Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Sprawa wspólnoty mieszkaniowej: Czy wyrok sądu jest krytykowalny?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, ostatnio bardzo zdenerwowałem się na decyzję Sądu Rejonowego w sprawie Wspólnoty Mieszkaniowej - kiedyś spór o uchwałę - prawie tydzień temu. Absolutnie nie jestem w stanie zrozumieć argumentacji wydanej decyzji, ponieważ przebieg rozprawy w ogóle nie był taki. Ostatecznie decyzja ta spowodowała jeszcze większe podziały wśród współwłaścicieli nieruchomości. Doskonale! Zatem prawdopodobieństwo złożenia sprzeciwu przeciwko decyzji staje się coraz mniejsze, ponieważ nie można uzyskać większości poparcia dla takiego wyroku. Większość właścicieli - bez przesady - straciła nawet wiarę w sprawiedliwość! Czy mamy więc wszystko znosić, czy nie można krytykować niemieckich sędziów? Czy sędziowie stoją ponad wymiarem sprawiedliwości?

Re: Sprawa wspólnoty mieszkaniowej: Czy wyrok sądu jest krytykowalny?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Hansie, nie bierz tego tak osobiście, uspokój się chłopie. Ja na twoim miejscu w ogóle nie traktowałbym tych grup ludzi poważnie. Na pewno jest niewielu ludzi, którzy potrafią zrozumieć wyroki sądowe. Przez błędne decyzje coraz więcej sprawców wychodzi lepiej niż rzeczywiste ofiary. I jak tu to zrozumieć? Możesz ewentualnie złożyć apelację do wyższej instancji - ale tylko w przypadku sprzeciwu większości dotkniętych tego dotyczy. Niemniej jednak nie wkładałbym zbyt wiele nadziei w tę irytującą sprawę. Pozdrowienia, Helmut.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata