Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Małe WL z warrantami na akcje CALL dla biegaczy narciarskich.

Napisany przez Karat
Stworzyłem małą listę obserwowanych długoterminowych opcji call. Wybrałem po 2 opcje call dla 4 akcji ze SMI. Novartis Zürich FS UBS ABB Termin wygaśnięcia opcji to między 31.12.2008 a 2012. Na tej samej liście znajdują się również wymienione akcje. Dzięki temu mogę od razu zobaczyć, jak zmieniają się opcje call względem akcji. Według symulatora, przy długoterminowych opcjach call nie można zrobić dużego zysku, chyba że coś bardzo szybko pójdzie we właściwym kierunku. Kto ma tu już doświadczenie? Na co szczególnie zwracać uwagę? Karat

Napisany przez ADMCI4
Sali Karat Zgodziłem się z długoterminowym inwestorem na Zurich, inne miałbym zabezpieczone akcjami, jeśli w ogóle. Należy zwrócić uwagę przede wszystkim na premię i dźwignię. Czasem lepiej wybrać głęboki strike i nie zbyt dużą dźwignię, aby zapewnić większe bezpieczeństwo. Jak zawsze w przypadku instrumentów pochodnych, należy również zwrócić uwagę na psychikę. Kupując opcje call na długi okres, lepiej ich nie sprzedawać od razu po pierwszym wzroście, ale trzymać jak najdłużej. Moje ulubione długoterminowe pozycje: ZURHL CIBDL (handlowalny w zakresie 80-85) CSGKL CSGWL Pamiętaj również o dywidendzie przy obliczeniach... Miałbyś ją jako dodatkowy zysk przy inwestowaniu w akcje... Pozdrowienia Cupra

Napisany przez kandinski
Cześć Karat dlaczego długoterminowe waranty? Długoterminowo nie byłoby to przecież strategią wartościową ani dywidendową, a te działają z akcjami... Waranty powinny być aktywnie obserwowane i nie powinny być wybierane zbyt długo (około 1 roku), chyba że planujesz kupić tytuł w 2008 roku, ale długoterminowe prognozy nie są łatwe nawet w przypadku cyberkrachu. Moje zdanie... Włożyłem sobie do portfela akcje torow, adehe i csghi, które są obecnie dostępne tanio, i zamierzam je sprzedać około 3-4 miesiące przed wygaśnięciem. ( Oczywiście z zyskiem 8) )

Napisany przez 2cybercrash
Dwa przykłady pokazujące, że długoterminowe opcje call mogą zostać spalone to Intel i General Electric. Akcje są nadal na plusie i przynajmniej wypłacają mały dywidend.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata