Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: odsetki od wcześniejszej spłaty

Napisany przez loewelisa
Cześć wszystkim! Mam zaciągniętą hipotekę na 15 lat. Po 10 latach mogę wypowiedzieć umowę. Czy muszę mimo to zapłacić odsetki za wcześniejszą spłatę za pozostałe 5 lat? I ile nieruchomości można sprzedać w jakim czasie? Dziękuję za wszystkie opinie. Löwelisa

Napisany przez fvf-makler
Cześć loewelisa, 10 lat po pełnej spłacie, z okresem wypowiedzenia wynoszącym 6 miesięcy, pożyczka może zostać wypowiedziana bez wcześniejszej spłaty. W takim przypadku nie obowiązuje opłata za wcześniejszą spłatę przez pozostały czas. Nawet w przypadku wypowiedzenia przed upływem 10 lat (jeśli to możliwe), zawsze obowiązuje opłata za wcześniejszą spłatę do chwili, w której pożyczka byłaby po raz pierwszy wypowiadalna. Nie rozumiem pytania dotyczącego liczby nieruchomości do sprzedania. Proszę uściślić. Pozdrowienia fvf-makler

Napisany przez loewelisa
Cześć fvf-Makler, dzięki za wyjaśnienie! Chodziło mi o sprzedaż w następującym kontekście: Słyszałem kiedyś, że po zakupie nieruchomości w określonym czasie (10 lat?) nie można sprzedać więcej niż 2, ponieważ urząd skarbowy uważa to za działalność gospodarczą. Czy może to wynikać z tego, że w przypadku ewentualnego zysku ze sprzedaży, tak jak usłyszałem, można odliczyć ewentualne odsetki za przedterminową spłatę tylko wtedy, gdy kupi się coś nowego? Trochę skomplikowane do wytłumaczenia. Mimo to dzięki i pozdrowienia Löwelisa

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata