Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Samotna matka z zasiłkiem Hartz-4 potrzebuje kredytu samochodowego

Napisany przez ADMCI4
Kochani czytelnicy forum, Jestem samotną matką i otrzymuję oprócz wsparcia socjalnego również zasiłek rodzinny i alimenty. Potrzebuję teraz kredytu na samochód! Mam umówione spotkanie w przyszłym tygodniu w moim banku domowym. Jakie są szanse na uzyskanie kredytu samochodowego??? Pozdrowienia Miriam

Napisany przez Nachwuchstalent
Cześć Miriam, Osobiście uważam, że szanse na otrzymanie kredytu od banku są raczej niewielkie, ponieważ banki zazwyczaj nie udzielają kredytów na świadczenia socjalne takie jak Hartz IV czy świadczenia rodzinne. Moja rada dla Ciebie to spróbować zwrócić się do urzędu pracy, aby sprawdzić, czy nie mogliby oni zorganizować dla Ciebie korzystnego kredytu lub nawet bezodsetkowego pożyczki, którą mogłabyś spłacać w niewielkich miesięcznych ratach. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że mogłem Ci pomóc!!! Pozdrowienia, Młodszy

Napisany przez Zeccolino
Cześć, masz rację!!! Myślę, że Urząd Pracy ARGE będzie odpowiednim punktem kontaktowym. Teraz zależy to jednak na pewno od tego, czy samochód jest kluczowy dla zdobycia pracy. Mogę Ci powiedzieć, że miałam kiedyś koleżankę, która, podobnie jak Ty, miała dziecko, otrzymywała zasiłek Hartz IV, a jednocześnie pracowała u nas w firmie za 165 euro. Potem dostała propozycję pracy z innego miasta, niedaleko, ale tam również potrzebowała samochodu do pracy. Poszła więc do urzędu, również poradziłam jej to, i z urzędu, po tym jak potencjalny pracodawca potwierdził, że pani S. dostanie pracę, jeśli będzie miała samochód, otrzymała kredyt i co najlepsze, także pracę. Więc jeśli Twoja sytuacja zmierza w podobnym kierunku, najpierw spróbuj w urzędzie, potem w banku. Pozdrowienia

Napisany przez ADMCI4
Niestety nie dostałem pożyczki od agencji pracy. Obecnie uczestniczę w praktycznym szkoleniu zawodowym, a moje auto jest zepsute od trzech dni. Trzeba mieć działalność charytatywną, zanim otrzyma się trochę pieniędzy. Wszystko to jest okropne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata