych instytutów mikrokredytowych w Niemczech nie chcieliśmy pozostawić bez komentarza takich nieuzasadnionych twierdzeń. Chętnie odpowiemy na Państwa pytania czy sugestie w bezpośredniej osobistej komunikacji.

Dziękujemy za uwagę.

Z poważaniem

Harald Schneider
indaro Mikrofinanz GmbH & Co.KG

Napisany przez BerndR
Jako założyciel firmy nie dostaniesz nigdzie kredytu, jeśli nie posiadasz poręczyciela lub nieruchomości jako zabezpieczenia!

Nawet banki kfw i wszystkie inne, jak się okazuje, nie wspierają tak naprawdę zakładania firmy, jak mi się wydaje, i chcą widzieć poręczycieli itp. :(

To prawda; praktyka wygląda inaczej niż przekazy reklamowe.

Czasami zdarza się nawet, że banki całkowicie wycofują się z finansowania przedsiębiorstw; bez względu na to, czy przedstawisz zabezpieczenia czy nie.

Ponadto istnieją kryteria wykluczenia, takie jak restauracje i podobne, które w ogóle nie są już finansowane.

Mogę ci tylko zalecić, żebyś może odwiedził targ założycieli firm w Essen; tam możesz w ciągu jednego lub dwóch dni zdobyć zgromadzoną wiedzę na ten temat.

Zanim to zrobisz, radziłbym ci trochę się z tym zapoznać.

Na razie powinieneś zrezygnować z doradcy w tej kwestii; problemem jest, jak zauważyłeś, że szanse na uzyskanie finansowania są niewielkie; doradcy dla nowych przedsiębiorców często starają się jak najdłużej ukrywać tę informację przed klientem, aby móc naliczyć jak najwięcej godzin.

Z drugiej strony jako przedsiębiorca musisz mieć również sensowny koncept, aby w ogóle mieć szansę na uzyskanie wsparcia.

To z pewnością trudne wyzwanie, które jest bardzo trudne do osiągnięcia, ale z doradcami byłbym w pierwszej kolejności niezwykle ostrożny z powyższych powodów.

W IHK zazwyczaj możesz otrzymać bezpłatne pierwsze porady, które oczywiście są również w jakimś zakresie; ale doświadczony doradca, który zna również lokalne warunki, może być niezmiernie ważny na początkowym etapie.

Napisany przez tnt

Indaro prawdopodobnie nie jest poważną firmą. kredyt jest udzielany tylko wtedy, gdy podpisuje się umowę doradczą. Gdy spóźni się z ratą, Indaro może działać jako doradca, bez względu na to, czy się na to zgodzisz czy nie. Opłata wynosi 90 euro za godzinę. Każdy email, każdy telefon, każdy list od Indaro jest traktowany jako usługa doradcza!!! Dokładnie tak jest napisane w umowie!

Lepiej trzymać się z dala od tego.

Zdecydowanie podjąłeś właściwą decyzję - kredyt ratalny należy wziąć jedynie wtedy, gdy jesteś pewien, że będziesz w stanie regulować raty terminowo. Alternatywnie, Indaro oferuje również kredyty ostateczne:

Mikrokredyty i mikrofinansowanie - Kapitał dla firm, osób samozatrudnionych i przedsiębiorców

Napisany przez baresgeldsparen
Spróbuj za pośrednictwem platformy Auxmoney, gdzie inwestycje dokonywane są prywatnie. Opisz tam swój pomysł i sprawdź, czy projekt przypadnie do gustu prywatnemu inwestorowi. Jeśli tak, masz dobre szanse.

Napisany przez tnt
Zapomnij o tym. Jedna z ...dziesięciu platform, gdzie nigdy nie pojawiły się pieniądze, ale nagle otrzymujesz rachunek za coś zupełnie innego. Za usługę, która nigdy nie została wykonana (którą oczywiście również nie zapłaciłeś), tylko za moje członkostwo w jakiejś podejrzanej sieci. To tylko oszustwo. Przynajmniej próbowali na mnie - ale im się to nie udało.

Nie mam właściwie nic złego do powiedzenia na ten temat.
Kilka miesięcy temu dostałem tam kredyt konsolidacyjny i od kilku miesięcy nie mam długów dzięki prywatnym inwestorom.

Wygląda na to, że już kilka osób.
W każdym razie udało mi się zebrać swoją kwotę.

Napisany przez Bumiphol
Szanowny Panie Metz, zwróciliśmy uwagę na Pańską odpowiedź tutaj, na forum Mikrokredit.net. Niestety, wydaje się, że coś jest nie tak z odpowiedzią w ciągu 1-2 dni roboczych. Złożyliśmy wniosek o udzielenie mikrokredytu przez internet w zeszłą niedzielę, 18.11.2012, czyli 6 dni temu (5 dni roboczych), ale do tej pory żaden pracownik Państwa firmy nie skontaktował się z nami, nie mówiąc już o jakiejkolwiek obróbce. Rozumiemy pod pojęciem poważność coś zupełnie innego. Pozdrawiamy, Cornelia i Roland Heeg

Napisany przez tnt
Proszę powstrzymaj się od takich zupełnie zmyślonych komentarzy. Wysłałem wczoraj e-mail do firmy (przez formularz kontaktowy), powołałem się na Pana Metza i otrzymałem szybką odpowiedź. Wymieniliśmy już kilka e-maili, Pan Metz również kilka razy do mnie dzwonił, ale nie mogłem odebrać. Więc w porządku, spotkanie w poniedziałek od 10, Panie Metz, tak?

Napisany przez Bumiphol
Szanowny Panie TNT, napisaliśmy nasz post tak, jak to przeżyliśmy. Jeśli ktoś powinien się tutaj powstrzymać, to raczej Pan. Byłoby lepiej, gdyby Pan ograniczył się do własnych doświadczeń i nie kwestionował tutaj postów, których nie jest w stanie ocenić.
Pozdrawiam
Roland Heeg

Napisany przez Bumiphol
Wygląda na to, że jesteś wszechwiedzący, myślę, że jesteśmy w stanie wypełnić wniosek poprawnie i nawet go wysłać, tak więc to już umiemy. Jednak skoro otrzymali Państwo odpowiedź tak szybko, czy uważają Państwo, że wszyscy otrzymują szybko odpowiedź, czy może ci, którzy nie otrzymują natychmiastowej odpowiedzi od Mikrokredit.net, są po prostu zbyt głupi, aby wypełnić i wysłać poprawnie tę stronę z Mikrokredit.com. Wygląda na to, że potrafią to zrobić tylko wszechwiedzący ludzie, jak Państwo. Pozdrawiam, Roland Heeg

Napisany przez tnt

Wydaje się, że jesteś wszechwiedzący, ...

Wcale tak nie jest. Człowiek nigdy nie przestaje się uczyć. Ale nie muszę popełniać każdego błędu sam, aby z niego się nauczyć.

Cytat od Bumiphol

... myślę, że jesteśmy w stanie poprawnie wypełnić wniosek i nawet go wysłać, ...

Myślisz, że potrafisz ... Twój styl pisania tutaj jednak tak nie wygląda. Czy twój wniosek był również tak sformułowany? (Zdanie zawierające co najmniej 6 słów stanowi akapit) ...

Napisany przez Bumiphol
Och, i ponieważ nasza ulubiona firma nie odpowiada na nasze zapytanie, oczywiście MY musieliśmy zrobić coś nie tak, że firma Mikrokredit z jakiegoś powodu nie odpowiada. Według Pani/Pana, oczywiste jest, że firma Mikrokredit nie odpowiada, nie może to być w żadnym wypadku nasza wina. Pozostawmy to jednak, nie mam nic do zrobienia z tak supermądrymi jak Państwo. Miło, że dla Państwa wszystko działa tak dobrze z mikrokredytem, ale powtórzmy jeszcze raz, żebyśmy zrozumieli, w niedzielę wypełniliśmy i wysłaliśmy wniosek na stronie Mikrokredit.net, do dzisiaj nie otrzymaliśmy odpowiedzi. Nawet jeśli popełniliśmy błąd, wnioski te są tak skonstruowane, że nie można niczego źle wypełnić, ponieważ nie mogą zostać wysłane. I jeszcze raz dla pewności, żeby nawet Państwo to zrozumieli, wniosek został wysłany i potwierdzony, więc Mikrokredit otrzymał wniosek, ale nie odpowiedział.

Napisany przez tnt

Ach i ponieważ nasza ulubiona firma nie odpowiada na nasze zapytanie, to oczywiście MY musieliśmy zrobić coś źle, że firma Mikrokredit z jakichkolwiek powodów nie odpowiada. Według Państwa oczywiście nie ma możliwości, aby firma Mikrokredit nie odpowiedziała...

Ależ oczywiście. Jak ktoś tutaj kiedyś tak pięknie napisał: Kto jest odpowiedzialny za to, że wiadomość dochodzi: Odbiorca czy nadawca?

Cytat od Bumiphol

te wnioski są tak stworzone, że nie można niczego źle wypełnić, bo w takim razie nie można ich wysłać...

To chyba Pan nawet nie wierzy.

Cytat od Bumiphol

wniosek został wysłany i to potwierdzono, więc Mikrokredit otrzymał wniosek i nie odpowiedział.

Przynajmniej z potwierdzeniem otrzymania. Dlaczego nie nadeszło nic więcej, można chyba teraz policzyć na palcach jednej ręki. Tylko Pan wciąż tego nie widzi?

Napisany przez Bumiphol
W Internecie można sobie swobodnie mówić głupoty, wniosek nie był skierowany na mój adres, ja tylko pomogłam go wypełnić. Pomijając fakt, że nie jestem winna tłumaczenia czegokolwiek idiocie, już otrzymaliśmy odpowiedź od innego dostawcy w tym tygodniu. Zastanawiam się teraz, dlaczego taki geniusz jak Pan potrzebuje mikrokredytu. Supermądry człowiek jak Pan z pewnością ma zupełnie inne możliwości zdobywania pieniędzy. W taki sposób, w jaki się Pan zachowuje, powinien otworzyć biuro doradztwa dla przedsiębiorców. To był mój ostatni komentarz do Pana, ponieważ nie mam zamiaru tracić czasu na takich wyjątkowo mądrych osób jak Pan.

Napisany przez Bumiphol
PS: Nawet jeśli byłoby to tak, jak bezczelnie zakładają, odpowiedź jest kwestią kultury, nawet jeśli byłoby to odmową. O, przepraszam, nie wiedzą, co oznacza kultura.

Napisany przez tnt
Dla mnie (jak i dla wszystkich Państwa poważnych partnerów korespondencyjnych) dobrym tonem jest także opanowanie niemieckiej pisowni i gramatyki, a nie tekst z pełnymi błędów. To tylko kolejna rzecz do przemyślenia.

Jak już wspomniałem, z zewnątrz jest trudno zrozumieć, gdzie był decydujący błąd - ale jeśli już otrzymali Państwo potwierdzenie odbioru i więcej nic, to naprawdę warto trochę pomyśleć, zanim nazwie się dobrze wymierzone wskazówki bezczelnymi.

Szanowny Panie Heeg,
to dziwne, powinieneś właściwie otrzymać od nas e-mail. Sprawdziłeś swój filtr antyspamowy? Miło mi, że znalazłeś inne rozwiązanie.
@TNT: Jestem w biurze i dostępny telefonicznie.
Z poważaniem,
Robert Metz

Napisany przez tnt

@TNT: Jestem w biurze i dostępny telefonicznie.

Ok, spróbuję jutro. Jeśli będę miał jeszcze siłę. Dziś jeszcze czeka mnie godzina Gimnastyka rehabilitacyjna na maszynach - która w ostatnim czasie bardziej przekształca się w trening, więc czuję tę godzinę jeszcze przez 1...3 dni we wszystkich kościach (już nie jestem przyzwyczajony do niczego dobrego), musi tak być.

Napisany przez tnt

@TNT: Jestem w biurze i dostępny przez telefon.

Witaj Panie Metz - dziękuję za konstruktywną rozmowę telefoniczną wczoraj i proszę kontynuować wysiłki w znalezieniu kogoś, kto może i chce rzetelnie ocenić moje zamiary pod kątem fachowym i rynkowym.

Odnośnie do długiego maila z dzisiaj: Niniejszym zwalniam Pana z wszelkiej tajemnicy zawodowej, do której być może czuł się Pan zobowiązany.

Napisany przez 2Escorpio

W odniesieniu do mojej długiej wiadomości z dzisiaj: Niniejszym zwalniam Cię z wszelkiej tajemnicy zawodowej, do której możesz mieć poczucie zobowiązania.

Porozmawiajcie o takich szczegółach dla Waszego bezpieczeństwa, proszę nie na forum...

Napisany przez Klinky
To, co właśnie odkryłem - zwłaszcza dla przedsiębiorców rozpoczynających działalność, faktoring (z linkiem do jednego z dostawców w Niemczech) jest bardzo interesujący. Dzięki temu możesz sprzedać swoje roszczenia i szybko spieniężyć swoje dochody.

Napisany przez LoeweTigerKatze
Cześć ludzie, znalazłem tę stronę internetową, która powinna być poważnymi dostawcami kredytów, zwłaszcza dla osób rozpoczynających działalność. Czy mam rację? Czy ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie?

Napisany przez MaBa76
W pewnych okolicznościach możesz złożyć wniosek o dofinansowanie lub pożyczkę 16c w Jobcenterze. Po prostu poczytaj: Paragraf 16c Ustawy o zasiłkach dla bezrobotnych (SGB2)

Napisany przez Noctar905
Odstąp od Indaro!!
Za tym stoi między innymi bank Targo. To już sam w sobie powód, by trzymać się z daleka od Indaro.
Nie udzielają również kredytów, nawet jeśli obiecują coś, co brzmi jak pewna decyzja o przyznaniu kredytu w 100%.
Zapytałem ich o kryteria wykluczenia, a oni powiedzieli, że jednym z nich jest jedynie aktualna upadłość. Ja nie miałem żadnej upadłości. Liczyłem więc na decyzję o kredycie itp.
Przekazałem im moje dane osobowe: sprawozdanie z Schufy, postanowienia, dane konta, adresowe, źródła dochodu itp. itp.
Od samego początku nie mieli zamiaru udzielić mi kredytu, po prostu chcieli ode mnie powyższe dane, ponieważ nimi się handluje, no cóż, kolejne doświadczenie.

Napisany przez MoneyWomand-NDS
Właśnie natknąłem się na ten wątek za pomocą wyszukiwarki forum. Po przeczytaniu całej tej bardzo interesującej dyskusji, zastanawiam się, jak zakończyła się historia i jaki rodzaj finansowania został wybrany na fazę rozruchu startupu lub jak Threaderstellerowi udało się pomyślnie go pozyskać?

Napisany przez wiener
Dołączę do pytania. Również chciałbym się dowiedzieć

Napisany przez 6Bankkaufmann
[Cytat=Noctar905;76110]Trzymaj się z daleka od Indaro!!
Za tym stoi między innymi bank Targo. /Cytat]

Cześć, przeważnie za tym stoi bank GLS, czyż nie?
Od klientów także nie słyszałem nic negatywnego. Nawet po załatwieniu kredytu. Wszystko przebiegło gładko, jak mogłem się przekonać po dokumentach.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata