Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Płacenie rachunków innych osobami za pomocą własnej karty kredytowej.

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym zarezerwować urlop dla siebie, mojej rodziny oraz teściów i opłacić zarówno podróż pociągiem, jak i rezerwację hotelu moją kartą kredytową. Jednak przyjaciel powiedział mi kiedyś, że nie można dokonywać rezerwacji na cudze nazwiska za pomocą swojej karty kredytowej. Czy to prawda? Czy mogę także opłacić faktury na czyjeś nazwisko moją kartą kredytową?

Napisany przez degere
Cześć DaVinci, r n r n W zasadzie możesz płacić wszystko kartą kredytową. Odbiorca płatnościowi nie ma znaczenia, kto i jak płaci. W przypadku biletów na pociąg koniecznie powinieneś wybrać opcję wysyłki kart, ponieważ przy druku własnym konieczne jest okazanie karty kredytowej.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć DaVinci, ogólnie rzecz biorąc, możesz płacić swoją kartą kredytową za wszystko. Dla odbiorcy płatności nie ma znaczenia, kto i czym płaci. Jednak w przypadku biletu kolejowego zaleca się wysłanie kart, ponieważ w przypadku wersji do wydruku konieczne jest okazanie karty kredytowej. Można także wybrać inną kartę do identyfikacji w przypadku biletu kolejowego, np. kartę Bahncard, kartę EC... dowód tożsamości itp... można to podać podczas rezerwacji. Przy rezerwacji biletów za pomocą kasy lub automatów nie trzeba się legitymować i można płacić każdą kartą. Rezerwowanie hotelu jest trudne, ponieważ trzeba okazać kartę... jeśli jednak opłacisz hotel od razu, jest to możliwe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata