Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Co pokrywa ubezpieczenie samochodu w przypadku szkody spowodowanej przez burzę na starym samochodzie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć O ile wiem, ubezpieczenia samochodowe pokrywają szkody powstałe w wyniku burzy. Przynajmniej jeśli posiada się ubezpieczenie komunikacyjne typu odpady. Ja mam takie ubezpieczenie, ale mój samochód ma już ponad 14 lat i oczywiście nie jest już zbyt wartościowy. Jest w dobrym stanie i jeździ dobrze. Zawsze dbamy o niego i naprawiamy wszystko, co trzeba. Jeśli karoseria zostanie poważnie uszkodzona w wyniku burzy lub gradu, czy otrzymamy jedynie wartość rynkową samochodu, czy faktyczną wartość szkody wyrządzonej nam przez pojazd? Pozdrowienia, Bilbo

Re: Co pokrywa ubezpieczenie samochodu w przypadku szkody spowodowanej przez burzę na starym samochodzie?

Napisany przez Felix29
Cześć Bilbo, znam twój problem. Jeżdżę 16-letnim Oplem Astrą F, który też już trochę przeszedł. Oczywiście wartość samochodu spadła do zera. Jeśli teraz wystąpi szkoda w samochodzie, ubezpieczyciel często stawia trudności. Ja mam częściowe ubezpieczenie w Ergodirekt i oni ostatnio przy regulacji szkody też zaczęli szukać dziury w całym. Miałem małą wgniecenie na masce, bo doniczkę przy silnym wietrze na nią zwaliło. Maska musiała być naprawiona i przelakierowana. I pomimo tego, że mój samochód nadal jest w świetnym stanie, powiedziano mi, że nie warto. Jednak warsztat, który wykonał naprawę, wystawił ekspertyzę potwierdzającą dobry stan samochodu i ostatecznie po początkowych oporach pieniądze zostały wypłacone. Ale to jest bardzo trudne. Jeśli twój samochód nadal jest w dobrym stanie, lepiej niech ktoś to potwierdzi, wówczas zazwyczaj udaje się to załatwić!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata