Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy za granicą można wypłacić gotówkę kartą kredytową w okienku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, nastał znowu czas podróży, a ja chciałbym spędzić trzy tygodnie w Hiszpanii z moją dziewczyną, w krainie mistrzów świata.... Dla pewności zabieram swoją kartę Visa, aby mieć drugie źródło finansowania. Ważne dla mnie jest więc dowiedzieć się, czy w Hiszpanii mogę wypłacać gotówkę również w bankomacie z kartą Visa. W Niemczech jest to możliwe tylko przy użyciu bankomatu, ale nie mam nawet PIN-u do mojej karty kredytowej i wyjazd mam zaplanowany za dwa tygodnie. Czy to możliwe? Hanno

Napisany przez degere
Cześć Hanno, tak - jest to możliwe bez problemu - jednak nie w każdym banku wiejskim... Kosztuje to jednak opłaty (chyba 3%). Trochę taniej jest wypłacić gotówkę z bankomatu kartą debetową - to działa praktycznie wszędzie. Spróbuj więc najpierw z kartą debetową, a potem udaj się do banku z VISĄ. Udanej podróży!

Napisany przez 2Escorpio
W Niemczech też można wypłacić gotówkę kartą kredytową na okienku (np. Citibank teraz Targobank). Procenty podane przez Deg. nie do końca się zgadzają... to jest minimum 5% i więcej. Jeśli nie masz PIN-u do swojej karty kredytowej... to w 99% karta nie jest uprawniona do wypłat gotówki... dlatego wypłata w banku również nie jest możliwa. 2 tygodnie wystarczą w zupełności, aby otrzymać PIN do karty. Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata