Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak mogę obniżyć koszty mojego ubezpieczenia samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór. Mam samochód od ponad 20 lat i oczywiście muszę płacić ubezpieczenie OC. Jest to dość drogie i mam wrażenie, że nigdy nie stanie się dla mnie naprawdę tanie, bez względu na to, jak bardzo spadają moje zniżki. To prawdopodobnie bardzo subiektywne... Dlatego bardzo mnie interesuje, co mogę zrobić, aby ubezpieczenie stało się tańsze. Nie może być prawdą, że po ponad 20 latach nadal płacę ponad 500 euro rocznie za Citroena Xantia. Macie jakieś pomysły?

Napisany przez ProperSoul
Witaj, czy kiedykolwiek porównywałeś oferty online? Czy użyłeś któregoś z kalkulatorów porównawczych, wprowadzając swoje dane? To najprostszy sposób, aby sprawdzić, czy płacisz za dużo. Mój ulubiony kalkulator porównawczy to 321versicherung.de. Mam nadzieję, że udało mi się nieco pomóc. Pozdrowienia

Napisany przez Nathascha Siewe
Jaśnie polecam Ci check24.de, ja także znalazłem tam świetne oferty, ale zastanawiam się, czy warto skorzystać z opcji online. Pozdrawiam, Natha

Napisany przez fugger77
A więc jest bardzo zalecane, aby regularnie porównywać oferty ubezpieczeń samochodowych co 2-3 lata lub rocznie... Jednakże trzeba tu też dobrze przyjrzeć się... stawki różnią się tutaj, jak i w innych obszarach życia... całkiem dobrze jest mieć ubezpieczenie bezpośrednie, na przykład w Cosmos direkt... oczywiście, tutaj przydatne są porównywarki... uważam, że ta na stronie Versicherung-finanzen24.de jest bardzo dobra, tutaj szybko możesz porównać, obliczyć i złożyć wniosek o specjalne warunki... skorzystałem z tego wszystkiego i działa świetnie. pozdrowienia

Napisany przez Mike Spezi
Cześć, 500 euro uważam za dość dużo. Ale bez bliższych informacji nie można tego tutaj ocenić. Aby przedstawić tutaj ofertę porównawczą, potrzebne są wszystkie dane. (klasa SF, numer TYP / HSL, przebieg, grupa kierowców, stawka / zakres, rok produkcji, itp.) Pozdrawiam Mike

Napisany przez neugierig
W internecie istnieje nieskończona ilość porównywarek ubezpieczeń samochodowych, również na mojej stronie . Niemniej jednak nie można zapominać, że ubezpieczenia samochodowe należą do jednych z najbardziej skomplikowanych stawek w branży ubezpieczeniowej. Mam tu szczególnie na myśli różne możliwości specjalnych klasyfikacji, często do 50%, które oferują niektóre towarzystwa, większość jednak nie. Jest to szczególnie interesujące, gdy posiada się kilka pojazdów. Różnice w zakresie świadczeń również nie powinny być lekceważone. Największym ryzykiem jednak jest to, że amatorzy wpisują coś w formularzu bez dokładnego poznania konsekwencji. Towarzystwa zazwyczaj sprawdzają coś takiego dopiero w przypadku szkody, a potem może być przykry przebudzenie. Polecam szukać dobrego pośrednika ubezpieczeniowego. Podkreślam, dobrego. Niestety są koledzy, którzy nie przejawiają zbyt dużego entuzjazmu w sprawach ubezpieczeń samochodowych, ponieważ tam nie ma za co zarobić. Jeśli masz wrażenie, że tak jest, to nie umieraj z zawału, tylko szukaj innego. Na pewno warto. Ponieważ te pytania pojawiają się bardzo często, akurat piszę e-book na temat ubezpieczeń samochodowych. Niestety jeszcze nie jest gotowy. Ale na pewno zawierać będzie wiele porad, które nie są tak często publikowane. Będzie można go pobrać za darmo z mojej strony, gdy już będzie gotowy . Jednak mam zamiar dokończyć go do 31.10.2010. Może to ci już pomoże. Pozdrawiam, frank ____________________________ Wskazówki ubezpieczniowe 1A

Napisany przez Gerd
Cześć Tak, tak. Kochane porównywarki. Co właściwie porównaliśmy tutaj. Tylko garstkę ubezpieczeń. Zrobiłem sobie żart i porównałem. Chociaż jeden kalkulator wymienił moje ubezpieczenie, to jednak nie pojawiło się w porównaniu? Wszystkie oferowane stawki, które dorównują temu, co mam, są średnio o 20% droższe. To już naprawdę zadziwiające.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata