Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jak długo trwa decyzja o finansowaniu nieruchomości?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, W ogóle nie wiem, jak wszystko ma działać w ustalonym czasie. Znaleźliśmy Dom, który chcielibyśmy kupić. Oczywiście nie jesteśmy w stanie zapłacić gotówką i będziemy musieli skorzystać z finansowania. Zanim jednak będziemy mogli zobowiązać się do zakupu sprzedawcy, musimy najpierw otrzymać potwierdzenie od banku. Nie możemy jednak udać się do pierwszego lepszego banku, musimy najpierw porównać różne oferty. Kiedy już się zdecydujemy, to również bank musi podjąć decyzję. Wszystko to zajmuje czas. Jak długo trwa, zanim bank podejmie decyzję i będziemy mogli zobowiązać się do zakupu sprzedawcy? Pozdrawiam, Hirschli

Napisany przez Gutingia
Cześć Hirschli, Problem ten dotyczy zazwyczaj każdego. Kto postawiłby na stół 300 000 EUR? Zazwyczaj można zarezerwować obiekt, następnie spokojnie złożyć wszystkie dokumenty w banku. Oczywiście warto mieć ogólny pogląd, czy finansowanie w ogóle jest możliwe... ale zazwyczaj można to łatwo oszacować. W naszym banku decyzja trwała tydzień. Jednakże są także banki i kasy oszczędnościowe, gdzie decyzja może zająć nawet do 3 tygodni :-( Warto zapytać wcześniej. Możesz zaproponować sprzedawcy niewielką zaliczkę w wysokości 500 EUR, którą będzie musiał zwrócić tylko w przypadku odrzucenia przez bank (to dostaje się na piśmie), lub którą może zatrzymać w przypadku rezygnacji z zakupu, nawet jeśli bank byłby skłonny sfinansować... zdarza się taka sytuacja, co naturalnie byłoby niefajne dla sprzedawcy. Pozdrowienia Gutingia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Gutingia, każdemu sprzedawcy powinno być jasne, że po złożeniu deklaracji zamiaru zakupu muszą zostać wydane dokumenty dotyczące zabezpieczenia kredytowego. Są one niezbędne do uzyskania decyzji kredytowej. Jeśli sprzedawca je wyda, to zrozumiałe będzie, że minie kilka dni, zanim decyzja kredytowa będzie gotowa! Mogę tylko polecić skontaktowanie się z niezależnym pośrednikiem finansowym. Ten porównuje ze sobą banki, opracowuje wspólnie z Państwem najlepszy dostosowany do ich potrzeb koncepcję finansowania i składa wniosek o udzielenie pożyczki! Ponadto opiekuje się nimi w pełni podczas fazy realizacji. Za to nie płacą opłat! Chętnie mogą się Państwo do mnie zgłosić mailowo lub prywatną wiadomością tutaj, wówczas mogę im wyjaśnić więcej szczegółów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata