Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Wniosek o kartę kredytową za granicą.

Napisany przez ADMCI4
Kochane forum, prawdopodobnie wyjadę we wrześniu na około dwa miesiące do Ameryki Południowej, aby odbyć praktyki. Mam dopiero 22 lata i nie mam jeszcze karty kredytowej, mam tylko konto osobiste. Tak naprawdę nie chcę mieć karty kredytowej, dlatego interesuje mnie, czy w razie potrzeby mogę ją jeszcze uzyskać za granicą. Jeśli na miejscu będą sytuacje, które będą tego wymagać, czy będę mógł ubiegać się o kartę kredytową w Brazylii? Przecież wszędzie dostępne są karty Visa i MasterCard, prawda? LukasM

Napisany przez ProperSoul
Cześć Lukasie, teoretycznie możesz również ubiegać się o kartę kredytową za granicą. Ale dlaczego chcesz to zrobić? Dlaczego nie weźmiesz od razu darmowej karty kredytowej z niemieckiego banku, na przykład DKB VISA-Card, która jest dostępna w ramach konta DKB Cash. Opłaty za korzystanie z karty kredytowej poza strefą euro nie są nadmiernie wysokie, wynoszą zaledwie 1,75% wartości transakcji. Dla innych kart kredytowych opłaty mogą być znacznie wyższe. Jedyną kartą o niższych opłatach za transakcje poza strefą euro jest w rzeczywistości wüstenrot VISA classic, która jest dostępna w ramach konta wüstenrot direct Top Girokonto i jest całkowicie bezpłatna do 24 wypłat. Wspomniane karty kredytowe np. również nie generują opłaty za prowadzenie, tak jak niektóre inne. Warto zauważyć, że za granicą karty kredytowe mogą generować opłatę za prowadzenie. Oczywiście nie mogę podjąć decyzji za Ciebie. Ale może warto zastanowić się nad moją sugestią. Pozdrawiam ps

Napisany przez admin
Cześć Propersoul, bądź tak miły i nie dodawaj żadnych stron reklamowych i afiliacyjnych do swoich linków. Twój link na https://ci4.pl/forum/viewtopic.php?p=34123 to afiliacyjny link do DKB: DKB-Cash - Bezpłatne konto czekowe - Deutsche Kreditbank AG Pozdrowienia Rami, Administrator

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata