Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Znajdź odpowiednią firmę kredytową w Szwajcarii.

Napisany przez Torbin
Cześć! Chciałbym zapytać, jak najlepiej znaleźć odpowiednią szwajcarską instytucję kredytową (aby legalnie móc tam ulokować pieniądze). W internecie panuje ogrom nadmiaru informacji na ten temat (bez doświadczenia trudno jest dokonać wyboru). Pozdrowienia, Torbin

Napisany przez 2Escorpio
Nie możemy ci na to pytanie odpowiedzieć, ponieważ zależy to od wysokości kwoty oraz preferencji dotyczących konta, takich jak na przykład karta kredytowa itp. Oprocentowanie również różni się w zależności od banku i kwoty.

Napisany przez Torbin
Escorpio pisze: To nie można jednoznacznie odpowiedzieć, ponieważ zależy to od kwoty oraz wymagań dotyczących konta, takich jak karta kredytowa itp. Oprocentowanie jest również różne w każdym banku i dla każdej kwoty.
Cześć! Chciałbym dodać jeszcze kilka informacji: - Kwota to spadek w wysokości 50 tys. euro. - Karta kredytowa nie jest konieczna, ponieważ pieniądze chcę po prostu tam przechowywać i użyć ich najwcześniej po ukończeniu studiów @ Oprocentowanie: Powiedziano mi, że pieniądze przechowywane w szwajcarskich bankach będą oprocentowane dopiero w Niemczech (lub tylko dochód z nich), gdy zostaną użyte w Niemczech lub przeniesione do Niemiec. Czy to prawda? W przeciwnym razie, oczywiście chciałbym, aby oprocentowanie było jak najwyższe (ale myślę, że tego chciałby każdy..). Jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji, proszę śmiało pytać. Pozdrawiam, Torbin

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata