Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Czy banki i firmy kart kredytowych są ze sobą powiązane?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Bernie, Kilka lat temu miałem duże kłopoty finansowe i miałem też problemy z moim kontem i bankiem. Od dwóch lat mam jednak nowe konto i prowadzę je odpowiednio. Bardzo rzadko zdarza się zwrot przelewu. Kiedy niedawno ubiegałem się o kartę kredytową w znanej firmie, wniosek został odrzucony. Czy możliwe jest, że firma kart kredytowych ma dostęp do starych danych bankowych i dlatego odmówiła mi karty? Czy mam jeszcze inne możliwości, aby uzyskać kartę kredytową? Pozdrowienia, Bernie

Napisany przez degere
Cześć, banki nie są bezpośrednio ze sobą połączone. Istnieje centralne biuro informacji kredytowej SCHUFA, do którego każdy bank członkowski (a jest ich większość) przesyła zarówno pozytywne, jak i negatywne dane - patrz również: Schufa ? Wikipedia . Gdy teraz ubiegniesz się o kredyt lub kartę kredytową, firma sprawdzi tam zgromadzone dane. Jeśli znajdą się tam informacje o braku zdolności kredytowej, sytuacja może być zła... Jeśli jesteś zainteresowany/a treścią, możesz poprosić o informacje dotyczące Twoich wpisów: https://www.meineschufa.de/...1_3&via=teaser

Napisany przez degere
O tak - porozmawiaj otwarcie z Twoim bankiem domowym na ten temat. Być może dadzą Ci kartę kredytową z niskim limitem (500€ lub 1.000€). W ten sposób przynajmniej będziesz mógł korzystać z zalet tej karty.

Napisany przez 2Escorpio
To, co pisze Degere, jest prawdziwe.Możesz spróbować tutaj złożyć wniosek o bezpłatną kartę Mastercard... powinni być bardziej pobłażliwi wobec Twojej historii w SCHUFA... jednak może się zdarzyć, że w pierwszym miesiącu będziesz mieć limit tylko 50 euro... gdy zapłacisz pierwszy raz, limit zostanie zwiększony do 300 euro... po kolejnej płatności wzrośnie do 1000 euro itd.Bezpłatna karta MasterCard Gold - www.gebuhrenfrei.com

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata