Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Chcemy założyć firmę, jaka forma prawna?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mój przyjaciel pracował kilka lat w Izbie Przemysłowo-Handlowej. Teraz zastanawiamy się, czy nie założyć własnej firmy doradczej? Nie możemy się jednak zdecydować, jaka forma prawna najlepiej się do tego nadaje. Kto mógłby nam coś doradzić? Dziękujemy serdecznie, Anette

Napisany przez degere
Cześć Anette, zacznij od otwarcia jednoosobowej działalności gospodarczej. Zarejestruj działalność gospodarczą - i gotowe. Możecie już wymyślić nazwę z odpowiadającą stroną internetową itp. i zacząć jej używać (tylko jako nazwa handlowa). Później zawsze możecie założyć spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością - to powinno być również celem. Ale powinniście porozmawiać z księgowym - to odpowiednia osoba do rozmowy na ten temat.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Anette, Pragnę podzielić się z wami własnym doświadczeniem. Kiedyś musiałam podjąć decyzję, czy chcę zarejestrować swoją firmę jako działalność wolnego zawodu, czy też jako zwykłe jednoosobowe przedsiębiorstwo. Ostatecznie zdecydowałam się na jednoosobowe przedsiębiorstwo. Wydaje mi się, że dla was najlepszym rozwiązaniem mogłaby być spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (GmbH). Warto wiedzieć, że przy GmbH korzyści dotyczące odpowiedzialności są szczególnie ważne. Życzę wam powodzenia! Pozdrowienia, Antonia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata