Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy istnieje dopłata przy płatności kartą kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Dotychczas zawsze unikałem korzystania z karty kredytowej i naprawdę nie była mi ona potrzebna. W jakiś sposób moja żona jednak mnie przekonała i wymieniała wszystkie zalety, jakie karta kredytowa niesie podczas podróży. Zastanawiam się tylko cały czas, gdzie jest haczyk, gdy płacę kartą kredytową. Jeśli używam jej w kraju i za granicą, jakie koszty mnie czekają? Czy na przykład płacąc kartą istnieje dodatkowa opłata od ceny zakupu, aby sklepy pokryły swoje koszty w ten sposób? Pozdrowienia, Zimmermann

Re: Czy istnieje dopłata przy płatności kartą kredytową?

Napisany przez 2Escorpio
Płatność kartą kredytową w euro jest bezpłatna na całym świecie... więc jeśli zarezerwujesz hotel w Nowym Jorku i rachunek będzie w euro (wielu to robi, jeśli się zapyta), to jest bezpłatne. To samo dotyczy oczywiście wszystkich krajów, w których euro jest oficjalną walutą. Płatności w obcych walutach zazwyczaj kosztują 1-2% wartości transakcji (realistycznie). Nie będziesz miał żadnych dodatkowych kosztów za kartę, oprócz rocznych opłat (jeśli karta jest płatna)... Koszty transakcji zawsze i automatycznie pokrywa sprzedawca. I tak, twoja żona ma rację (ech, te kobiety)... karta kredytowa jest bardzo pomocna podczas podróży.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata