Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Rachunki po zakupie domu.

Napisany przez ADMCI4
Jesteśmy na progu zakupu naszego pierwszego domu i nie do końca wiemy, co nas czeka. Kiedy finansowanie zostanie załatwione w banku i wszystko zostanie uregulowane u notariusza, jakie będą następne kroki? Jakie rachunki będą na nas spadać i w jakiej kolejności będą musiały zostać opłacone? Czy bank przekaże nam pieniądze, które my potem przekażemy dalej, czy też bank sam dokona tej transakcji? Wolałbym nie mieć na koncie oszczędnościowym ponad 200 000 euro. Być może osoby, które niedawno kupiły Dom, mogą się podzielić swoimi doświadczeniami...

Re: Rachunki po zakupie domu.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Kasper77, Cena zakupu zostaje przelana bezpośrednio na konto sprzedawcy po terminie zapadalności ceny zakupu przez notariusza, rzadko korzysta się jeszcze z konta powierniczego notariusza! Ponieważ nie wiem, czy zastosowali Państwo kapitał własny, niestety nie mogę nic powiedzieć na temat porównania kosztów ubocznych. Zazwyczaj klient musi najpierw wykorzystać swój kapitał własny, najpierw należy zapłacić podatek od nabycia nieruchomości, opłatę notarialną oraz jeśli istnieje, prowizję dla pośrednika. Wydatek jest pokrywany z kapitału własnego lub za pomocą tzw. zleceń płatniczych przez bank. Ponownie istnieje możliwość bezpośredniej płatności lub najpierw na Państwa konto, a następnie samodzielna płatność odpowiednim odbiorcom. Jestem ciekaw/a, kto i gdzie udzielał/a Państwu finansowania, ponieważ moi klienci są szczegółowo informowani o tym najpóźniej przy zawieraniu umowy!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata