Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Ile kosztuje płatność kartą kredytową naprawdę?

Napisany przez ADMCI4
Miłego dnia. Ostatnio coraz częściej korzystam z karty kredytowej, co jest bardzo wygodne i dodatkowo darmowe dla mnie. Jednak organizacje kart kredytowych muszą jakoś zarabiać. Kto musi płacić opłaty i jak wysokie one są? W końcu to wydaje się być obowiązkiem firm, w których płacisz kartą kredytową, wobec organizacji kart. Jednakże, ponieważ nadal wydaje się to opłacalne dla firm, chciałbym wiedzieć, jakie opłaty są faktycznie związane z korzystaniem z karty do płatności. Pozdrawiam

Napisany przez ProperSoul
Cześć, Nie mogę ci dokładnie powiedzieć, ale wspomniano już kilka razy, że American Express spowodował spore straty w biznesie. Na niektórych stacjach benzynowych w okolicy jest jasno powiedziane na drzwiach, że nie akceptują płatności kartami kredytowymi ze względu na wysokie opłaty. Myślę, że jeśli detaliczny handel nadal oferuje płatność kartą kredytową, to opłaty są jakoś wliczone w ceny sprzedaży. Trudno mi sobie to inaczej wyobrazić... Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
To całkowicie zmienny i zależy od tego, gdzie handlowiec obsługuje klienta... czyli przez jaką bank obsługuje wszystkie płatności kartami. Średnio opłata za kartę EC wynosi 0,37% kwoty... za Visa/Mastercard 2,6%, American Express 4,8%, Diners 4,6%, a nie znam stawek dla JCB i Discovery. Procenty odnoszą się do Niemiec... we Francji na przykład opłata za transakcje kartą Visa/Mastercard wynosi poniżej 1%, co powoduje, że w innych krajach akceptuje się znacznie więcej kart kredytowych niż w Niemczech.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata