Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Maksymalna wysokość opłat za niedopowiedzoną płatność.

Napisany przez ADMCI4
Cześć użytkownicy forum! Właściwie jestem prawie oburzony tym bezczelnością, ale nie wiem dobrze, czy mogę cokolwiek z tym zrobić. Wykonałem zakupy w Ikei i zapłaciłem kartą Ikea Family. Zgodnie z umową, co miesiąc ma mi być pobierane 50 euro. Niestety, w momencie obciążenia nie było wystarczających środków na moim koncie i obciążenie zostało zwrócone przez mojego banku. W odpowiedzi otrzymałem list od banku Ikano, że następnym razem z tych 50 euro zostanie potrącone 25 euro opłaty za zwrot obciążenia. To graniczy już z lichwą! Jak wysoka jest maksymalna granica, ile banki mogą zabrać w takim przypadku i co mogę z tym zrobić? Pozdrowienia.

Napisany przez ProperSoul
Cześć, Nie znam górnego limitu dla zwrotów zlecenia zapłaty, ale fakt, że 25 euro jest faktycznie granicą lichwy. Znam jednak inną bank, który pobiera 25 euro za zwrot zlecenia zapłaty: Targobank (poprzednio Citibank). Osobiście radziłbym jak najszybciej opuścić bank pobierający takie horrendalne opłaty. I być może napisać ostrzeżenie na pożegnanie. Istnieje wystarczająco dużo banków, które oferują lepsze warunki, które są albo częścią Cash-Group lub CashPool, albo umożliwiają bezpłatne dostarczenie gotówki za pomocą karty kredytowej. Jeśli faktycznie zdecydujesz się zmienić konto, koniecznie zapoznaj się z tabelą cen i usług i wydrukuj ją. Dobre oferty mają zazwyczaj DKB i ING-DiBa wśród czystych banków internetowych. Dobrym bankiem z (niewielką) siecią oddziałów jest norisbank (patrz tutaj: porównywarka). Ale jak już powiedziałem: Koniecznie sprawdź tabelę cen i usług, zanim podejmiesz decyzję! Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Cześć... banki zazwyczaj pobierają opłatę za zwrotną tantiemę w wysokości od 3 do 7 euro (w zależności od wolumenu transakcji... Ikea zazwyczaj 3 euro) ... wszelkie inne opłaty to prowizje obsługowe itp., które nałożą na ciebie IKEA lub firma windykacyjna IKEA.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata