Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czy jako emeryt można dodatkowo zarabiać?

Napisany przez ADMCI4
Cześć! Mój ojciec jest na emeryturze od prawie roku. Wcześniej pracował jako pracownik techniczny w dużej firmie. Jednak jego wykształcenie to mistrz stolarski. Ponieważ jest w dobrej kondycji zdrowotnej, chciałby od czasu do czasu pomagać w stolarce znajomego. Ponieważ moi rodzice spłacają jeszcze kredyt hipoteczny za Dom, finansowo byłoby to korzystne. Tylko nie jesteśmy pewni, czy będą mu potrącane świadczenia emerytalne, jeśli teraz będzie pracował okazjonalnie. Czy istnieje jakiś limit, podobny do pracy za 400 euro z podatkiem? Pozdrowienia, Bachstelze

Napisany przez neugierig
Cześć Bachstelze, Jaką emeryturę otrzymuje twój ojciec i ile ma lat? Emerytura wiekowa? Pozdrawiam, frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi poradami od insiderów na temat oszczędzania | Popełnić błąd i go nie poprawić - to dopiero nazywam prawdziwym błędem.

Napisany przez Gerd
Cześć, Jeśli twój ojciec pobiera rentę emerytalną od 65. roku życia, nie ma żadnych ograniczeń co do dodatkowych zarobków. Jedynie obciążenie podatkowe jest ważne na końcu. Dla wszystkich innych obowiązuje limit 350 € miesięcznie.

Napisany przez neugierig
To byłoby piękne, gdyby to było takie proste W rzeczywistości różnicuje się znacznie więcej rodzajów emerytur. A dochód z poszczególnych emerytur wygląda następująco: Emerytura wiekowa Emerytura UE Emerytura dla pozostałych spadkobierców Pozdrowienia frank ____________________________ Mój blog | Informacje o ubezpieczeniach z cennymi wskazówkami insiderskim dla oszczędności | Popełnić błąd i go nie poprawić - to dopiero jest prawdziwy błąd.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata