Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy oferty kredytów hipotecznych online są wiążące?

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Mając na uwadze fakt, że chcę, a właściwie chcemy, kupić Dom, aktualnie sprawdzamy warunki oferowane przez różne banki. Uważam, że jest to bardzo czasochłonne, chodzić do każdego banku, umawiać się na spotkanie doradcze i wielokrotnie przedstawiać swoje potrzeby. Dlatego rzeczywiście bardzo mi odpowiada to, że w internecie można znaleźć warunki kredytów hipotecznych i obliczyć je adekwatnie do swoich potrzeb. Jednak nie jestem pewien, czy te obliczenia są rzeczywiście użyteczne, czy też okaże się, że nie są wiążące. Kto może mi w tym pomóc? Dziękuję. Pozdrowienia.

Napisany przez degere
Cześć łakomcuchu, szukanie informacji w internecie jest dobrym startem, aby zdobyć poczucie dotyczące oprocentowania, rat itp. Niemniej jednak poleciłbym skorzystanie z usług pośrednika, który ma dostęp do większości banków. Porównywanie ofert finansowania jest trudne, ponieważ jest to bardzo złożony temat. Dlatego może się zdarzyć, że macie najlepszą stopę procentową, ale nie korzystacie z programów pomocowych (np. KfW). Ponadto warto skonsultować się w sprawie okresów oprocentowania (5, 10 lub 20 lat) - możliwe jest również połączenie różnych okresów, które powinny być dopasowane do Waszej sytuacji osobistej. Pozdrowienia, Jan W.

Napisany przez timbo012
hallo, uważam również, że kredyty online są znacznie łatwiejsze i wygodniejsze do uzyskania. Mieliśmy nasz kredyt na finansowanie budowy stąd możesz zerknąć i się dowiedzieć... pozdrowienia

Napisany przez degere
Sugestia od Timoba to sposób, gdy nie otrzymuje się pieniędzy od renomowanych instytutów, albo gdy ma się już negatywne wpisy w Schufie - niemniej jednak dostawca jest znacznie droższy. Lepszy jest na pewno DiBa itp. - oferują one bardzo korzystne warunki. Moja rada: zawsze warto się poradzić (w końcu można jeszcze złożyć wniosek przez internet...).

Napisany przez ADMCI4
degere pisze: Porada od Timob to sposób, gdy nie dostaje się pieniędzy w renomowanych instytucjach finansowych lub gdy ma się już negatywne wpisy w Schufa - niemniej jednak dostawca jest znacznie droższy. Lepszym rozwiązaniem są z pewnością DiBa itp. - oferują one bardzo korzystne warunki. Moja rada: warto się jednak poradzić (a potem zawsze można zawrzeć umowę przez Internet...).
Zgadzam się z Degere. Jest o wiele drożej: Cytat z www.bon-kredit.de * Przykład Bon-Kredit: Stopa oprocentowania od 4,23% (zależna od zdolności kredytowej) stała na cały okres kredytowania, Roczna stopa oprocentowania: 4,35% - 10,95%, Kwota kredytu netto: 50 000 - 300 000 euro, Okres spłaty: 60 - 120 miesięcy Na początku tygodnia przeczytałem, że średnie oprocentowanie kredytów hipotecznych obecnie wynosi 3,29%

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata