Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy mogę również sam kupować akcje na giełdzie?

Napisany przez ADMCI4
Chciałbym kupić kilka akcji, które właśnie zaczynają rosnąć. Zanim wartość wzrośnie jeszcze bardziej, co jest do przewidzenia, chciałbym zainwestować. Gdybym teraz poszedł do mojego banku, wiedziałby on dokładnie, ile pieniędzy mam i mogę zainwestować, a poza tym musiałbym zapłacić pewnie jakieś opłaty za zakup. Chciałbym jednak rozliczyć to tak tanio i anonimowo, jak tylko możliwe. Jak to zrobić? Przecież nie mogę samodzielnie pójść na giełdę. Czy mam możliwość kupowania samodzielnie akcji w internecie?

Napisany przez 2Bolitho
Aby się zwięźle wyrazić: Nie sposób obejść banku. Możesz jednak skorzystać z korzystnych online brokerów. Na przykład DAB Bank lub Cortal Consors (i wiele innych - jest wiele porównań w internecie). Wtedy nie wiedzą, ile rezerwy masz w banku i opłaty są stosunkowo niskie. Twój post sugeruje, że jesteś początkujący i masz niewielkie lub żadne doświadczenie. Polecam poszerzenie swojej wiedzy i na początek kupowanie akcji na koncie demonstracyjnym. Wtedy bez ryzyka możesz przetestować, co się może zdarzyć.

Napisany przez Graufell
Pan Bolitho ma całkowitą rację. Kurs akcji nie tylko rośnie, ale także spada. Czasami nawet do granic możliwości. Ponadto rynki są nerwowe i niepewne. Jeśli naprawdę jesteś początkującym, musisz zdobyć specjalistyczną wiedzę zanim zdecydujesz się na wejście na tę śliską parkiet. I nigdy nie biegnij za zyskiem tylko dlatego, że ta czy inna akcja akurat rośnie. A jakie to w ogóle są akcje?

Napisany przez ADMCI4
Kup tę akcję! Najlepszy nieograniczony certyfikat turbo na DAX ISIN DE000CM5V4P5, WKN CM5V4P

Napisany przez Graufell
To nie jest akcja.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata