Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy kredyt hipoteczny jest zasadniczo możliwy tylko dla kilku osób?

Napisany przez ADMCI4
Cześć drodzy użytkownicy forum! Chciałbym zadać pytanie dotyczące możliwej finansowania nieruchomości. Po pierwsze: chciałbym mieć własność w przyszłości. Ponieważ jestem jeszcze stosunkowo młody i nie wiem, jak będzie się rozwijać moja sytuacja osobista w ciągu następnych lat, nie mogę być pewien, czy ta własność będzie należeć do mnie i partnera. Dlatego już teraz chciałbym dowiedzieć się, czy można otrzymać finansowanie nieruchomości samemu, czy też muszą być zaangażowane przynajmniej dwie osoby. Pozdrowienia, Parisien

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Parisien, jeśli na podstawie swoich dochodów i uwzględnionych ryczałtów na gospodarstwo domowe oraz ewentualnych obciążeń z kredytów lub podobnych kosztów jesteś w stanie sobie na to pozwolić, to oczywiście możesz być jedynym kredytobiorcą!

Napisany przez Guenter_F
Każda pełnosprawna osoba w tym kraju może zawrzeć umowę kredytową. Podstawą do tego jest uregulowane w Kodeksie cywilnym.
Oczywiście, zgodnie z tym przepisem, możesz samodzielnie podjąć takie finansowanie nieruchomości. Obciążenie (rata kredytu) musi jednak pasować do Twojej sytuacji finansowej, a pożyczka musi być odpowiednio zabezpieczona (zazwyczaj poprzez ustanowienie hipoteki).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata