Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Co oznacza pojęcie Scoring w kontekście kredytów?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, Ostatnio kilkakrotnie spotkałem się z terminem Scoring w kontekście udzielania kredytów. Jednak kiedy w zeszłym roku składałem wniosek o kredyt i został on udzielony, to ten termin mi nie był znany. O co dokładnie chodzi z tym Scoringiem? Czy ma to związek z zdolnością kredytową wnioskodawcy? Jeśli tak, jak ważny jest ten scoring dla banków? Jak się składa ten scoring i jak kredytobiorca może uzyskać dostęp do tych danych? Nie chcę w końcu, żeby jakieś informacje o mnie wyszły na jaw, których sam nie znam. Pozdrowienia, Alberto

Re: Co oznacza pojęcie Scoring w kontekście kredytów?

Napisany przez ADMCI4
Scoring jest oceną w skali od zera do stu. Zero oznacza, że kredyt z dużym prawdopodobieństwem nie zostanie spłacony, a sto oznacza dokładnie odwrotność. W skrócie, im wyższe jest scoring, tym łatwiej otrzymać kredyt. Ocenę tę tworzą wcześniejsze zachowanie kredytobiorcy, jego otoczenie i zdolność kredytowa. Jeśli na przykład mieszkasz w osiedlu dla uchodźców, twój scoring jest już gorszy niż w luksusowej dzielnicy. Swoją ocenę dowiadujesz się raz w roku za darmo, tak samo jak Twoje informacje w Schufa. Poza tym krąży wiele danych o Tobie, których nie znasz, niestety.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata