Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Dana Corp.

Napisany przez ADMCI4
W Dana Corp. można obecnie dobrze spekulować, idealne dla Day Traderów. 10 do 30% dziennie, zazwyczaj w dół. Shorty na pewno działają. Dużym zainteresowaniem jest, ile jeszcze ma firma pieniędzy? Kilka miesięcy temu było to 700 milionów dolarów, ale dostawcy prawdopodobnie zaczną ograniczać dostawy, jak w przypadku Swissaira. Teraz firma celowo nie spłaca odsetek, ponieważ jest w negocjacjach z bankami. Wszystko zostanie wyjaśnione w tym miesiącu - Rozdział 11 lub ratunek. W drugim przypadku kurs się z pewnością podwoi. Coś również dla fanów ex-Calpine! Polecam korzystanie z RealTimeTraders tutaj na portalu giełdowym, aby śledzić kurs, również w przed i po sesji. Aktualny kurs to około $1, na początku roku był $7. Lancelot

Napisany przez richard100
Cześć Lancelot, To wygląda na niezbyt dobrze. Nawet mnie zaczyna niepokoić ta sytuacja. Dzisiaj kurs tego tytułu spadł o ponad 40%. Pozdrowienia, Rich Obligacje Dana Corp. rosną pomimo niezapłaconej wypłaty kuponu Autor: Tom Sullivan, Dow Jones Newswires NOWY JORK -(Dow Jones)- Obligacje śmieciowe Dana Corp. (DCN) zyskały na wartości w czwartek, gdy inwestorzy obstawiali, czy zatargowany dostawca części do samochodów spłaci zaległe odsetki w wysokości 20,8 miliona dolarów w ciągu 30 dni. Firma z Toledo w stanie Ohio nie uiściła w środę płatności na dwa swoje obligacje - 6,5% notowania z wykupem w 2009 roku oraz 7% notowania z wykupem w 2029 roku. Uważana jest za niewypłacalna wobec swoich obligatariuszy i ma 30 dni na uregulowanie tej sytuacji poprzez dokonanie płatności. Cena obligacji zakłada wypłatę odsetek - zazwyczaj trzy punkty, czyli trzy centy od nominalnej wartości obligacji o wysokim oprocentowaniu. Notowania obligacji Dana miały zaległe odsetki z ostatnich sześciu miesięcy przeznaczone do wypłaty dla trustee obligatariuszy, Wilmington Trust, i w środę spadły w obawie o płatności. Jednak obligacje, które już były notowane na poziomie zagrożenia, odzyskały nieco wartości w środę po południu, gdy handlowcy zaczęli kalkulować szanse na ostateczną wypłatę, która obejmowałaby zaległe odsetki. We wczesnych godzinach czwartku notowania 7% obligacji Dana z wykupem w 2029 roku - jednego z obligacji z zaległą płatnością - wzrosły o 3/4 punktu, osiągając 65 3/4 centa od nominalnej wartości, według MarketAxess, elektronicznej usługi handlu obligacjami korporacyjnymi. Drugi instrument, 6,5% notowania z wykupem w 2009 roku, wzrósł o 1/4, osiągając 66 3/4. Notowania akcji Dana w ostatnich transakcjach spadły o 43 centy, czyli o 23,24%, do $1,42 za akcję. Brak płatności występuje w trakcie znaczących trudności finansowych firmy. W styczniu Dana poinformowała, że pracuje nad negocjacjami nowych warunków swojego 275-milionowego konta należności oraz 400-milionowej rotacyjnej linii kredytowej. Firma korzystała z linii bankowych do finansowania potrzeb kapitałowych. Wall Street Journal informował, że Dana zatrudniła firmę restrukturyzacyjną Miller Buckfire & Co. i współpracuje z inną firmą specjalizującą się w restrukturyzacji, AlixPartners. W poniedziałek Dana wyznaczyła deadline na rozwiązanie swoich problemów finansowych w ciągu dwóch tygodni, podczas gdy nadal prowadzi rozmowy z kredytodawcami i bankami. Na koniec trzeciego kwartału Dana posiadała 700 milionów dolarów gotówki - najnowsza dostępna liczba. Dana ma kolejne dwie wypłaty kuponów na 15 marca, na swoje 6,5% notowania z wykupem w 2008 roku oraz 7% notowania z wykupem w 2028 roku. Te płatności sumują się do 10,7 miliona dolarów. -Autor: Tom Sullivan, Dow Jones Newswires, 201 938-2048; tom.g.sullivan@dowjones.com (Simona Covel wniosła wkład w niniejsze zgłoszenie) (KONIEC) Dow Jones Newswires

Napisany przez ADMCI4
Rich pisze: To wygląda złowrogo. Dzisiaj tytuł traci ponad 40%. Tytuł traci 40%, ponieważ wygląda to złowrogo, a wygląda to złowrogo, ponieważ tytuł traci 40%. Wszyscy analitycy muszą zaklasyfikować tytuł jako sprzedaż, ponieważ istnieje ryzyko upadłości. Wczoraj wielu inwestorów chciało pozbyć się tytułu za wszelką cenę. Czy panika minęła, zobaczymy dzisiaj. Dana nie zapłaciła swoich odsetek, ponieważ trwają negocjacje z instytucjami finansowymi, nie dlatego, że nie ma pieniędzy. Tak wszyscy uważają. Obroty są ciągle zadowalające, ale firma nie była w stanie zrealizować koniecznych obniżek kosztów. Chodzi o zrekompensowanie wyższych cen stali i energii. Ostatnio duży klient GM i Ford ogłosili niższe poziomy działalności. Dlatego Dana rozpoczęła proces zamykania kilku miejsc produkcyjnych. Ale to zajmie czas. Teraz pytanie brzmi, czy banki chcą się zaangażować, czy wolą zanotować duże odpisy z tytułu pożyczek. Nie wiem, co zrobią dostawcy Danii, czy też chcą przerwać współpracę i zrezygnować z zamówień. Postawiłem duże nadzieje na rozsądne porozumienie z wierzycielami. Teraz mogę tylko mieć nadzieję. Lancelot

Cześć Lancelot, Życzę Ci powodzenia. Kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa, albo kto się nie odważy do niczego nie dojdzie.. itd. itd. Po prostu nie jestem bardzo skory do podejmowania ryzyka i za tym stoję. :wink: Codzienność na giełdzie już mnie wystarczająco stresuje.... :cry: Pozdrowienia Rich

To znalazłem dziś podczas przeglądania Yahoo.... To były czasy. :cry: Pozdrowienia, Rich https://www.presseportal.de/story_rss.htx?nr=220120

Napisany przez ADMCI4
Pomoc! Pilnie poszukuję adresu strony internetowej lub bloga dotyczącego Dana Corp. Muszę wiedzieć, co się teraz dzieje - kurs wzrasta szaleńczo przy dużym wolumenie, od dnia kiedy Dana ogłosiła upadłość w ramach Chapter 11. Na wszystkich stronach internetowych piszą, że akcje nie powinny mieć wartości. Wygląda na to, że to nie jest prawda. Już sprzedałem trzy najtańsze transze z zyskiem, ale w rzeczywistości za nisko, bo nie wierzyłem, że kurs tak szybko wzrośnie. Dla mnie staje się krytyczne mieć pojęcie, gdzie kurs się zatrzyma, albo jak będzie wyglądać przydział nowych akcji dla obecnych akcjonariuszy. Co się dzieje z wartością zagranicznych spółek zależnych, które nie mają problemów finansowych? Tak naprawdę, Dana jest zasadniczo zdrowa, to tylko pojawił się problem płynności finansowej. Można przypuszczać, że wierzyciele specjalnie naciskali na Chapter 11, aby mogli podzielić między sobą niemal całą ucztę. Jak daleko pozwoli na to sędzia? Kto zabierze głos w imieniu akcjonariuszy? Oficjalnie, co miesiąc publikowany jest status procesu Chapter 11, ale na pozór pewni ludzie kupują całą pulę akcji, bo są dobrze poinformowani. To naprawdę obrzydliwe! Lancelot

Napisany przez beta
https://www.wallstreet-online.de/ws/community/board/threadpages.php?&tid=1043453&fid=53&k=dana&timeframe=-30 ?

Napisany przez ADMCI4
@Beta. Dziękuję, wszystko przeczytane. Wydaje się, że jeszcze za wcześnie, aby konkretne informacje o mnie wyciekły. Pozostaje pytanie, co wiedzą ostatni kupujący. Dziś zostało kupionych 22 mln akcji, po 14 mln wczoraj, spośród łącznej liczby akcji wynoszącej 150 mln. 22 mln dzisiaj kosztowało 40 mln dolarów. Daytraderzy? Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Ojej, gdzie jeszcze można je wymieniać? Dodałem Danę do mojej listy życzeń, ale od dni nie pojawia się tam nic.

Napisany przez ADMCI4
Na NYSE DCN został wycofany z notowań, obecnie handel został wstrzymany. Po złożeniu wniosku o upadłość w ramach rozdziału 11, handel kontynuowano w segmencie pozagiełdowym. Nazwa: DCNAQ na amerykańskiej giełdzie USA-OTCBB. Uwaga: UBS-Quotes pokazuje handel na żywo w trybie czasu rzeczywistego, ale tylko na wykresie, nie w statystykach. Ważne: Prawdopodobnie udział krótkoterminowej spekulacji jest wysoki. Wielkości transakcji są zróżnicowane, od kilkuset do 10000 sztuk i więcej. Ogólnie rzecz biorąc, wolumen jest niewiarygodnie duży. Według plotek profesjonaliści zbudowali duże pozycje. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
dziękuję, panie

Napisany przez ADMCI4
Jazda przez dolinę fal unosząca nas w górę, jak długo?

Napisany przez ADMCI4
Po małym załamaniu dzisiaj znowu + 25%! Czy to ostatnie drgawki, czy dzieje się tu coś pozytywnego?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata