Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Gdzie nie można płacić kartą kredytową?

Napisany przez ADMCI4
Hej wszystkim........ Mam czas na podróżowanie po świecie z moją dziewczyną od sierpnia do listopada. Ponieważ jeszcze nie wiemy dokładnie, gdzie nas to zaprowadzi i jak długo będziemy w drodze, chcielibyśmy zabrać ze sobą niewiele gotówki i za to nasze karty kredytowe.... Podczas planowania podróży ważne dla nas jest dowiedzenie się, czy istnieją kraje, w których w zasadzie nie można płacić kartą kredytową. Wtedy możemy się na to przygotować i ewentualnie wcześniej zabezpieczyć się gotówką..... Pozdrawiam Milan

Napisany przez 2Escorpio
Znane są mi tylko Korea Północna... ale wiem, że istnieją kraje, w których nie akceptuje się na przykład kart Visa, a jedynie Mastercard, albo na odwrót. W niektórych krajach prawie niemożliwe jest płacenie kartą... ale zawsze są dostępne bankomaty (z wyjątkiem Korei Północnej), z których można wypłacać środki przy użyciu karty kredytowej. Na Amexie nie polegałbym zbytnio.

Napisany przez Doso
Zawsze warto mieć pewną ilość gotówki przy sobie, nawet jeśli tylko po to, aby móc zapłacić za bułki u piekarza...

Napisany przez 2Escorpio
Zawsze powinno się mieć pewną ilość gotówki przy sobie, nawet jeśli tylko po to, aby móc zapłacić za bułki u piekarza... Bez komentarza *czerwienię się*

Napisany przez deblin
Podjęcie gotówki powinno być możliwe bez problemu: raczej problemem może być to, że konkretna karta (Visa lub MASTERCARD) nie umożliwia bezpłatnego wypłacenia gotówki z tego konkretnego bankomatu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata